søndag 27. februar 2011

Liv og røre i byen........


Jeg er ikke av dem som står først i køen for å komme meg inn på et idrettsarrangement..... Selv om det er VM det er snakk om. Men jeg må innrømme at noe ble pirret da jeg på torsdag kveld etter en fin yogatime kom vandrende inn i Slottsparken. Det var MYE folk ute. Det var dekorert med vakre islykter nedover mot Karl Johan.   Det var tulipan-lyktene som om gjorde utslaget for meg!! :-)


Jeg er ikke sikker på hva dette skal forestille men det var faktisk ganske vakkert. Da jeg kom hjem foreslo jeg for min kjære at vi kanskje burde sjekke ut en av medaljeutdelingene i løpet av helgen!! Så vi dro til byen igår kveld. 17 mai i Oslo blir bare blåbær i forhold til dette!! Utrolig mye folk som prøvde å skaffe seg utsikt til Universitetsplassen. Jeg med mine 161 cm kunne egentlig bare holdt meg hjemme, eller aller helst tatt med en gardintrapp. Jeg så rett og slett ikke noen ting......
 Men vi fikk med oss stemningen og opplevelsen av det hele.  Og et hyggelig kafebesøk......
 Nå er trekkningen av lotteriet gjort!! Jeg har samlet alle lappene i et norges-glass og etter iherdig risting  og blanding har vi 5 vinnere!!  Jeg er veldig glad for alle som har villet være med, og takk til de som har lagt seg til som følgere!! Takk for alle hyggelige kommentarer!!   Faktisk tenker jeg at nå må jeg skjerpe meg og prøve å lage bra innlegg!!
         Et par mug-rug går til Anne Lise!!   Det andre paret med mug-rugs går til Injosa!!
         Strikkepose nr 1 gikk til Elin/ Lappetausa!! Jeg håper du strikker også!!  Strikkepose 2, er vunnet av Guro!!   Og rosinen i pølsa...... En hyggelig hespe med Wollmeise  er vunnet av Diddi!!
Gratulerer!!  Hvis alle de som har vunnet, kan sende meg en mail med navn og addresse så skal jeg sende gavene så fort som mulig!!

 
                Jeg ønsker alle en god søndag og en flott kommende uke!!  AnneK:-)

tirsdag 22. februar 2011

Heklede blomster........

 For meg fungerer blogland som en utømmelig inspirasjoskilde. Så stor at noen ganger blir tiden brukt til å se og lese andre blogger framfor og gjøre forming selv.  Det er ofte jeg finner noe jeg vil lage, men det er viktig for meg å gjøre det med mitt eget særpreg.  En av inspirasjonskildene mine og en blogg  jeg liker veldig godt er Lucy med Attic24. Det har jeg sagt mange ganger før!!  Hun forteller hvilket garn hun bruker og oppgir farge nummerne.  Da kunne jeg ha laget en blå-kopi, men jeg velger garn og farge selv.  Jeg er god til å bestille stoffer på nett, men garn  trenger jeg å se og kjenne på.  Unntaket er  fra Malsen og mor, der er det veldig fine bilder av fargene!!

 Jeg har hatt en bra posjon med Drops Alpakka liggende. Det er grei å hekle med, men litt for tynn og strikke med.  Da jeg så dette  bestemte jeg meg for å bruke Alpakka garnet.   Mønsteret fant jeg etter litt leting!! Jeg skjønner ikke helt fremgangsmåten, men har heklet meg fram til et ok resultat. (Jeg skjønner ikke et ord fransk!!)  Jeg begynte med 4 farger i hver "blomst" men det skulle ikke være mer enn 3 da jeg så nærmere etter. Jeg hekler flere innersirkler, og så hekler jeg dem sammen ettehvert. Det er faktisk litt knotete, men da blir det satt sammen etterhvert, og ikke at jeg ender opp med en haug lapper som skal settes sammen til slutt, da er det lett å miste motet!!
 Ha en fin dag, alle der ute!! Hvis du ikke har meldt deg på blogglotteriet her- gjør det!!! AnneK:-)

lørdag 19. februar 2011

Helg!!

Noen ganger er det ekstra deilig at det er helg!!  Dette er en av de gangene!!  En ganske blank helg.   Dvs en 3 timer og 50 minutters operaforestilling,  Lulu i kveld.  Det blir  nok med en liten niste og godteri i  en stille matboks. Kanskje et enkelt strikketøy??  Mellomsøster er hjemme noen dager og det gjør helgen ekstra hyggelig.......
Strikkevesken min er endelig ferdig!! Den var mildt sagt seig....Trodde aldri jeg skulle bli ferdig!! Morsom i utgangspunktet, men da jeg begynte å tulle med hvordan rutene skulle plasseres, var det slutt på morroa! Jeg måtte rekke opp 4-5 ruter for å komme på rett kjøl. Det tok lang tid før jeg egentlig "knakk" mønsteret. Men hvis jeg hadde brukt litt mer tid på det i starten, hadde jeg sluppet å rekke opp flere ganger! Vesken består av 22 ruter, jeg har strikket 30!!  Dette er også kont-strikking har noen fortalt meg. Det var jeg ikke klar over.
 Hvis man tenker på samme måte som når man setter sammen lapper i en blokk, er det lettere.  Hvis man man starter i høyre hjørne. To ruter på rekke. Neste rekke = 4 ruter, rekke 3=5 ruter, rekke 4=5 ruterrekke 5=4 og den siste, øverst til høyre= 2 ruter.  Den blir nok ikke håndveske, men mer en strikkeveske. Jeg har brukt 150 g Kauni garn. Jeg liker det garnet veldig godt. Det har lange fargeskift.
 Resten av monteringen fant jeg her Hos Frau Putz!! Dvs jeg fant linken hos Vibeke.  Først vasket jeg den på 50 grader, men måtte vaske den en gang til på 60 grader.
 Mug-rugger er det perfekte produktet hvis du vi sy litt lapper men ikke har tid til et helt sengeteppe!!  Blomsten på de to øverste hadde Merete laget, litt frihåndssøm og skjæring. De ble ganske søte,
 De underste er kvadrater på 2 inch. Har bare satt sammen stoffer jeg liker.
 Det har snødd hele uka, og jeg har vært mange timer i friluft!!    Det er så hyggelig at mange vil være med på blogglotteriet her!! Men det er plass til flere lodd i norgesglasset!!   Solen skinner, det ligner på vinterferie-vær!   God helg!!  Nå venter det 20 nøster i deilige farger på meg...... AnneK:-)

søndag 13. februar 2011

På tide med et lite blogglotteri........

Det er kjempelenge siden jeg hadde mitt første og hittil eneste blogglotteri!! Den gangen var det nesten premier til alle!! Det var nok ikke så mange som leste bloggen min:-)  Denne gangen kan jeg friste med en hespe av det  ganske utilgjengelige sokkegarnet eller sjal-garnet fra Wollmeise!!  Hvis ikke det grønne faller i smak, kan vinneren eventuelt få en rød hespe!!   Jeg har også sydd 2 strikkebagger og 2 par mug-rug. Altså 5 premier.
Dette er reglene: Kommentar =1 lodd
                           Linking til lotteriet =1 lodd
                           Legg deg til som følger =1lodd. Er du allerede følger får du selvfølgelig det loddet!!

 Jeg hadde satt pris på om de som ikke har blogg selv, men er innom meg her, ta lodd!!  Du kan sende meg en mail: quiltefia@gmail.com  = 2lodd,  og bli med på trekningen søndag 27 februar!!
 Dette er garnet jeg har samlet på en stund!! 20 nøster med Alpaca i deilige farger skal hekles med når den etterhvert trøblete strikkeveska er ferdig. Idag måtte jeg rekke opp 4 ruter!! Ikke så morsomt!!
       Imorgen går jeg inn i en ganske tøff arbeidsperiode!! Jeg vet ikke hvor mye forming jeg kommer til å få gjort på en stund.  Planen var å prøve skiene denne helgen.  Men det har vært usedvanlig kaldt i Oslo denne helgen, og dessuten fant jeg ikke skiene mine!?  De har dukket opp nå!! Ha en fin uke!! AnneK:-)                                    

fredag 11. februar 2011

Fredags bakst......

Det har vært minimalt med forming de siste dagene. Noen ganger strekker tiden ikke til. Idag kom jeg meg litt tidligere hjem fra jobb, og hadde planlagt at jeg skulle bake. ( Baking er spiselig forming!?)  -Jeg trenger matpakke i de kommende ukene.  Det er ganske mange år siden jeg bakte bagels første gang. Men nå er det lenge siden sist.  Det var faktisk den legendariske Ingrid Espeli Hovig som viste det på sitt tv-kjøkken. Jeg mener dette bakverket er typisk jødisk, mye brukt i Usa, med kremost og røkelaks.
Deigen består av:
25g gjær.  Jeg brukte 1/2 pk tørrgjær.
5dl vann
2ss smeltet smør eller olje
2 ss sirup
ca 8oog hvetemel. Jeg brukte 100 g finmalt rug og 700g hvetemel.
1/2 ts salt

2ss sukker til kokingen.
Jeg brukte kjøkkenmaskinen og blandet alt godt. Deigen fikk stå i 30-40 min.


Jeg bruker kjøkkenvekta for å få like store emner. Noen synes det er litt vel nøyaktig, men jeg liker det.
Jeg formet deigen til fine rundstykker. Her kunne jeg stekt dem på vanlig måte, men nå begynner det som er spesielt med bagels.....
Jeg kokte opp en stor gryte med vann, 2 ss sukker oppi vannet!!  Jeg lager et godt hull i det tidligere rundstykket, og slipper dem oppi gryta med kokende vann.  De skal koke 3-4 min. Jeg snur dem halveis.
Når de har kokt tiden sin, fisker jeg dem opp med en sleiv, og legger dem på en bakeplate med bakepapir. De skal steke i 15-20 minutter på 210 grader.
Når de var kokt pyntet jeg med sesamfrø, før de ble stekt!!  En variasjon er å blande inn 1 ts kanel og 100 g rosiner. Da blir de perfekte til brunost eller syltetøy.  Jeg bakte også en porsjon med disse. Så nå er det mye god lunchmat i fryseren.
Jeg strikker på veska!!  Det er ikke så veldig spennede, men jeg har bestemt meg for å gjøre den ferdig før jeg gyver løs på neste prosjekt som nærmest brenner i en pose......Jeg fant nemlig noe her inne i blogglandia som jeg bare må gjøre....... Håper du får en fin helg!! Imorgen tror jeg det blir årets første skitur for min del........AnneK:-)

mandag 7. februar 2011

Quiltefia, nå i bokform.........

Idag kunne jeg hente Quiltefia i bokform på postkontoret!! Julen 2009 fikk jeg et utvalg av innleggene i bloggen min.  Da hadde min kjære, redigert og trykket opp flere eksemplarer som overraskelse...... Jeg ble faktisk ganske rørt av den julegaven!!  I år tok jeg saken i egne hender og bestilte her!!  2-3 uker tok det før den havnet på mitt lokale postkontor!!  Dette blir en dokumentasjon for meg selv, for hvem vet hva som skjer med det som er laget her i fremtiden.  Da kan jeg beholde boka som et minne!!
Å gjengi snøvær på bilde er nok ikke så lett!?  Men idag er jeg faktisk glad for at det snør!!                     Vi trenger snø i det prosjektet jeg jobber med for tiden, ellers hadde jeg aldri sagt det. 
Her er den lille jakken som jeg fant på Ravelry.  Den er strikket i Drops BabyAlpacaSilk,  en støvete lilla  farge.  2 nøster var det som skulle til.  Den er tenkt til en kommende jentebaby!!Et nytt strikketøy er på pinnene. Det er en strikkeveske som er populær i blogglandia for tiden!!  2 nøster Kauni, funnet på Mauds idag. Jeg trenger nemlig et superenkelt strikketøy!  21 ruter skal strikkes. Det er realistisk.  Ha en fin snøfull!? uke......Ps. jeg besøkte en liten hyggelig kystby før helgen. Der solgte de små stemorsblomster.......Jeg sto imot fristelsen. Men hadde jeg bodd der- da hadde blomstene nok vært på plass på trammen...... AnneK:-) 

torsdag 3. februar 2011

Endelig i Oslo!!

 Det er ikke ofte jeg virkelig ser frem til at en ny butikk skal åpne!!   Jeg ante ingen ting, inntil for noen få dager siden. Da var det en liten fugl som sang om at nå åpner Stoff og Stil på Alnabru!!  Og siden jeg bor ca 5-7 minutter unna med bil,  var dette for meg en strålende nyhet!!    Jeg har ikke hatt noe trøbbel med å dra til Drammen, men jeg stikker ikke en svipptur på 50 minutter for å se etter noe. Da har turen vært nøye planlagt, eller jeg har kjørt forbi i åpningstiden.....

Så velkommen til Oslo!! Det var jammen på tide!! Nå sitter det kanskje noen der ute som syns at vi her  i Oslo har nok og velge i. Det har vi, men en bra stoffbutikk som dette, hadde vi ikke!?
 Så etter  jobb, fortet jeg meg til Alnabru.  Og jeg ble veldig glad for det jeg fant!! En kjempediger flott butikk, med masse, masse  å velge i!! Siden jeg ikke trengte  noe spesiellt, gikk jeg bare fornøyd å kikket, og tok litt bilder i smug....
                           Jeg falt så for de deilige fargene i fleese hylla!!
Så, nå kan alle  som bor i Oslo-området virkelig kose seg i denne godte-butikken for syglade.......Jeg er super-glad!!  ( Det går an å bestille på nett også!!)   Snart helg!!  AnneK:-)