torsdag 26. januar 2012

En liten test!!


Sjekk ut denne!!

                                                                                                 AnneK:-)

onsdag 25. januar 2012

Baby-strikk



 For tiden er det mange rundt meg som får barn. Jeg synes det er hyggelig å kunne gi en nyfødt en hjemmelaget gave.  Ofte har det blitt en liten quilt eller en jakke. Nå har jeg akkurat gjort ferdig et teppe til en liten gutt som skal bli født i slutten av februar.  Teppet var  reisestrikketøy på Floridaferien i november.  Nøye gjennomtenkt rettstrikk. Silkemerino fra Nøstebarna. Jeg begynte så optimistisk med å dele en bunt i 2,  trodde at det skulle holde, men det gjorde det ikke. Hadde tenkt å strikke det ene nøstet med utlegg, for så å felle med det andre.  Jeg måtte kjøpe en bunt til.  Nå veier teppet 173gram. Og er ca 115x115 stort. Jeg vasket ut "reisestøvet", for hånd, med Milo. Det  jevnet seg fint ut. Supermykt og deilig!
Det er ikke så lett å se, men det er strikket på tvers.
                   Her sitter jeg å strikker- akk hvor deilig det var!!

Det fine med å jobbe litt uregelmessig, er at i løpet av noen timer i formiddag, fikk jeg sydd en strikkebag. Det vil si,  nå er det en liten stellebag.   Denne har plass til et håndkle, bleier og litt skrot som en baby må ha med seg.  Jeg laget også en liten "sminkepung" til våte kluter,  salver osv. Foret med plastbelagt tekstil fra Stoff og Stil. 
                         Blått utenpå, med røde striper inni.
Jeg har også vært med på dugnad for å gjøre et digert hekleteppe ferdig. Veldig hyggelig å hekle sammen med en venn for og glede en annen venn som igjen skulle glede....... Positive ringvirkninger kaller jeg det.  2 prosjekter ferdig, betydde at jeg kunne ta fram garn og mønster til  kjolen som har ligget på vent!!  Her er en arm. Jeg begynte på armene for å se hvordan det funket. Jeg har alltid sagt at det er mye bedre å rekke opp en arm, enn en hel bol....... Det er allerede onsdag kveld, dagene flyr!!
Til helgen skal jeg på "blå" tur!! Dvs jeg vet, men min kjære vet ikke hvor han skal....... Gleder meg!!
                                                           AnneK:-)


onsdag 18. januar 2012

Babyquilt-FERDIG!!

Jeg har som mål å få sydd mer i 2012. Og quiltet.  To sider av samme sak!!    Denne lille quilten skal bli en gave, og jeg er ferdig i god tid!!
 
Stjernen i midten har jeg sydd for hånd med papirmaler. Resten er kvadrater på 4 inch.  Hvit bomullsvatt og bakstykke fra Stoff og Stil. Det glemte jeg  å ta bilde av. Stjerna er quiltet for hånd, resten er quiltet med overtransportør!! Det viste seg å være veldig lurt. Ingen forskyvning av stoffene, alt oppførte seg veldig bra!

Jeg valgte en orange kant, men hadde egentlig lyst på en kontrast, sterk rosa/lilla men det hadde jeg ikke på lager..... Iallefall ingen jeg kunne bruke.  Jeg er godt fornøyd med den orange kanten også.
Mystery-sokkene har jeg stor glede av. Jeg har faktisk stått opp tidlig på disse søndagene når neste del har ligget i mail-boksen!  Jeg oppdaget fort at  ikke mønsteret kommer godt frem med mørkt garn. Jeg lærer noe hele tiden......
Vi er midt i en uke allerede, dagene flyr...... Ha det fint!! AnneKari:-)
                           PS. Godt tegn:  Ranunklene har kommet til Mester Grønn!!  I like:-)

onsdag 11. januar 2012

Lue-tid


Det er ikke så ofte at jeg har kapasitet til å strikke for andre, men noen ganger slenger jeg med leppa, og så sitter jeg i klisteret!   Nå var det overkommelig strikking jeg skulle utføre, to luer av samme slaget som jeg strikket før jul.  Jeg brukte min egen oppskrift, her har jeg strikket med Cortina fra Bogerud Tekstil. Billig og bra garn. Den ene lua har vrangbord med 1vridd og 1 vrang, den andre med 2 vridde og 2 vrange. Jeg brukte 3 nøster til 2 luer.

Som strikkeglad har jeg god oversikt over garnbutikkene i mitt nærmiljø.  Da jeg var på jakt etter garn til disse to luene, oppdaget jeg at en av de butikkene som jeg innimellom handler garn i skal stenge. Det synes jeg selvfølgelig er trist selv om butikken er rotete og betjeningen ikke er spesiellt hyggelige. Men det er rotete fordi de har godt utvalg og det er bra. Nå selger  de alt garnet med 25% avslag og det måtte jeg benytte meg av. Jeg har forelsket meg i en kjole, ikke til meg  men i str 4år. Det var garn til den jeg gjerne ville få i hus.   Jeg har kjøpte Lerke og et par nøster Fairytail i en fin farge.
En kollega spurte meg en dag om hvor mange forskjellige prosjekter jeg har gående, og jeg måtte innrømme at det er ganske mange. Men dette garnet skal få vente litt, jeg har lovet meg selv at det er et par ting som skal ferdigstilles før jeg........
Jeg skal på seminar med jobb et par dager, strikketøy må med, så jeg håper at jeg klarer å få strikket litt usynlig, under bordet......
                                  Ha det fint så lenge!!      AnneK:-)

mandag 9. januar 2012

Litt fremgang......

 I løpet av uka har jeg kommet litt lengre på det jeg viste i forrige uke.  Jeg har fått sydd toppen på det som skal bli en babyquilt. Flere av stoffene er fra en dose jeg kjøpte hos Katrine tidlig i høst. Resten er fra kassene og skapet på syrommet.   Jeg velger å gjøre det enkelt for meg selv. Litt håndsøm i midten og så kvadrater på 4 inch. Jeg måtte regne litt for å finne ut hvor store kvadratene måtte være for å passe rundt blokken i midten. Praktisk brøkregning.....

 Mystery-sokkene  vokser!! Det er morsomt å våkne opp søndag morgen og vite at det ligger en ny bit av mønsteret og venter i mailboksen. Jeg var ganske kjapp opp av senga for å få begynt!! Det er ikke så lett å se, men mønsteret jeg strikket viste seg å være en slags blomst!?  Leggen skal strikkes litt lengre.  Neste søndag er det hælen som skal på.   Dette er overkommelig morro for meg.
 Bølgeteppet har fått noen få rader til i løpet av uka.  Nå er det så stort at det har fått  fast plass i en boks. Nytter ikke å sitte på t-banen med det!!
 I helgen har jeg hatt hyggelige timer med en kjær venninne som også driver med forming. Jeg lager jo også sminkepunger, men det er rart med hva andre lager, ofte mye finere!! Derfor fikk jeg tigget til meg denne!! Jeg hadde ikke sett navnelappene hennes, og jeg lurte på hva roteRandi kom av!?  Familien hennes har fra hun var barn kalt henne det, derfor navnet!! Stoffet er et vakkert Liberty stoff, foret med plastbelagt stoff.  Det er så hyggelig å ha venner som driver med det samme, da kan man komme sammen, skravle og hekle....... Perfekt helgesyssel!
 Det snør her jeg bor, kanskje det snart blir mulig å gå på ski?? Nå skal jeg snart tenke på å gå på jobb!! Ha en fin uke alle sammen!!  AnneK:-)

søndag 1. januar 2012

1. januar 2012

 Godt Nytt år!!  Eller kanskje godt nytt formings år!?   Jeg heklet meg inn i det nye året!! Jeg tilbragte nyttårskvelden hjemme, sammen med mine søte "små" og deres kjære. Da kunne mor hekle!!
Jeg er veldig klar over at jeg må ha brukt mye mer tid på å strikke i 2011 enn og sy.  Jeg bestemte at det nye året også må syes inn. Det gjør jeg nå, med å lage denne blokka som skal bli midten i en liten barne quilt. Jeg har tantebarn som får barn, og quilter i babystrørrelse er perfekt både å lage og gi bort.......
Bølgeteppet vokser!! 31(62) rader til nå.  Jeg bruker omtrent en time på hver farge. Så når teppet blir ferdig kan jeg bare telle antall striper og så vet jeg hvor mange timer jeg har brukt. Fargene blir ganske impulsivt valgt. Mange ville nok ha både planlagt og tenkt mer over fargebruken, men jeg synes det er gøy å gjøre det slik. 
Som vanlig liker jeg å ha flere arbeider gående, og NOEN blogget om Mystery socks 2012 som foregår på Ravelry.  Og til den nette sum av 3$ vil jeg motta bit for bit av et mønster som skal bli noen helt fenomenalt  fantastiske fine sokker. Iallefall skal det bli sokker. Og sannelig hadde jeg en bunt av det garnet forfatteren foreslår og jeg hadde tilogmed pinner nr 2!! Men jeg tror jeg skal finne 2,5 imorgen. Hun nevner 2,25 men det aner jeg ikke hvor jeg kan få tak i !??  Dette er ikke for amatører..... så jeg gjør så godt jeg kan!!
 Imorgen er det tilbake til hverdagen. Det er deilig med jul og fri, men som min kjære sa: Nå er det ikke så lenge til påske og da begynner sommeren......... AnneK:-)