lørdag 26. mars 2011

Trøstebaking......

 Bloggingen min har kommet litt i bakgrunnen den siste uka.  Noen ganger blir det sånn.  Jeg er ikke helt sikker på hva det kommer av,   det er noe trøstende i baking.  Det begynte forrige søndag. Det er det vanlige, jeg blir inspirert og vil prøve.... Mellomsøster var hjemme og denne karamell og banankaken med is var dessert søndag.  Jeg glemte å ta bilder......  Anbefales, men ikke bruk mørk sirup!! Bruk lys!!    Yngstebarnet mitt er snart ferdig konditor,  innimellom kommer hun hjem med de lekreste ting.  Hun har egentlig forbud mot å ta med til oss..... Hun lager ikke slankemat for å si det sånn....  Hun inspirerer også  med de lekreste macarones  med sjokoladeganache, det har jeg hatt lyst til å lage selv.  HER  er oppskriften jeg brukte. Eggehviter på benken og skolding av mandler.... Innviklet og sølete.  Den store feilen,  jeg brukte vanlig kjip kakao!! Bruk god sjokolade!!  Og som dere ser, feil tut i sprøyteposen!!  Inni er det også karamell, og den ble nok litt for tynt flytende. Bør kokes lengre!!  Jeg har bevist for meg selv at jeg klarer!!
Min kjære har fødselsdag idag, og det betyr kake på sengen!! På en annen, vistnok veldig populær blogg fant jeg  denne. Den anbefales på det varmeste!! Med fersk  kokos i!!  Jeg brukte resten av karamellsausen på toppen og da ble den enda bedre...... Jeg har også drevet med litt repeterende terapisøm. Og holder faktisk på med klargjøring til quilting!! Les:Utspenning av bakstykke og vatt på gulvet. Fortsettelse følger.....Ha en fin lørdag!! Bak litt da vel!!  AnneK:-)

søndag 20. mars 2011

Søm terapi 2

En avspasseringsdag på fredag, gjorde at jeg kom skikkelig i gang med denne toppen. Den er laget rundt toilen i midten.  Dette skal bli en quilt som skal henge på  en vegg her i heimen.  Det er enkle former, men den tok lengre tid å sy enn forventet!?  Jeg skjærer aldri opp alt før jeg syr, men skjærer mer når det trengs. Da sitter jeg igjen med lite rester. Det kan jeg like!!
 En ny strikkeveske er laget. Den skal gis bort. Men jeg har også lagt ut oppskriften på bloggen til Tåsen Quiltelag Quiltelag. Jeg havnet  i styret der, og fikk ansvaret for bloggen. Det føles litt mer ansvarsfullt  å skrive der, enn her på min egen......
 Jeg har også lage et par små sminkepunger. Den med blå prikker er laget på samme måte som strikkebaggene.  Den andre har bare fått sydd inn bunnen.
  Den store har jeg laget til mellomsøster. Den hun hadde var slitt ut!! Det er hyggelig når hun vil ha en som er laget av mamma og hun kan dykke ned i stoffene og velge det hun synes er finest!!
Ny uke venter!! Det har som vanlig vært deilig med helg. Her i Oslo har folk kost seg i lune kroker i skikkelig påskestemning, selv om det fortsatt er 3 uker til vi skal feire påske!! God søndagskveld!!   AnneK:-)

torsdag 17. mars 2011

En utfordring......


Jeg kom  over en utfordring i bloggene til  LeKaQuilt og Lapptausa. De vil se quiltestativer......Jeg har et stående i stua. På det har jeg et stort u-quiltet  teppe. Noe annet uferdig og flere småting og et par quilter som er ferdige!!  Jeg liker å ha dem der. Det henger også en julequilt på rekkverket like ved.  Den mangler forsatt lukkekant!! Ting tar tid........
Jeg har strikket  et vårskjerf!! Tenkte å lage et lite skjerf, men det ble ganske stort. 1,5 nøster med lysgrå Fairytail fra Du store Alpaca. Et mykt og deilig garn!!
I bunnen av et skap fant jeg en bærepose med denne jakka. Den tenkte mottakeren har grodd ut av denne størrelsen for lenge siden....Det manglet bare knappestolper og knapper. Nå har jeg gjort den ferdig!! Den skal nok gis bort til et annet lite jentebarn!!  Den er strikket på vanlig måte. Ribbestrikk, 2r og 2 vr. Raglanfelling. Den er veldig tøyelig.  Nå har jeg utrolig nok ikke strikketøy!? ( Tilløp til panikk:-) )  Ha en fin tordag!!  AnneK:-)
Posted by Picasa

søndag 13. mars 2011

"Selskaps"-veske.....

I går kveld var min bedre havlvdel og jeg invitert til venner i middag. En vinflaske skulle være med og siden polposer ikke  er så veldig vakre, havnet flaska i en av mine strikkebagger.... Nå var den litt i største laget og minstebarnet foreslo at jeg burde sy en strikkebag som passer  til en vinflaske!!  En flaskebag!! 
Som sagt så gjort. Så en liten avsporing fra syingen på den hvite og svarte quilten, resulterte i denne baggen. Den er sydd på vanlig måte med stoff på utsiden og plastbelagt stoff på innsiden. I tillegg har jeg lagt inn dobbelt med tynn vatt.  Da er det små sjanser for at den knuser. 

En bukett med blomster fra topp 10-listen min!!  Vårlige anemoner.  Håper du har en fin søndag!!  AnneK:-)

lørdag 12. mars 2011

Helg igjen!??

 Jeg har en følelse av at uka består av mandag og fredag!? Og bitte litt innimellom det...... Mange venter  og gleder seg til vår.  Jeg også. Men samtidig trenger vi vinter til det jeg jobber med....  Men nå er det helg igjen og fri!!  Jeg syr!!  Og ser på nyheter!! Jeg kan ikke fatte det. Vi her i Norge lever på en stille utpost av verden....
Jeg kjenner quiltedamer som er glad i fine bokser!! Jeg er en av dem!! Denne prikkete fant jeg for en stund siden og den er perfekt for mitt nyeste prosjekt. 
Jeg har samlet på hvite og sorte stoffer en stund. Og noen  røde.  Jeg har tenkt på en quilt jeg skulle sy lenge. 
Denne toilen fant jeg for litt siden på nett. Det er nok ment som et hallowen stoff!?  Måtte bare ha det!! Det er kanskje litt spesielt, men jeg liker det så god!! (Jeg har jo strikket dødninghode sokker i vinter også).  En bit skal bli et midtstykke, omkranset av kvadrater.
Jeg kom litt for sent på at jeg kunne lage striper og så skjære dem fra hverandre. Jeg hadde kuttet en del små biter, som jeg sydde på en lang. For så å kutte dem fra hverandre.
Foreløpig er det lite som er satt sammen. Men jeg er igang og koser meg..... Jeg har også funnet ut hva jeg skal bruke resten av garnet etter blomsterskjerfet mitt til!!
                                        
                                God helg!!  Anne Kari :-)

mandag 7. mars 2011

Sy-terapi.....

Etter å ha vært på farten  i mesteparten av helgen, hadde jeg sterkt behov for å bruke symaskinen!! Realistisk sett, er det da ikke lurt å sette igang med store ting. Da kan en sminkepung eller tre være mer enn nok!!  Og jeg får utløp for sybehovet!!  Ikke det at jeg trenger flere sminkepunger , men det er supre små gaver som mottakerne alltid blir glad for. Og fordi de er laget i stoff, blir de brukt opp etter en stund.....  Jeg hadde noen biter med søte stoffer fra Katrine liggende, små nok til å være perfekte til dette bruket.  Notabene (bokhandlerkjede) har solgt masse hobbybøker til 39,- pr stykk i det siste.  Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så alle de brukbare titlene i QUILTEBØKER....... Jeg kjøpte denne av Lise Bergene og her er det mange forskjellige måter å sy sminke og toalett vesker på.  Jeg pleier ikke å bruke mønster, men her fant jeg noen bra tips som fungerte fint!!  Så jeg sydde tre forskjellige varianter!! Stoff serien heter Lots of Dots, Andover Fabrics
Jeg har fått heklet litt i helgen og jeg har kommet til en foreløpig avsluttning på blomstersjalet mitt. Det er   ikke helt meg, men kanskje noen andre i familien kan bruke det!?  39 blomster i forskjellige fargekominasjoner..... 
Nå lurer jeg på hva jeg skal bruke restegarnet til??  En veldig stripete genser kanskje??
Alt ser bedre ut på en levende modell......
                                                                                               Håper at ikke VM abstinesnen blir for tøff!! Ha en fin uke!! AnneK:-)

torsdag 3. mars 2011

Jeg fryser på hendene........

Fordi jobben min foregår ute for tiden, er jeg dermed eksponert for vær og vind og ikke minst kuldegrader. Det er ikke til å unngå at jeg fryser endel..... Jeg trenger rett og slett et par pulsvanter. Min kjære foreslo at jeg kunne klippe tuppene av et par billige vanter fra H&M. Jeg velger nok lette utveier på mange ting, men ikke med strikkingen min.  Og siden jeg for en stund siden hadde sett noen som jeg likte spesiellt godt, med navnet Yummy Mummy!?  var det ikke noe å lure på. Jeg har brukt et knapt nøste med lyseblå Fabel. Pinne 3. Jeg hadde ikke trengt å strikke dem så lange,  de ender nok med å bli brettet under alle lagene med klær.  De er morsomme å strikke!! 
 Jeg gikk på en toll-smell igjen...... Jeg fant en spennende stoffbutikk, bestillte en liten dose- Les: 4-5 yard, nok til en Flat- rate envelope til 13.50$  Hvis de ikke hadde skrevet eksakt verdi bak, hadde denne havnet rett i postkassa mi, uten problem. Men her hadde posten tatt seg bryet og krevde meg for 210,- sure kroner...... Jeg vet hvilken butikk dette aldri skjer med......

Her er "fangsten" Har litt forskjellige planer, men det blir nok noen strikkeposer.
Her skulle dere  sett meg i et speilbilde, stå med store øyne og ønske meg en slik........ Sukk!! Er de ikke fantastiske?? Men akk så dyre....... Straks helg!! igjen......AnneK:-)