mandag 29. august 2011

Ryddekake

Jeg er et hamster. Igrunnen på de fleste områder. Selvfølgelig garn og stoff, og jeg putter ting i kjelleren og på loftet og er helt sikkert på at jeg får bruk for det en vakker dag!? Sannheten er vel at jeg ikke liker å kaste.
Jeg er et hamster på kjøkkenet også. Noen ganger har jeg 4 pakker med tørrgjær og flere pakker melis og bakepulver for 20 år fram i tid.
Idag kom jeg litt tidlig hjem fra jobb. (Fordi vi begynte mye tidligere enn vanlig.)  Familien hadde middag i anstendig middagstid, ikke under Dagsrevyen som vi pleier..... Plutselig hadde jeg litt ekstra tid!!
Jeg har vel nevnt før at jeg prøver å holde et litt magert kosthold.  Men innimellom må jeg bake. Det er veldig koselig med en kakebit til kaffen. Ikke hver dag, men noen ganger. Så idag tittet jeg litt nøye inn i kjøkkenskapene og fisket fram ingredienser og fikk faktisk tømt noen poser!!
Og siden jeg også hadde noen fine GreenGate kakeformer, passet det bra å lage formkake.

Ryddekake:
120g usaltet smør eller vanlig smør eller margarin
150g brunt sukker
Smøret bør bli litt mykt, la smør og sukker gå en stund i kjøkkenmaskinen.
2 egg, tilsettes ett etter ett.
1 beger yogurt på 150g, min hadde gått ut på dato.
150g Fibra fullkornshvetemel, eller vanlig hvetemel
2ts vaniljesukker
1 stor ts bakepulver
1/2ts salt
ca 115 g tørket frukt. Jeg brukte aprikoser og tranebær
50g hakkede valnøtter

 Alt blandes og has i en vanlig brødform, eller to små, slike som jeg brukte.

 Kakene stekes på 190 grader i ca 30 minutter. Når kakene var ferdig stekt, la jeg to biter med 70%sjokolade med appelsinskall på hver kake. Når sjokoladen er smeltet smurte jeg det utover.
Kaka ble god, og med fullkornsmel og brunt sukker velger jeg å tro at kaka er ganske sunn!??                                                    

Når jeg først var igang bakte jeg knekkebrød i samme slengen. Jeg bruker oppskriften til PludreHanne. Det finnes mange forskjellige ute på nett. Jeg prøver å ha en kakeboks på benken, det er godt å ty til for en kjapp frokost.



                                     Den prektigkledde sommerfugl
                                     er fløyet fra Guds hånd.
                                     Han ga den gyldne ringer
                                     og røde purpurbånd.
                                     Han lærte den å flyve høyt,
                                     høyere enn jeg er.
                                     Den har nok fuglens lyster,
                                     men ei dens dun og fjær.
                                     Og alle verdens mennesker og
                                     alle konge bud ei gjøre kan en
                                     sommerfugl. Det kan alene Gud.
.
                                                   Henrik Wergeland
  
                                                Ha en fin uke!!  AnneK:-)

lørdag 27. august 2011

Lang lørdag.....

 Det er temmelig nøyaktig 3 uker siden sommerferien ble avsluttet.  Det er rart hvor kort tid det tar før ferien befinner seg som et vagt deilig minne.....                                                                                         Det er igjen stille i skjærgården. Sommerhyttene er lukket og låst og alle sommergjestene er andre steder....


 Derfor er det  deilig å kunne tilbringe en helg,  helt i ro og fred.
 Lyngen farger fjellknausene. Jeg liker så godt den rosa lyngen mot det grå fjellet med den grønne mosen.....
 Og de gule kantarellene  er ikke til å ta feil av......
Dagens fangst........
 Den kjempelange gresskarplanten kommer til å gi oss et skikkelig gresskar.
 En liten hvil må til etter en lang stille dag.....
 Latmannskrabbe til middag.......
 Endelig har jeg fått satt sammen de løse blokkene i Southern Star og syr nå blader på kanten rundt!! Det er over et år siden jeg startet!!
   Tankene mine går til venner i Florida som har mistet sin sønn Danny, bare 26 år helt plutselig.   Jeg gråter med dere.....
                              God helg til alle og ta vare på dem du er glad i ..... AnneKari

søndag 21. august 2011

Ups, jeg gjorde det igjen........



 Dere skjønner vel hva jeg mener!?  Jeg jeg har gjort det igjen, gått på en tollsmell!?
Jeg spurte så pent om ikke nettbutikken kunne skrive "gift" på sendingen min, men dengang ei.......
 Så igjen måtte jeg putte sure penger i felleskassa for å få kloa i mine litt lettsindig bestillte garnbunter.
Hipstamatic bildene mine yter dem ikke helt rettferdighet, men fine er de!! Jeg ser stadig at strikkebloggerne legge ut sine flotte garn funn, og dumme meg lar meg friste.....
Jeg må slutte.  Enten må jeg bestille for under 200,-kr eller så må jeg be om at de sender i 2 konvolutter.  Denne sendingen kostet under 10$ i porto, og det er bedre å betale ca 50,- kr ekstra,  enn 182,- kr som nå!!

 Som dere ser har jeg lekt meg litt med en app på mobilen. Jeg har ikke helt fått taket på det , men det er gøy å leke......



Helgen er straks over, håper alle får en fin start på uken..... AnneK:-)

søndag 14. august 2011

Endelig en ferdig quilt.......

Jeg må innrømme at det var en overgang å begynne og jobbe etter ferien....... Det tok ikke mange dagene før jeg lurte på om jeg egentlig har hatt ferie!?
Derfor var det fint med helg!!  Jeg har jobbet med denne quilten en stund. Å lage en topp er det jeg liker aller best. Iallefall hvis jeg har en ide om hvordan det skal løses. Og det har jeg som regel. Når toppen er sydd er det greit å få på bakstykke og vatt. Men så skjer det igjen og igjen. Det STOPPER helt opp!?
Jeg vil ikke fortelle hvor mange uferdige, fine quilter jeg har liggende. Selvfølgelig kunne jeg levert dem inn til proffe quiltere, men da blir jeg litt gjerrig, eller mer jeg synes det blir dyrt.  Men jeg må til pers og gjør det på min ganske enkle måte. Jeg kjører "slalom"....... Så nå tok jeg fram denne igjen, nesten ferdig quiltet. Gjorde den helt ferdig og etter mye leting i stoffene mine fant jeg riktig lukkekant. Så kunne jeg putte den i vaskemaskinen og en liten tur i tørketrommelen...... Yess, endelig!!
Dyp konsentrasjon.....
Jeg må "låne" tørkestativet til naboen for fotografering.....
                             Den skal gis bort om ikke så lenge.....
Floksen?? til naboen..... Ha en fin uke!! Spesielt hvis du starter på jobb igjen etter ferien, men til alle andre også, meg selv inkludert:-)    AnneK:-)

onsdag 10. august 2011

Tilbake på jobb.....

Det er alltid rart å komme hjem etter å ha vært borte i flere uker. Hvordan ser hagen ut?? Har  blomstene mine klart seg? Har de fått noe vann!?  Ute var det nok regnet som sørget for vanningen, inne har vi plutselig bare tørkablomster........ 
Pytt, pytt de kan lett erstattes.....


Det lå en hyggelig pakke fra yndlingsbutikken på nett.  Noen yard ble bestillt en sen kveld tidligere i sommer......Lett blanding!!
Jeg fant også noe 1 trådsgarn da jeg var i Sverige. Selvfølgelig angret jeg på at jeg ikke hadde kjøpt med meg mye mer da jeg var der, men jeg fant  en nettbutikk som har det.
Jeg har selvfølgelig allerede mer garn enn jeg rekker å bruke og har nå pålagt meg selv en kjøpestopp!!  Til midten av november!!  Jeg har sett  at flere her i bloggverdenen som har snakket om kjøpestopper!?   Det er en kjennsgjerning at jeg rekker ikke å strikke på langt nær så mye nå som jeg er tilbake på jobb som det jeg gjorde i lange deilige feriedager....... Hvis noen lurer kommer garnet fra Kampes Spinneriprodukter.

bananabreadkaken fant jeg der og den er supergod!!  De fleste har vel opplevd å få litt for modne bananer som da er supert i  denne kaken!! Jeg hakket 50 g kokesjokolade og hadde i deigen også!!  Så nå er en deilig ferie tilbakelagt, og jobben kaller....... Men det er ikke så lenge til helg, er det vel!?   AnneK:-)

tirsdag 2. august 2011

Innhøsting........


 Det er vel ikke bare meg som går å skuler på bær som henger modne og fine på busker og trær!?
De litt sure kirsebærne ble mat for småfuglene og måkene, plutselig var alle borte!? (Heldigvis!)
 Vi har en gammel solbærbusk som vi prøvde å kvitte oss med for noen år siden. Den ble klippet helt ned, men ikke fjernet. Men solbærbusken tok ikke hintet og har vokst seg til busk igjen!?  Nå hadde den så mange bær at jeg ikke kunne overse den lengre.....
                                    Jeg kokte 1200g solbær i 8-10minutter.
Så hadde jeg 1 dl vann og 600g sukker i og lot det koke litt til.  Jeg hadde egentlig tenkt å koke med en vaniljestang, men det glemte jeg å kjøpe, så det ble 2-3 ts vaniljesukker istedenfor.  Tenkte at vanilje passer bra med solbær! Det funket faktisk fint!!:-)
3 glass med solbærsyltetøy til senere bruk, og litt god samvittighet for at jeg høstet!! Jeg liker egentlig godt å høste og lage ting selv, men jeg synes det er litt kjedelig å plukke.......

Jeg kom over en liten klynge med solsikker på en byggeplass, kunne ikke bare gå forbi..... Ha en fin innhøsting du også!! AnneK:-)

mandag 1. august 2011

1. august......

 Vi kan skrive 1. august!! Jeg blir litt melankolsk når kalenderen nærmere seg høstmånedene.  Jeg har ennå en hel uke igjen av ferien, så her gjelder det å tenke halv-fullt og ikke halv-tomt.     For noen ble ikke ferien gjennomført slik de hadde håpet og det er trist og leit.  Og for alle som bor i Norge vil  22.7.2011 alltid bli husket.
Meningen var å vise fram sjalene jeg har strikket i denne ferien. Den første ferieuka tilbrakte jeg MANGE timer i bil og da var strikketøy perfekt.  Det begynte med det blå/sorte  McCafferty-sjalet strikket i Kauni 1-tråds garn. Kjøpt på Mauds-garn på Lillestrøm.  Da jeg var omtrent halveis somlet jeg bort det andre nøstet, så da strikket jeg det orange ferdig før jeg fant igjen nøstet jeg trodde jeg hadde mistet......
Så strikket jeg det rosa Damask-sjalet, og nå tilslutt det sjøgrønne.  Jeg fant et 1. tråds garn i Sverige som jeg liker veldig godt. Fine farger og godt å strikke av. Det sjøgrønne er større enn det rosa.  Nå jakter jeg på et nytt morsomt sjalsmønster slik at jeg kan strikke fler......

 Jeg plantet en gresskar og en squashplante i begynnelsen av juni. De GROR!! Jeg bruker ikke gresskar til annet enn halloween, men jeg liker å se de gro!!

Squashen skal spises!!
Gresskarblomster er også vakre..... Ha en god 1.august!!  AnneK:-)