tirsdag 26. april 2011

Magnolia i full blomst......

- Det er ikke mange ganger jeg har sett  et  Magnoliatre i full blomst!! Idag da jeg kom til yoga-klassen min, stod dette fantastiske blomstrende treet utenfor døra. Jeg tok meg den frihet å ta noen bilder med telefonen min, men jeg skulle ønske at jeg hadde hatt et annet kamera.  Det kan virke som vi får sommeren i april her i Oslo!!  Jeg har fortsatt dunjakke på, men den bør jeg nok skifte den ut med noe litt  letter.....

 Så nesten rett fra vinter til sommer i full blomst!! Vi får håpe at det varer......... AnneK:-)

mandag 25. april 2011

Multnomah-sjal



Båten ligger pent på plassen sin, påskeeggene er pakket vekk og vi er tilbake i heimen!!  Det er alltid deilig med en dag hjemme før det bærer tilbake på jobb. Det er antagelig ikke bare jeg som har det sånn.......
 Inspirasjon fra bloggverdene kom over meg igjen på slutten av ferien. I bloggen Strikk og tøys  fant jeg dette hyggelige sjalet. Multnomah heter sjalet og den norske oversettelsen finner du her.  Sjalet er enkelt å strikke, stort sett rett-strikk, en vrang omgang i bølgemønsteret.  Her kommer også viktigheten av maskemarkører inn. Jeg har brukt det veldig lite, har stort sett brukt en tråd. Men her gjelder det å få mønsteret på rett plass, hver gang!! Jeg brukte nesten 2 nøster av Fabel. Jeg tror jeg skal  prøve å strikke det i yndlingsgarnet mitt mht til skjerf, Fairytaile.

   
 Jeg begynte så vidt på litt mer papirsøm. Også fra Sue Daley.  Samme fremgangsmåte som tidligere  i påsken. Limstift og den tynne tråden!!   Nå er det innspurten av påsken igjen med siste rest av påskekrim...... Jeg ønsker alle en god kommende våruke!!  AnneK:-)

fredag 22. april 2011

Stadig nærmere......

Man kan formlig se at det gror i naturen!! Bare på disse påskedagene har bjørka fått blader og det spirer overalt!! Dette er årets første fiol eller natt og dag om du vil.
Stjernene min er nesten ferdige!! Jeg har noen sirkler igjen, men jeg venter til jeg kan velge mellom flere stoffer.  Jeg begynte å kombinere  ganske tilfeldig og fritt med stoffene. Utgangspunktet var en ferdig pakke fra Kathrine. Noen ganger går det bra, men denne gangen måtte jeg jobbe meg litt inn igjen (tenke litt over stoffvalgene).  Nå er jeg foreløpig fornøyd.   Det neste som skal gjøres er masse blader.
Denne formen for søm er perfekt for dager med god tid.  Jeg dro med meg en eske med stoffer, men jeg kunne like gjerne gjort det klart på forhånd hvis jeg feks. skulle reist på ferie med fly.
Lilljekonvallen må vi nok vente på noen uker til, men den er på gang!!
Påskeferie er perfekt tid for kortspill!! Vi har lange tradisjoner for det her i skjærgården. Den tradisjonen var lettere å opprettholde før vi fikk strøm og tv!! Men vi har klart å droppe påskekrimmen en dag..........Glad Påske!! :-)

onsdag 20. april 2011

Ny genser.....

Det er late dager i skjærgården..... Det er tid for søm, strikking og nesa i bok!! Og blogging!!  Jeg fant denne  genseren på twistcollective.com for ikke så lenge siden og det stod navnet mitt på den!!  Nå ser det ut som den er mer passe til minstebarnet, enn til meg.  Jeg bomma kanskje litt på størrelsen og laget den en smule for liten. Allerde før jeg var ferdig med denne, bestemte jeg meg for å strikke en til!!  Garnet er Nepal fra Garnstudio.  14 nøster.  Dette mønsteret kostet 7$. Det er gode mønstre med bra forklart fremgangsmåte!!  Den er strikket fra toppen og ned, noe jeg liker godt!! Det er en slags raglan, men med en snedig flette. Det betyr at det er minimalt med montering!! Men arbeidet blir digert siden alt blir strikket på en gang. Genseren er morsom å strikke. Den opprinnelige avsluttningen endret jeg, laget fletter istedenfor i-cord som vrengte seg utover...... Så dette er en slags prøve, neste skal bli perfekt!!


Ganske fint å sitte i solveggen med  håndsøm!!

Ha forsatt gode påskedager!! AnneK:-)

tirsdag 19. april 2011

Mere håndsøm....

 Jeg er ikke av de quilterne som kaster meg over alt nytt syutstyr som kommer på markedet.  Har aldri vært så opptatt av det. (Kjøper heller stoffer.) Selvom jeg vet at noen småting faktisk er til stor hjelp!!   Men på siste menighetsmøte i regi av Kathrine, lot jeg meg overtale...... Limpennen fra Sewline hadde jeg fra før og jeg visste at den var ok. Nå har jeg prøvd den ut skikkelig, og den er et supert hjelpemiddel. Jeg trenger ikke tråkle papirsømmen, og det sparer  meg for såre fingertupper....
 Jeg kjøpte også ultratynn sytråd. Den er ikke!! bomull, men den fungerer også veldig bra!! The Bottom Line by Libby Lehman.  Vanligvis bruker jeg Aurifil tråd, den er også tynn.  Til slutt kjøpte jeg tynne, lange synåler som Sue Daley anbefalte. Det er 3 hjelpemiddler på en gang som funker!!  Det er faktisk litt morsomt!! Nå har jeg sydd håndsøm de siste dagene og jeg håper å bli ferdig med stjerneblokkene i løpet av påsken.

 Hvitveisen hadde plutselig skrudd seg opp av jorden!? Det er  rart å plutselig se at, ja nå var sannelig hvitveisen her også...... Det er fint å observere hvordan våren stadig setter fart.  Ha en fortsatt glad påske!!  AnneK:-)

søndag 17. april 2011

Inspirert av inspirasjon.....

 Torsdagskvelden med Sue Daley, virket som et passe spark bak på meg, for å komme igang igjen med "Under the Southern Stars" prosjektet mitt!! Jeg satte så frisk igang ifjor sommer, og kjøpte et kit usett  fra Katrine fordi jeg syntes det var så fint!!  Og jeg hadde stor glede av håndsømmen inntil jeg ble avledet av noe annet morsomt..... Jeg tror faktisk det hele strandet i at jeg syntes det var vanskelig å få den siste sirkelen på plass i hver blokk!! ( Ikke å sy, men å finne riktig stoff!)  Jeg syntes faktisk stjernene og fargene var tunge og dystre, og jeg var litt skuffet over det hele.   Nå snakket  Sue Daley om å bringe litt "brightnes" inn i det hele.  Det har jeg hørt om flere ganger før også.  Altså å finne noen farger som løfter det hele.  Jeg dro fram en del fra bokser og hyller og nå har jeg gjort  ferdig 11 av 16 stjerner. Jeg skal ikke lage så stort som orginalen. Det orker jeg ikke!!
 Jeg har med meg en del stoffer som jeg håper gir blokkene mine et "løft"!!
Her er de 11 stjernene som er ferdig, 5 igjen!!

 Forrige helg var det bare 1 blåveis, iløpet av uken hadde det kommet fram mange flere.......
 Jeg har nå senket skuldrene betraktelig og planlegger  å gjøre hyggelige ting i en hel uke.
Håper at du også har noen deilige påskedager...... AnneK:-)

fredag 15. april 2011

Inspirerende "menighetsmøte"....

 Jeg er som kjent medlem av "menigheten" til denne dama!!
Kathrine er flink til å flytte butikken sin ut av de vanlige lokalene, og stelle istand inspirasjonskvelder for oss som vil!!  Denne gangen, var det besøk helt fra Australia, nemlig Sue Daley. Hun har modernisert papirsømmen og med hardt arbeid og stor syglede har hun etablert seg godt med mønstrene og malene sine over hele verden.

Hun har holdt kurs i 3 dager her i Oslo, og de som fikk gleden av disse kursene er jeg sikker på har hatt det gøy!! Det ble vist mange kjempefine quilter og alle mønstrene kan man få kjøpt hos Kathrine. Den quilten som Sue her viser, heter AntiqueSampler.
                 Denne heter Faith, Hope and Love
Denne quilten heter -It takes two.
                                       Denne her vet jeg ikke hva heter!! Men jeg tror at hele toppen er papirsøm.

Denne quilten begynte jeg på forrige sommer, jeg har sydd ganske mange blokker, men  det stoppet opp!?  Igår ble jeg så inspirert at jeg har funnet fram alt igjen og er klar til å fortsette!! Så jeg håper at jeg kan få gjort litt i løpet av påskeferien.....Jeg fikk desverre ikke tatt bilde av alle damene, men det var et hyggelig treff!! Nå er det tid for ferie, det gleder jeg meg virkelig til!!  God helg!! AnneK:-)

lørdag 9. april 2011

Første blåveis.......

 -Vi er allerede flere dager inn i april..... På jobb er jeg fortsatt i vinter og julestemning, og skal være det lenge. Men nå er det liten tvil om at våren har kommet!!  Det er første "sommer"-helg. Dvs. at nå er hytta vår åpnet for en forhåpentligvis deilig sommersesong. Det har gått temmelig nøyaktig et halvt år siden vi stengte for vinter, og det er lykke når vi  igjen kan lukke opp for en ny sommer.....
 Det er også hyggelig å komme tilbake  hit og bli glad over små godbiter av formingsting som er her.         Denne lille hjerte- quilten har hengt på veggen en stund.
 Og denne har forsatt noen tråkletråder i seg. Det er ingen som har gjort den ferdig i løpet av vinteren.....
 En ørelappstol, eller egentlig to også  preget av en quilter.
 Snøball-quilten som var ferdig ifjor!! Et hyggelig gjensyn!!
 Lite har blitt gjort den siste uka, det har vært travle dager. Jeg har startet på 2 nye ting. Yndlingsmønsteret mitt denne vinteren er Selbudeath, sokker på gang og noe som skal bli en poncho!!  Fairytail fra Du store Alpakka. Inspirasjon fra Drops design.  Bildene er tatt med i-phonen min.
                            Håper du får en fin vårhelg!!  AnneK:-)

lørdag 2. april 2011

Andre april!!

Jeg kom meg igjennom 1. april uten å bli lurt, eller min kjære prøvde seg med at en av de tre fiskene til konditorspira lå med buken i været.... Det gjorde ikke så inntrykk, og det stemte heller ikke........             Det er lørdag morgen!! Jeg har blitt enig med meg selv at jeg har blitt en helgeblogger!! Blogging skal være et overskuddsfenomen!? og ukedagene er besatt av mye jobb og lite kreativt overskudd.  Det får heller bli sånn inntil videre, for jeg er ikke ferdigblogget ennå.
  Jeg er uten strikketøy for tiden, og det har resultert i at jeg faktisk bruker symaskinen!! Jeg har bestillt noe garn i en garnbutikk, det skulle ta en halv uke, nå har det gått en uke til.....
Forrige lørdag hadde jeg planer om å få  maskinquiltet. Jeg dro ut for å finne tråd, noe jeg ikke gjorde, men jeg kom selvfølgelig hjem med noe annet!!  Blant annet dette mønsteret på "Veskekurven" som jeg har sett her i blogglandia OG jeg hadde bitt meg merke i at det var et AnneKa-mønster. Garn og stoffbutikken  Trådsnella som ligger på Skårer, (Lørenskog)  "fant" jeg tidlig i fjor høst og den er et lite skattekammer når man er glad i å sy og strikke.  Jeg glemte å få med innmaten til denne veska så da måtte jeg tilbake på mandag.  Det dukker helt klart opp nyttige hjelpemidler med jevne mellomrom!! I denne veska skulle det brukes skumgummivatt!! Nytt for meg. Den vatten er faktisk veldig fin å jobbe med.  Den gir utrolig bra støtte i denne veska. Det skulle også være hankevatt.  Vatt som er ferdig laget som et mykt tau!! Supersmart!!
Rutemønsteret på veska skulle lages av et 2,5 cm bredt bomullsbånd. Det ser ut som bredt godt gammeldags bendelbånd!? 10m!! til den nette pris av 21,- pr m.  Da satte økonomen i meg i et skrik!! Bruke over 200,- på pynt!!  Så jeg har istedenfor skåret quiltestoff i remser og laget bånd selv. Det funket helt fint!!  Jeg hoppet over lommene på innsiden.  Denne skal brukes i en swap som jeg er med på. Det er meningen at jeg skal sy en til meg selv også!!
 Jeg har også brukt litt tid på å sy opp strikkeposer!! Det høres litt skrullete ut å si at jeg har sydd 2 stykker pr kveld. Ble litt besatt noen dager..... Har tenkt å selge dem!! Så her har du sjansen hvis du ikke har sydd selv.  Jeg har lagt ut fremgangsmåten tidligere!! De er passe store, 35 og 40 cm lange glidelåser.  Innvendig er de åpne, med plastbelagt for som passer til utsiden.  De kan også brukes som skoposer eller andre ting. Kr 275,- inklusiv porto!!

                     A (solgt) og B er like, sort bunn, rød glidelås 35cm.

 2 gule ugler, C-grønn glidelås,      D-turkis glidelås,  begge 40 cm.


 E- Er sydd i turkis Tilda-stoff  35cm,               F-Lilla blomster, brun glidelås 40cm.
       G og H,  er like. Blå med vakkert  blomsterfor.   40 cm.
     
                             I- sommerfugler 40 cm, (solgt)    J- storblomstrete Kaffe Fasett 40 cm
               K- lysegrønnt Tilda-stoff.  40cm lang grønn glidelås.

           Send meg en mail: quiltefia@gmail.com hvis du vil kjøpe!!
                                          God helg til alle!!  AnneK:-)