torsdag 31. mai 2012

Siste dagen i London.....

Hovedmålet for turen til London var Flowershowet, men shopping i denne byen er nærliggende......Jeg hadde peilet meg ut et par steder jeg gjerne ville besøke. 
Det var alle symaskinene som er dekorasjon i denne butikken som fasinerte meg. Det er visst en utrolig fin butikk også, men vi tok bare bilder her.
Jeg har aldri sett så mange gamle symaskiner på en gang, ikke nye heller!!
Liberty stod på lista mi!! Mest for å kikke, men det ble med litt stoff hjem.  Det er masse broderi her og Rowan garn. Det er en spesiell butikk, med mye lekkert......

Jeg liker nok mer blomstrete stoffer i quiltene mine, enn på meg selv.
Fangsten fra Liberty.
                                            Begge fikk nye sommersko!!  (Disse er ikke mine:-) Mine er gule:-)
                                    Lappeideer!?
Hver lørdag er det marked i PortebelloRoad i Nottinghill. Det var masse å handle, men målet mitt lå i PortobelloRoad 290....altså helt i andre enden av gata. 
Denne stoff butikken leste jeg om HER!!   Og jeg bestemte meg for at hit ville jeg. Heldigvis var reisefølget mitt også klar for stoffbutikk, så her hadde vi en hyggelig stund.
(Bloggen jeg linker til anbefales på det varmeste!!  Bildene formidler så utrolig mye!! Dama er spansk men oversettelses hjelp finnes der også!!)
Dette er tynn indisk bomull i masse forskjellige mønstre!! Vanskelig å velge her også!!
Sytilbehør og gamle knapper.
Gamle melsekker og gamle brukstekstiler. Veldig fristende!!

Hyggelig betjening var det også!! Denne butikken har ligget her i 20 år.
 Det ble noen meter med hjem herfra. Foreløpig vet jeg ikke hva jeg skal lage av det.......
Indisk bomull, gammel hvit lin. Og noen gamle knapper..... Denne butikken anbefales!!


Nå er jeg nesten ferdigpakket for å dra til Island. Tåsen Quiltelag er 20 år i år og jubileumsturen går altså dit. Der er det en stor quiltebutikk som selvfølgelig skal besøkes. Jeg håper å få kjøpt med meg islandsgarn også.  Så dette blir spennede. Vi er 31 damer som reiser, quiltebarnet er med, så det blir ekstra hyggelig for mor.......
Ha en fin helg alle sammen!!  Lover å vise bilder fra Island også!!  AnneK:-)

mandag 28. mai 2012

Mere hageinspirasjon......

  Jeg var ikke helt  forberedt på hva denne utsillingen innebar, men det tok ikke mange minuttene før jeg var helt overbevist om at dette ville bli gøy!! Det var virkelig en fantastisk opplevelse å få gå i 2 dager å suge inn inntrykk.  Masse inspirasjon!!



 En sånn arbeidsstasjon skulle jeg ønske jeg hadde plass til i hagen!!
 Eller et lite lysthus??



 Jordbær  dyrket i høyden!?  Jeg hadde igrunnen lyst til å plukke......

                      En quilt!!
 De forskjellige utstillerne konsentrerte seg ofte bare om en plante. Det vil si, de hadde flere utgaver av samme. Vi har kjøpt mye frø!!
Blå valmuesøster!! Jeg har prøvd! Vanskelig!! men vakker!!
 Hage i 4 etager!?  Veldig dekorativt, men kanskje ikke så realistisk!
En aldeles nydelig iris.....
Her skal det foreviges.....
Jeg landet i Oslo lørdag kveld. Søndag skulle mellombarnet flyttes fra Lillehammer til Volda.  En lang biltur med flyttelas,  i utrolig vakre omgivelser..... For et land vi bor i........

Her er vi på vei ned mot Stryn......
                              Følg med!! Mer fra London og et annet høydepunkt kommer......AnneK:-)

søndag 27. mai 2012

Da jeg møtte.........


 Ifjor da jeg fylte år, fikk jeg av flere venner, reise og opphold  i London med billetter til Chelsea Flower show 2012!!   Nå har jeg akkurat kommet hjem og er full av hageinspirasjon og gode opplevelser!!
 Jeg har forsømt hagen min i mange år,  jeg har vært mer opptatt av å strikke og sy enn og holde på i hagen...... Men nå er jeg klar for å grave opp det meste av det vi har av blomsterbed og starte på nytt.
 Chelsea Flower show er en stor utstilling som varer i en  liten uke. Den samler folk fra hele verden, og britene selv er glade hagebrukere og alle billettene var utsolgt på forhånd.
 Vi hadde fått tips om å være tidlig ute, dvs når det åpnet kl 8.00.  Dette var et klokt råd. Innen lunchtid var det tettpakket med folk og ganske slitsomt å bevege seg rundt. Så denne utstillingen er ikke for pyser, og vi trengte mange "vannings-pauser".
På vei til en pause i skyggen, fant vi flere lysthus. Plutselig så jeg Kaffe Fassett stoffer og ble ganske overrasket!!

 Og der var jammen selveste Herr Fassett også til stede. Mannen med hatten er hans kompanjong og også kjent stoffdesigner Brandon Mably.
 Jeg begynte pent med å fotografere ham litt i smug, men min reisevenn elget seg innpå, så her er jeg ganske starstrucked med sjefen sjøl........
Etter dette møte måtte jeg ha et lite glass hvitvin før jeg kom til meg selv igjen......
Ettermiddagen ble brukt andre steder i denne flotte byen........

Fortsettelse følger!!     AnneKari:-)


tirsdag 22. mai 2012

Leaf and flower shawl

I fjor sommer var jeg en tur i Stockholm.  Og som alltid er jeg på jakt etter garn eller quiltestoffer. I Gamla Stan, fant jeg en liten garnbutikk og et nøste  med flerfarget garn fikk bli med hjem. Dette nøstet var så fint at det tok lang tid før jeg begynte på det. En eller annen gang i vinter har jeg begynt på Leaf and flower shawl, men det ble liggende.  Men nå har jeg gjort det ferdig!! Dvs det ble faktisk 2. Det minste er mer et tørkle. Fint for kjølige sommerdager!!  Dette mønsteret er pent og greit å strikke. Og med fargeskiftene i garnet ble det enda morsommere.  Det kan tyde på at  når jeg strikker sjal er prosessen  morsomst!?   Jeg prøvde å blokke dem ut på hytta, men har ikke lykkes helt. Så det må jeg nok gjøre på nytt.
Jeg er på reisefot!! Ifjor da jeg fylte 50, hadde mange av vennene mine spleiset på gave.  Imorgen reiser jeg til Chelsea Flower Show i London!!  Vi har billetter til 2 dager, så det blir spennede!! Jeg liker hagebruk, men mer i teorien enn i praksis!?   Jeg er for lat og for glad i forming!! Men vakre hager og blomster er ikke til å kimse av så dette blir stas!! (Jeg har et par andre ting på programmet også:-)
I den anledning fortet jeg meg å sy 2 sminkepunger med "vindu". Istedefor plastposen i sikkerhetskontrollen håper jeg at disse duger!! Å sy i voksduk og plast er litt problematisk, men resultatet ble ok. Med litt bedre tid, skal jeg  nok finpusse på denne ideen.  Jeg har laget lignende tidligere, men da i bare voksduk og vindusplast. Nå er det hvit voksduk på innsiden, stoff på utsiden og gjennomsiktig  plast.  I neste uke drar 31 av medlemmende i Tåsen Quiltelag til Island, så da får jeg også bruk for denne.
Quiltingen av teppet mitt går sin gang!!  Jeg lot det være igjen på hytta, og satser på å bli ferdig i løpet av sommeren. Nå har jeg ramme, riktig fingerbøll og træle på venstre pekefinger!!

Det er snart pinse, mai er deilig med fridagene sine......Kos deg!!    AnneK:-)