søndag 28. februar 2010

Jeg har gjort det!!


Jeg har gjort det!! Jeg har gjort noe som jeg i lang,lang tid, ja faktisk i flere år har vurdert på å gjøre. Men som jeg har avstått fra, fordi barna mine har sagt at jeg er for gammel!! De er ganske frekke!! Eller er det omsorg?? Muligens kjenner de meg så godt at de vet at det ikke er bra for meg...... Kanskje har de rett. Kanskje blir jeg "slukt"?? Min bedre halvdel ble nok litt blek da jeg fortalte hva jeg hadde gjort, han så meg nok forsvinne enda mer ut i syber-space.... Men siden det var curling på tv, og jeg var dypt inne i strikketøyet, ble det ikke mer snakk om det. Hvis det er noen som lurer!? Jeg er på FaceBook!! Det er ikke verre enn det..... Min bloggvenn Bodil, fortalte i en kommentar igår at hun ikke hadde funnet meg på FB, og det var helt riktig da, men leter hun nå!! Hun vil finne meg.....
Jeg ble selvfølgelig sittende en stund "å lete". Og jeg fant mange jeg kjenner. Jeg fant selvfølgelig en del kollegaer. Jeg fant gamle venner som jeg ikke har kontakt med lengre. Men dette mediet senker terskelen veldig, for å kunne gi fra seg et lite "pip" hvis man vil. Jeg kunne ha begynt å hake av for "vil du være venn" over en lav sko....Men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal bruke dette ennå!? De som jeg bør se, altså de gamle gode vennene mine, er målet å kunne klemme på dem med jevne mellomrom... Bloggevennene mine er her!! De snakker jeg med i kommentarfeltet eller "bak". Alle de jeg vet hvem er, ja de vet jeg fortsatt hvem er.De er ikke "vennene" mine..... De jeg har lyst til å sende en melding, og kanskje til og med treffes ansikt til ansikt igjen, ja da gjør jeg det.... Jeg har sendt noen meldinger til noen jeg har lyst til å ha kontakt med. Det blir spennede å se. Steget er tatt!!

lørdag 27. februar 2010

Hvis du ikke har noe bedre å gjøre.......

- Jeg har en litt slapp lørdag!! Innimellom kan man vel få ha det!?.... Jeg strikket så ivrig på jakken til storesøster (den grå), men så fungerte ikke fargene særlig bra så jeg måtte rekke opp...... Hvem liker vel det!? Planen var å få en skitur idag, men som forrige lørdag, så laver snøen ned her i Oslo. Skal det aldri gi seg.....
Jeg regner med at de fleste har oppdaget YouTube!! Hvis du har mye tid til overs, og ikke gidder å gjøre noe mer fornuftig, er det stedet for deg!! Ved hjelp av tips fra Moseplassen!! Et yppelig sted hvis du trenger praktiske tips for blogging!, klarte jeg å få inn You Tube her!! Ha en fin, slapp?? lørdag!! :-)

fredag 26. februar 2010

Helg!!

Etter å ha jobba en uke med gry tidlig morgen, er det deilig at det er fredag igjen!! Når man må stå opp kl 04.00 blir man en smule påvirket av en uvant døgnrytme.... Det fine er at man slipper å kjøre i kø.... Jeg strikker og strikker. PLUM FROST jakka til storesøster, har den morsomste biten igjen!! Mønsteret rundt bærestykket!! Nå finnes det en utgave HER som er utrolig vakker, og den blir vanskelig å matche!!

Jeg fant også en gammel "ufo" som jeg har hatt i kista mi, i sikkert 2 år!! En kollega av meg kom fornøyd på jobb en dag, med det samme mønsteret,og skulle strikke den. Og da innså jeg at den var kjempefin.... Så nå blir det parallellstrikking i helgen mellom disse to!! Innimellom den planlagte skituren imorgen!! Phuu... Dette kommer til å bli stritt!!

Disse søte, kan jeg bare drømme om!! i hagen i allefall!! Vi kan ikke se gjerdet vårt lengre på grunn av all snøen, så nå er det bare å drømme seg bort i potter med vårblomster og frø-kataloger......
Posted by Picasa

onsdag 24. februar 2010

Hva er nå dette??

Jo, det er en quiltedame med ny skidress, som skal ut i sporet å gjøre seg sprek........Jeg gikk i kjelleren(bokstavelig talt) i helgen, med den perfekte unnskyldningen om at det var så dårlig vær og det var helt uaktuelt å være utendørs!! Resultatet av det ble en hel drøss av disse usedvanlig praktiske strikkebaggene..... Mitt strikketøy ligger nå halveis inni strikkebaggen, nedi en diger plastpose!! Typisk , typisk meg!!
Disse er laget til søstrene mine!! Jeg har laget to grønne....
En til fru H!! og en til fru H.J!!
Dette bildet er en illustrasjon på de 3 jeg rasket sammen igår!! Den sorte er tenkt som skopose til en herre, men den ble mer passe til damesko...


Siden jeg er i veskmodus, og er veldig glad i gresskar, er vel dette den ultimate sommervesken....... Jeg har lest siste utgave av Vogue. Eller lest er vel å ta i, jeg skjønner absolutt!! ikke italiensk......

Hvis dette antrekket representerer noe av motebildet for sommeren kan vi glede oss. Nå har ikke jeg lommebok for Ralph Lauren, men man kan jo drømme.....

For å få laget enda flere strikkebagger, måtte jeg ta en tur til Drammen- Stoff og Stil!! Jeg fatter ikke hvorfor de ikke har åpnet en avdeling i Oslo. Jeg så at de skal åpne en avdeling i Kristiansand nå straks, og at de allerede er i Bergen og Trondheim....... Hvorfor ikke i Oslo???????

Det er katastrofe på syrommet, skjønner ikke hvem som roter så fælt......... Jeg har vært på ski ikveld!! 9 km!! 4,5km inn til en hyggelig skistue som jeg ble servert kakao og en halv!? bolle!! Jeg nekter å gå uten "gulrot". Men det var faktisk utrolig fint i skogen, og det er godt å kjenne at jeg fortsatt orker å gå på ski!! Ha en fin stafett!!

søndag 21. februar 2010

En perfekt helg!!



Sett utifra en syglads ståsted, vil jeg påstå at dette har vært en optimal helg!! Jeg var innstillt på en skitur på lørdag, men her i Oslo hadde vi mer fjell-vær enn by-vær....Så jeg gikk for regelen: Grav deg ned i tide. Så jeg holdt meg i kjelleren!! Vinter-swapen min skal avgårde!! Spontant ble det vinterstjerner, men med solgul kant, og baksiden er grønn med masse blomster på.... Ikke noe kjempeavansert, men helt ok.(Den var ferdig før helgen!!) Jeg har frihåndsquiltet hvite stjerner.


Jeg har fått litt dilla på disse strikkebaggene!! Mellomsøster som har vært hjemme i helgen, ville ha turkis med rosa blomster. Den grønne kan Fru H.J få hvis hun vil ha, og den gule er til en hemmelig venn.......
Dette vakre rose-stoffet fant jeg på Panduro på Sandaker. Et typisk sminkepung stoff!! Den med brun kant ble en smule rar i fasongen fordi jeg ikke tok meg bryet med å bruke mønster, den andre er som den skal være. Den skal få bli med den lille quilten til Usa. Jeg har også jobbet med en ny Amish inspirert quilt, men da må du klikke deg inn HER for å se.......

torsdag 18. februar 2010

Heia Norge-Heia Tora!!

-Jeg tar litt ansvar for blomsterutdelingen til gull-medaljevinnerne i OL, fra formings-bloggerne!! Jeg må innrømme at tårene rant da Tora Berger vant gull!!
Men egentlig er det fremgangsmåten for å lage strikke-bag, dette handler om!! Denne her har plass til et passe stort strikketøy, eller et par sko!?
Glidelås 40cm. En stoffbit på 18x15,5" En bit voksduk i samme str, eller litt større, feks 19x16". Her kan man lage akkurat den størrelsen man vil!!
Legg stoffene vrange mot vrange.
Nål glidelåsen med vrangen opp, på den ene langsiden. Bruk glidelåsfot når du syr.


Brett over, voksduken mot deg. Sy den andre siden av glidlåsen.
Renklipp kanten. Sy evt. en stikkning på rettsiden, på hver side av glidlåsen.

Nå har du et rør med åpne ender.
Vrangsy en liten lapp, 2x4". Vrangsy, og vreng. Legges innover rette mot rette
Sørg for at glidelåsen ligger på midten, nål og sy bunnsømmen på tvers. Renskjær. Sy andre siden på samme måte. Husk å åpne glidlåsen litt, ellers får du ikke åpnet!!



Håndtak-7x6" Brett dobbelt, mot hverandre innover, så dobbelt og sy stikkninger, 1/4".
Sy hjørnene inn med 1 1/2" ned, på tvers. På begge hjørnene i bunnen.

Håndtaket skal inn i hjørnene før du syr 1 1/2" ned, på tvers. Vreng posen. Klipp av hjørnene. Jeg sydde stikkningen langs glidelåsen for hånd.
Denne måten å sy en "beholder" på, er supert til mange ting!! Toalettmappe, sminkepung. Egentlig til hva som helst!! Jeg likte godt å bruke voksduk på innsiden. Det stiver opp. Evt kan man bruke vatt og for.Men da må man quilte hele greia før man syr!! Håper dette er forståelig!! Lykke til!!

onsdag 17. februar 2010

Heia Norge-Heia Marit!!

-En bukett av yndlingsblomstene mine til Marit Bjørgen for det første gullet hun tar for Norge så langt i OL!!!!!
-Jeg går alltid med strikketøyet mitt i en hvilken som helst pose..... Gjerne med mønsteret stikkende halveis på utsiden. Det havner ofte flere ting i disse strikkeposene,(feks. gamle epler, tyggispakker, blyanter, pastillesker, post etc.etc), men det har funket!! Men idag har jeg snoket, eller litt penere sagt latt meg inspirere av lignende små bagger på nett!!
Så her har jeg sydd en litt mer elegant strikkeveske!! Jeg har laget denne fasongen tidligere, men jeg måtte klø meg litt i hodet, men jeg fant ut av det til slutt. Jeg har til og med fått på en Quiltefia lapp!! Inni har jeg voksduk, som jeg fant på Ålens. Voksduken stiver mer opp, enn hva bare stoff ville gjort. Man kan evt. bruke vliselin. Skal prøve å lage en oppskrift, hvis flere har lyst til å lage den!??
Posted by Picasa

mandag 15. februar 2010

Amish inspirasjon....

Takket være Marit- med bloggen, QuiltIt fikk jeg snusen i en utrolig morsom utfordring. Det er lenge siden jeg virkelig hadde det så gøy med syingen min. Lazy Gal Liberated Amish 2010 Get Together.... Målet er å velge en gammel tradisjonell Amish quilt, og så "modernisere" eller lage den "friere". Amish-folket er kjent for å bruke ensfargede stoffer,og ofte er quiltene ganske mørke. Alle som har meldt seg på, blogger på en felles blogg, og det er virkelig artig å se hva de andre gjør!! Utfordringen er også å bringe inn bokstaver og tall, det er grunnen til ordene på toppen min.

Jeg har gått på fargekurs hos Ellen på Trælnes, og de stoffene jeg farget der er perfekte til disse arbeidene...
Idag har jeg ryddet i garnet mitt. Jeg "gror" ut av arbeidrommet mitt, så jeg måtte ta en tur til Ikea, å lage meg et nytt system..... Så jeg har konstantert at jeg har materialer til mange timer håndarbeid.......





lørdag 13. februar 2010

Face to face......

Jeg har blogget aktivt et år nå..... Og jeg leser mange faste blogger med stor glede!! I bloggekulturen er en viktig del av aktiviteten å gi hverandre kommentarer..... Min erfaring er at vi alle er utrolig høflige og snille med hverandre!? Det er forsåvidt bra, men det kan føles litt overfladisk?? Men innimellom skjer det noe bra. Man "treffes" av en blogger som enten skriver eller viser noe som man blir fasinert av. Da er muligheten at man sender en mail og snakkes "bak" det vanlige kommentarfeltet. Da blir det lettere å være mer personlig og dermed bedre kjent. Jeg var så "vågal" for noen uker siden at jeg spurte en blogger om vi kunne møtes!!. Ansikt til ansikt. Da jeg hadde sendt meldingen, angret jeg, for kanskje hun synes at jeg er helt sprø, som spør om det, eller så sier hun nei og jeg føler meg helt teit... Heldigvis så hadde hun lyst på en Oslo tur, og et møte med meg!! Så på fredag var SeftaHolmDesign-Turid og jeg på taket av Opraen med kameraer, og så var vi på kafe!! Hyggelig, hyggelig!!..... Tre tårn og en kran......
Flisespikkeri.......

Oslo`s nye sky-line......


Oppussingsobjekt, eller kanskje mer nedpussing......
Helgardering eller besluttningsvansker.....
Turid fotograferer vev-prosjektet som hun har jobbet med en stund......
-Det er flere der ute jeg gjerne skulle truffet!! Men det er ikke så lett å foreslå det når man bor på hver sin kant av dette lange landet!! Ha en fin helg, alle bloggevenner der ute!!



Posted by Picasa

tirsdag 9. februar 2010

Ut på tur, aldri sur.....

Jeg har lest i en blogg at sokker er bortimot det kjedeligst man kan blogge om...... Jeg skal kunne påta meg å nevne et par andre ting også...... Men jeg syntes sokkenen mine ble kjempefine, de så litt rare ut i fasongen, men på foten funker de fint!! HER finner du oppskriften!! Jeg har strikket dem i Sisu, 2 nøster, pinne 2,5 eller 3.
Jeg liker litt utfordring når jeg strikker sokker, og det får man absolutt med disse.....
Igår var jeg ute å øvelses-kjørte med minstbarnet som snart skal ta lappen.Vi havnet på Jessheim storsenter!? Mye fin øvelse med å kjøre dit. E6, avkjøringer, parkeringshus, parkering...... Og sannelg fant ikke mor en quiltebutikk på toppen!! Jeg hadde blitt tipset om den av storesøster som innimellom jobber der,( ikke i Quiltebutikken!!) så det var bitte litt planlagt..... Det var en Panduro-butikk, men med mye stoffer. De hadde bra med hvite stoffer, og det er ganske vanskelig å finne synes jeg. Så det ble litt med hjem. Jeg har kanskje litt mange baller i lufta (les:håndarbeid) for tiden. Har akkurat meldt meg på en gruppe som skal lage Amish inspirerte quilter, men i litt skakke og skjeve utrykk... Og så har jeg en liten swap-quilt som skal gjøres ferdig , og toppen som jeg akkurat er ferdig med, og en jakke, og en bok på toppen av det hele...... Det er sannelig godt at jeg ikke har full jobb....

Idag har jeg vært på ski!! Husker ikke sist jeg gikk på bortoverski...Men det var så vakkert, og vi gikk en mil. Vi valgte en stille løype inne i skogen, og tok en godt preppet en, da vi skulle hjem. Deilig, deilig...

lørdag 6. februar 2010

Merry-Go Around-Quilt

-Starten på denne quilten var et mønster og en 60`graders linjal jeg fant på Katrines quiltestue. Jeg likte det veldig godt, og tenkte at det der er fort og greit..... Typisk meg!! Ingen ting er vel fort og greit hvis man skal lage noe som blir bra!? Det letteste ved denne toppen, er igrunnen at jeg har brukt jelly-rolls. Ferdige strimmler, kuttet i 2,5" 40 strimmler pr rull. Serien heter Rouenneries by French General. Jeg har brukt 2 stk og en yard smårutet rødt.
I mønsteret stod det 3 jelly-rolls, men jeg bestilte friskt 1!! Det har jeg blogget om tidligere..... Jeg lette litt før jeg fant en til på nett. Jeg overprøver stadig mengde stoff angitt i mønstere... Ja, jeg har brent meg på det før!! Men planen min var ikke å lage et digert sengeteppe. Dette skal bli et slumreteppe. Tenker å bruke ullvatt, det har jeg ikke brukt før. Jeg vil quilte det med knuter, og litt håndquilting. Ønsker meg et lett og mykt resultat!!

Denne boka så jeg første gang før jul. En i familien hadde fått den i gave, hun viste den til meg, vel vitende om at jeg ville ønske å rappe den med meg hjem...... Jeg bestillte den, og et par tre andre bøker på Amazon.uk, helt i begynnelsen av januar, men det må ha skjedd noe underveis.... De dukket aldri opp. Så på torsdag i uken som var, bestillte jeg den på nytt. Litt tidlig på dagen. Igår morges ble jeg vekket 07.50 av en ivrig mann som ville levere meg boka på døra..... Under et døgn hadde pakken min fra Amazon i England, brukt til Økern (Ups) i Oslo!!!!! Wow, jeg ble veldig imonert. Så nå må jeg kjøpe meg masse billig lerret på Ikea og begynne å se om dette er gøy......

Damen som har skrevet denne boka, har brukt veldig lang tid på å skrive den, veldig grundig og det er masse forskjellig, ikke alt er like fint,men jeg håper at jeg kan bruke noe.

Denne boka tror jeg det er mange quiltere som har lest!? Jeg leser engelsk ganske sent, men det er ikke så komplisert språk så langt. Hvis noen synes det er bortkasta tid!! si ifra til meg......Ha en fin helg!!