søndag 29. april 2012

Dyrebare vårdager.......




Jeg nyter denne tiden på året. For meg er våren den fineste årstiden.  Med stadig lysere kvelder og lovnad om sommer om ikke veldig lenge. Denne tiden er alltid hektisk og det virker som det er dobbelt så mye som skal skje nå enn ellers i året.
På formingsfronten er det ikke mye ferdig  å vise. Jeg fikk ønske om strikkebagger fra kollegaer, og det er hyggelig når noen har lyst til å kjøpe de tingene jeg lager!!


Idag ble jeg invitert på kurs!!  Makron kurs hos en fransk konditor!!  Jeg har prøvd å lage makroner selv hjemme en gang, men det var usedvanlig lite vellykket........


Det er fult mulig å lage disse kakene selv, men det er baking på høyt nivå. Å få kakene jevne i størrelsen, krever LANG trening.

Vi skeier ut med denne baksen her hjemme  innimellom, fordi konditorbarnet vet at mor liker disse søte godbitene!! 

Og få smeten opp i spruteposen var en utfordring. Jeg hadde mandelmasse langt oppover armene!?
Her er jeg iferd med å lukke makonene.
 Vi var 5 på kurs, og fikk hver vår farge og forskjellig fyll. Det ble et lite hav av makroner, og vi fikk dele alt og ta med hjem. Så nå har jeg masse godsaker i fryseren.
 Våre amatør makroner ble ikke så fine som de profesjonelle, men de smaker like godt!!
 Makronene fikk proff innpakning og ble utstilt til fotografering.
Høye på sukker gikk vi glade ut i vårsola!!  Anbefales!!  Sebastian Bruno er stedet!!

 Idag hadde Tåsen Quiltelag sy-sammen dag for "Tepper som varmer". Jeg prioriterte makronene, men  har sydd denne toppen. Batikk stoffer bruker jeg veldig sjelden, men det ble en  fargerik og fin topp.
På pinnene har jeg en ny Shellseeker..... Her i sort og korall.  Det sorte garnet er Lerke fra Dale,  korall fargen er i Duo, tilsvarende blanding som i Lerke, men fra Sandnes.
 Nå har jeg strikketøy for en stund fremover. 
I en hage i nabolaget fant jeg disse bittesmå tulipanene!! Jeg gjetter at de kommer fra gamle løk, med liten kraft!? Så søte var de at jeg måtte ta bilder av dem........Ha en fin helg!! Min varer helt til tirsdag kveld, og det ser jeg veldig frem til........ Nyt våren!!   AnneK:-)

søndag 22. april 2012

Samsyglede.......

 Jeg har aldri vært i tvil om at det er stas når man har eller får nye venner som deler samme interesse. I dette tilfelle har vi kjent hverandre i over 30 år.   Min venninne har (endelig) fått øynene opp for lappesømmens store glede!!  Hun har gått inn i dette med 110% og har raskt blitt utrolig flink!!  Det skal sies at hun var god til å sy i utganspunktet, men har ikke sydd lapper eller quiltet.  Klok som hun er, kastet hun seg over kurskatalogen til Lappemakeriet og har gått flere kurs parallellt!!
 Det er fint å oppleve  hvordan denne hyggelige hobbyen kan knytte gamle venner sammen igjen!!
Vi ble fort enige om at det hadde vært gøy å ha et felles prosjekt hvor vi møtes og syr sammen.
 Jeg hadde et forslag som jeg hadde lyst til å sy og det var ikke så vanskelig og få gehør.  Prosjektet ble bestillt, derfor alle konvoluttene i postkassa rett etter påske!! Gleden var stor da endelig vi kunne sette igang!!
Vi erfarte at å skjære 2 blokker med mange små biter tar tid, så vi rakk ikke å sy hele blokka ferdig. En lørdag går fort når man driver med noe artig!!    Så jeg fortsatte hjemme.  (blokka er på toppen av innlegget!)  Jeg vet at Katrines Quiltestue også selger denne som månedsblokk.

 Ellers blir det heklet på bølgeteppet som har plass ved godstolen.  Det vokser faktisk, og  jeg er ikke lei det!!
 Ha en fin søndag og kommende uke!!  AnneK:-)

onsdag 18. april 2012

Swoon......

 Ordet SWOON  betyr  ekstatisk, overveldet, lykkelig...   Men swoon er også navnet på en BLOKK som figurerer i quilteverdenen for tiden. Det var kanskje overveldene lykke hun følte, hun som laget mønsteret til denne blokka!?   Det kan hende dette er gammelt nytt for mange, men jeg har kikket rundt hos quiltebloggerne og den dukker stadig opp.  For meg ser den ut som en helt tradisjonell blokk, og det var det jeg tok utgangspunkt i.
 Jeg fant et bra bilde på en side, og satte i gang å tegne på "gamlemåten".  Dette var måten jeg lærte å lage maler da jeg begynte med lappesøm for veldig lenge siden.....
Jeg begynte  med friskt mot som vanlig, men jeg må innrømme at  det var vanskligere enn jeg trodde!?  Jeg skjønner prinsippet, men det skal gjøres fort så da ble det en del feilkutt og det er kjedelig. Jeg holdt på en hel kveld, men klarte ikke å få ferdig hele blokka.

Igår hadde jeg bestemt meg for å rydde syrommet. Det har en mystisk tendens til å "gro igjen" og det er bare jeg som roter der!!   Så etter jobb og noen andre,( les: min kjære) laget middag, gjøv jeg på!!
Jeg dro frem, og det var ganske kaotisk en stund.  (Bildet er før jeg startet!!) Og med ganske hard hånd klarte jeg å kaste en full søpplesekk!!  Og det ble faktisk mye bedre!! Selv om det faktisk ser rotetet ut fortsatt på bilde!?:-)
Det er vel bare å innrømme at det kommer mer INN på syrommet, enn det forsvinner ut. Da mener jeg at produksjonen ikke står i forhold til hva som blir handlet inn...... (Feks. alle konvoluttene fra forrige innlegg, men det var stoffer til et nytt prosjekt.)

Tilbake til swoon blokka...... Jeg endte med å kjøpe mønsteret på nett!! Klarte ikke la være!! 47,-kr fattigere, men akk så lurt!!  Det tok meg 2 timer fra jeg lastet ned pdf-fila, til jeg var ferdig med en blokk!! Den ble diger!! 24 inch stor!!  Jeg skal IKKE sette igang med flere akkurat nå, men blokka er fin, og perfekt til bruk av fat quartere!!
Jeg kunne sy "samlebånd", ikke en og en bit som jeg prøvde på!!


Nå er det på tide for meg å gå på jobb!! Det er greit etter en formiddag med noe av det jeg liker aller  best.....
Ha en fin onsdagsettermiddag!!    AnneK:-)

søndag 15. april 2012

Sommergenseren er klar......

 Da kan sommeren komme for min del!! Genseren jeg strikket på i påsken, ble ganske fort ferdig.  Jeg synes det er gøy at flere har latt seg inspirere og også hatt denne genseren på lista!! Så hvis vi ser noen med samme genser i sommer får vi hilse på hverandre. :-)
Ikke så lett å ta bilde av seg selv med genser på!! Her står jeg på en stol i gangen til foreldrene mine.   Jeg strikket størrelse medium.  Den passet. Heldigvis så prøvde jeg den underveis og måtte legge til litt på lengden!  Og jeg som bare er 161!!  Jeg brukte nesten 5 nøster av hver farge. Jeg skal strikke en til, muligens litt større.  Shellseeker er morsom å strikke og med såpass tykt garn og med påskeferie gikk strikkingen fort!!  Jeg vil gjerne ha innspill på alternative garn til Lerke!!  Et bra bomullsgarn?
        Litt mindre godteri og mer trening ville nok hjulpet ser jeg:-(
 Postmannen er generøs om dagen....... Dvs, det er jeg som har vært lettsindig på netthandel.   Min bedre halvdel rister på hodet og innser hva han konkurerer med.  Nå hører det med til historien at det var enda en konvolutt som allerede var åpnet, og jeg skal bare ha halvparten selv.  Planen er å samsy med en venn og da er prosjektet vårt i boks!!    Mer om det kommer siden!
                         Morro å åpne!!
 På pinnene  har jeg et sjal.  Det er mer for morro og prosessen enn for sjalet!!  Dette er også populært for tiden på Ravelry!!   Jeg strikker det i tynt 1.trådsgarn fra Kampes. Lett å strikke, bortsett fra trådene som surrer seg sammen hele tiden!!

Og så har jeg trukket blogglotteriet! Tusen takk for hyggelige kommentarer!
Så da kan jeg meddele at  3 nøster av Delight går til Steinkjerringa.
Den blå bunten til et sjal får Ulla-Bella.  
Strikkebaggen får Heidi og
Sminke/toalettpungen går til Lillian!!    Takk til alle som var med!:-) Fint om jeg får  navn og adresse slik at jeg kan sende til dere!!     quiltefia@gmail.com
                           Årets første stemor!!  Ha en fin uke!!   AnneK:-)

torsdag 5. april 2012

Strikke glede.......

Det er ingenting som kan måle seg med å kunne starte på et nytt strikketøy!! Særlig når man har gledet seg i flere uker til å strikke det som skal bli den utimate genseren for kommende sommer....... Mønsteret har ligget ferdig kjøpt og printet, pent i plastmappe og bare ventet til rett tidspunkt for igangsettelse.
Forskjellige garntyper har vært vurdert  frem og tilbake. Både av farger, blanding og masketall.  Jeg skal for en gang skyld følge et mønster!!
Jeg røyk allerede på følgingen av mønsteret på 1. omg!! På bildet ser det ut som halsen vrir seg utover!? Det vil jeg ikke ha, så jeg strikket 2 omganger med vrangbord. Men nå følger jeg mønsteret!!
 Garnet ble Lerke, 50/50 ull, bomull. Jeg har strikket barneplagg i dette garnet, men ikke noe til meg selv.  Lerke kjennes fint å strikke med, og hvis man strikker litt "nøye", dvs får med seg alle de tynne trådene garnet består av, blir dette veldig bra! :-)
Denne lille jakken strikket jeg ganske fort.  En niese har fått en liten datter, og da måtte jeg strikke litt til henne også.  En quilt er ferdig, men en baby kan ikke få nok deilig hjemmestrikket!! Jakken er også strikket i Lerke. Mønsteret hadde jeg i Ravelry biblioteket mitt. Når jeg finner fine ting på Ravelry lagrer  jeg det til senere bruk!!

Quilten ble laget tidligere i vinter. 
Husk på blogglotteriet her på bloggen!! Det er veldig hyggelig hvis de som er innom å leser også legger    igjen et lite pip som blir lodd i lotteriet!!  
Glad påske ønsker jeg deg!! 
Anne Kari:-)

mandag 2. april 2012

Innlegg 400!!




Ting tar tid!!  I allefall noen av mine mange prosjekter.   Første gang jeg skrev et blogginnlegg om denne quilten, eller mer stoffene var i juli 2010. Altså snart 2 år siden. Og det blir ikke det siste heller, for quiltingen gjennstår.
Det er snedig hvor fort det har gått med syingen da jeg endelig bestemte meg for at nå skal denne toppen bli ferdig!! Jeg hadde klart å applikere en side, laget alle bladene og stilkene klare, men der stoppet  det opp!?   Denne påsken hadde jeg BESTEMT meg for at nå!! måtte jeg sy hele greia ferdig!!      
 Så ta-da!! som man sier her i bloggverdenen!! Toppen er klar til å settes sammen til quilting!!  Jeg får ha det som mål å bli ferdig innen juli.......

Dette er innlegg 400!!  Jeg hadde et innlegg i mai 2007, det var en slags innlogging som Quiltefia, så skjedde det ikke noe før i begynnelsen av januar 2009.  Så etter det, har jeg lagt inn jevnt og trutt i over 3 år.  Jeg har virkelig kost meg med bloggingen. Det har blitt en hobby, et vindu ut mot den virituelle verdenen vi omgir oss med.  Jeg "møter" stadig hyggelige folk, og har fått flere gode "venner" der ute. Jeg treffer dem sjelden ansikt til ansikt, selvom det heldigvis skjer innimellom det også.:-)
I anledning innlegg 400 synes jeg det er på tide med en liten give-away, eller blogg-lotteri om du vil. :-) Jeg har ikke hatt det så ofte, så nå synes jeg det er på tide!!
                               1.  Tre nøster Delight.
                        2.  En blå bunt med tynt garn til et sjal.
                           3. En selvlaget strikkebag, ganske stor!!
                           4. En sminke/toalett pung også laget av meg.

Jeg håper at disse frister til en kommentar som gir 1 lodd, er du allerede følger, gir det et lodd til, ny følger også 1 lodd ekstra!!   Trekning i midten av april.
Jeg håper du får en fin påske,  uansett hvor du måtte befinne deg!!  
                                               Masse hilsner fra AnneKari:-)