tirsdag 24. februar 2009

En av quiltelivets gleder!!




-En av de tingene jeg liker med internett er at jeg har fått tilgang til stoff-butikker over hele verden......

Det er mange år siden jeg henrykt fikk min første konvolutt med litt stoffer fra Sunflower Fabric i UK. Vi har mange kjempefine og hyggelige quiltebutikker i Oslo-omerådet. (En gang var jeg innom 7 stk på en dag!?) Typisk på desperat jakt, etter et stoff. Som jeg endelig fant hos Katrine i Katrines Quiltestue. Det er så utrolig morsomt å sitte å lete på nett, for så å komme over noe som er helt uimotståelig. Og det er, selvom dollaren har blitt dyrere, forsatt gode priser.
Det har vært Fat Quater Shop som har vært min favoritt så langt, men denne gangen har jeg bestillt fra Twiddeltales store. De har masse fint. Jeg fant noen "fat quartere" som fristet, og hvitt Kona stoff. Vips, var det kjøpt!! Så er det spenningen med å begynne å titte i postkassa, og håpe at idag, idag bør det vel komme? Så da jeg kom fra jobb idag var det til og med to pakker som lå å ventet på meg!! Spennende å se hva det var som kom, er det som jeg håpet, eller mangler det noe??

Akk, glede, disse bitene skal få ligge litt til modning, så blir det spennende å se hva det kan bli!?







søndag 22. februar 2009

Snø, snø og enda mer snø!!

Nå har det lavet ned i flere dager. Vi har bodd her i snart 20 år, men vi kan ikke huske at det har vært så mye snø...... Men bortsett fra min bedre halvdel som bruker en del tid på å måke, er det lite bruk av all denne snøen.(Les: Gå på ski!!) For et par uker siden stakk jeg hodet ned i en diger kiste jeg har under tappa like ved sy-rommet mitt. Der havner alle posene med de halvferdige strikkeprosjektene mine, garn, rester av stoff, (ikke quiltestoffer!) u-quiltede quilter!! egentlig et perfekt skjulested,men også oppevaring sv glemte skatter!!!! Denne quilten husker jeg ikke når er laget, men den er håndsydd, alt utenom den store kanten rundt. Jeg var så heldig at jeg var i en gruppe med sy-damer, og vi hadde verdens beste lærer.... Hun lærte oss alt hun kunne, av håndsøm, applikasjon, oppspenning til tråkling og quilting.Vi fant stadig på ting vi måtte lære. Alle i gruppa sydde denne quilten. Mønsteret fikk hun tak i på en utstilling i Nederland. Den går vel inn under mosaikk-quilt?? Kopi av gulv, feks.fra Tyrkia. Det var gøy å sy den, vi laget plast-maler, tegnet rundt, nålet, å sydde. Jeg husker ikke hvor lang tid jeg brukte på toppen, men det ble bråstopp, da jeg skulle quilte den. Jeg har såvidt begynnt. Men nå har jeg den fremme i stua. Den passer fint inn, og kanskje jeg snart får inspirasjon til å gjøre den ferdig!! Så vidt jeg vet, er det bare en som ble ferdig, og hun har laget en til..... Selv om det er flere år siden jeg laget den, liker jeg fargene og stoffene godt!!















søndag 15. februar 2009

Nearly Insane 3






Idag satte jeg igang med to nye blokker.Nr 84 og nr 3!! Jeg sliter med å få riktig størrelse!!? Nr 3 ble mer enn akseptabelt unøyaktig også, så jeg vurderer å sprette opp. Dessuten ble den for stor!! Jeg vet utmerket godt hva jeg gjør feil....
.....Endelig er Pomatomus-sokkene mine ferdige!! De var vanskelige å strikke. De ble liggende litt, og da måtte jeg virkelig tenke etter, hvordan jeg skulle strikke. Men de ble fine!? Skal vaske dem i ganske varmt vann, så trekker de seg sammen. De ble litt vide.



torsdag 12. februar 2009

Brudebukett øvelse!!

-Jeg skal pynte en brud snart!! Så idag måtte jeg trene litt, det er lenge siden jeg har "fusket" i dette faget!! Den jeg skal lage skal være hvit, men jeg synes disse rosene er fantastisk vakre med sin støv- rosa farge. De heter Etiopia tror jeg. Jeg er litt misunnelig på dem som driver med dette hele tiden, men jeg vet at det er hardt arbeid.
Blomster er et deilig og vakkert formingsmateriale , som stoff, garn, papir, er det, forskjellen er at det ikke varer......

onsdag 11. februar 2009

Mere Nearly Insane


Her er blokk nr 2, den til venstre, og nr 85!?
Jeg har begynt å sy med de stoffene jeg har, og da fant jeg ut at det er lurt å fordele utover alle blokkene. Jeg tenker å sy 84, og så gå tilbake til 3 og 4, så 83 og 82?? Den gangen jeg startet på Dear Jane begynte jeg i midten og prøvde å følge fargene. men her velger jeg fargene selv. Jeg syr fortsatt på papir. Jeg synes det er vanskelig å få blokkene noe særlig større en 6 inch. Jeg vet jeg får trøbbel den dagen!? jeg skal sy dem sammen....

tirsdag 10. februar 2009

Nearly Insane

Denne boka har jeg vært på jakt etter en stund!!! Fant den på Lappemakeriet. Tittelen vil jeg fritt oversette til "Passe Sprø!!" Det er vel omtrent det jeg er når det kommer til hobbien min. Det er en del damer der ute som deler den samme "sykdommen". Men jeg skal bare snakke for meg selv!!! Det som forundrer meg er at jeg ikke klarer å holde meg til en stil, jeg spretter rundt fra "tue til tue "som en forvirret frosk!? Vil gjerne gjøre alt på en gang!! Det hører med til historien at jeg har en fin boks, med ganske mange, mer eller mindre velykkede blokker av Dear Jane!! Men her er nå blokk 1

av Nearly Insane. Stoff-valget er litt tilfeldig. Plukket ut noe av det jeg har, brunt, blått, gult, beige, og så skal jeg finne et fint stoff til mellom-bordene. Men jeg skal lage noen fler før jeg kjøper mer stoff......... Jeg sydde denne blokken på matpapir. Fant ut at bitene er så små, at det er den måten som er enklest for meg å få det nøyaktig. Størrelsen skal være 6 inch+ 1/4 inch til sømingsmonn. Det blir spennende å se hvor mange blokker det blir, i boka er det 98!!


mandag 9. februar 2009

Litt bedre??


Når katten er borte, kan mor rydde bordet!!

Katt i sy-rotet!!


Dette bildet er super-avslørende!! Det er vel egentlig utrolig at jeg klarer å lage noe som helst her i dette kaoset!!!! Men det er koselig at katten min finner det fristende å legge seg oppå en stabel med stoffer!? Men jeg må nok jage katten å rydde på arbeidsplassen min........

søndag 8. februar 2009

En liten morsom quilt!!!

Se hvor mye snø som har kommet i Oslo!!
Torsdag var jeg på frihåndsquilte kurs på Lappemakeriet!!


Det var akkurat det jeg trengte til å bli ferdig med denne!! Jeg har quiltet litt på maskin før, men ikke på denne måten!!


Jeg hev meg ut i det og det tok meg 4-5 timer, så var det gjort. Sydde på kanten rundt og puttet den i vaskemaskinen. Jeg er fornøyd med resultatet!! Jeg burde mok ha brukt hvitt bakstykke, det jeg brukte skinner igjennom i mot-lys. En liten tabbe!? Dette uttrykket skal jeg jobbe mer med. Det var gøy å sy, og kanskje lage det enda mer skeivt og rart??


mandag 2. februar 2009

Inspirasjon på nett!!


Dette er laget etter en ide som jeg fant hos"crazy mom quilts". Jeg liker uttrykket så utrolig godt, og det går ganske fort å sy. Det er en fin måte å bruke små rester på! Denne toppen vil nok bli et lite sengeteppe til en barne-seng!?
Jeg skal snart på fri-hånds quilte kurs, og da kan jeg finne ut hvordan jeg skal gjøre det ferdig....