søndag 30. desember 2012

Tid til å starte på noe nytt......

 Jeg liker veldig godt hva australske quiltere syr!!  Det er noe med sammenstning av farger og design som er mer "vågalt" enn hva amerikanske quiltere viser.  Selvfølgelig er dette en smaksak, men jeg liker godt mye av det jeg ser.    Dette hefte og et til fikk jeg i posten for en stund siden.  Det er lenge siden jeg startet på noe nytt, så det er deilig å ha tid til og pusle i syrommet.  Denne quilten er super å bruke   små rester i.
 Jeg startet rett og slett på starten av mønsteret.   Det blir en blanding av håndsøm og maskinsøm. Og applikasjon etterhvert.
 Jeg skriver dato i mønsteret på hver blokk.  På den måten kan jeg føre en slags journal over fremdrift.
 Ikke veldig nøye gjennomtenkte kombinasjoner, men jeg regner med når alt kommer sammen vil det funke. Eventuelt må jeg bytte ut noe hvis det ikke fungerer.

Til jul fikk jeg denne fint dekorerte boksen. (Alle quiltere elske jo bokser!!:-) Den er laget av en liten venninne på 4 år, og hun har virkelig gjort seg flid!!

Mammaen har skrevet i bunnen det barnet har observert:-)
 Så nå kan de ferdige blokkene få ligge i den fine boksen til de skal settes  sammen!
 Noen av blokkene er såpass komplisert at jeg må ty til frysepapir på baksiden av stoffet, tegner rundt biten og syr på strek. God gammeldags teknikk som fungerer!!  Frysepapirbitene tåler å brukes flere ganger.
 Det er straks et nytt år!! Alltid en litt rar og vemodig dag synes jeg.
                   Godt kommende NYTT år!!  AnneKari:-)

fredag 28. desember 2012

Rolige juledager.........

Det har vært rolige dager i heimen. Akkurat passe program. Helligdagene ble tilbragt med familien og gjennomført,  tradisjonen tro.
 Lysthuset ble innviet med julegrøt på Julaften. Det er et lyst og hyggelig og ikke minst varmt rom som vi har tenkt å brukte selv om det er vinter!!  Jeg har fått en lampe slik at jeg ser når jeg strikker eller syr. En helt klar forutsettning hvis jeg skal være der.

 Et julete Damask -sjal er omsider ferdig. Det skal egentlig ha sånne "knotter", men de er så kjedelige å strikke så dem hoppet jeg over.  Sjalet er strikket i ull fra Nøstebarna.

 Det er en "trend" lue som selger i bøtter og spann for tiden. Jeg strikket en kopi, før jeg hadde sett opprinnelsen.
Men jeg sporet opp en "ekte" lue, og den er ganske søt. Iallefall på mellombarnet. 
Lua heter altså:Fall Winter Spring Summer!?
Det må vel bety at det er en slags helårslue.


Jeg hadde ikke vært på verkstedet mitt på 5 uker.  Men da jeg endelig fikk tid til å være der igjen, kjente jeg hvor deilig det er og kunne gå dit og ha full konsentrasjon på quiltingen. Quiltebarnet fikk prøve, og quiltet sin første quilt i løpet av et par timer.  
Jeg hadde satt sammen denne quilten med vatt og bakstykke og en haug nåler, klar for håndquilting. Jeg demonterte hele greia og fikk den inn i ramma. Nå står den klar for quilting. Jeg kjenner at det ikke blir mye håndquilting på meg nå som jeg har dette utstyret.   Maskinen har hatt en liten service og nå har den funket i flere timer uten krøll. (Bank i Bordet)

Sol i tulipanene!!  Forsatt god mellomjul!!:-) AnneK

søndag 23. desember 2012

HJEM til jul.......

Jeg er iferd med å lande. HJEMME. Etter en usedvanlig travel periode med mye jobbing, familieting, (les:gamle foreldre) og selvfølgelig at det straks er JUL.  Jeg kan senke skuldrene. Jeg har full ansvarfraskrivelse med de praktiske  juleforberedelsene. 
Disse har jeg bakt!! Kjøpte deig! Hadde en fin stjerneform, så jeg bare måtte!!

            Idag blir det pynting av heimen. Vi har allerede litt adventspynt, men nå skal resten frem.
Selv om jeg har jobbet mye og vært på farten, er strikketøyet alltid med. 20 minutter på t-banen eller 4 timer på en buss. Blir stressa hvis jeg ikke har noe å holde på med.  Jeg har flere prosjekt gående og ikke så mye ferdig. Dette sjalet er en julegave. Veldig enkelt å strikke. Importgarn fra Usa. Skinny Bugga. www.sanguinegryphon.com   Mykt og deilig.


Dette er de tre siste strikkebaggene i 2012. Jeg har laga og solgt ca.20 stykker nå før jul.
Juletrequilten er framme. Den liker jeg stadig like godt!
Det blir hvit jul i Oslo!! Det snør!! Kanskje det blir mulighet for en skitur i mellomjula!?
GOD JUL til alle der ute!!
                                                                 AnneKari:-)

mandag 10. desember 2012

Førjulstur til København.....

 Jeg har hatt en hyggelig helg i København!  Deilig å kunne stikke av fra førjulsstria til denne utrolig fine byen.
Selvfølgelig stod denne garnbutikken øverst på lista mi. I tillegg til de 2 andre garnbutikkene jeg vet om. Det finnes sikkert flere også!?
 Blomsterbutikker som denne kan ikke jeg gå forbi uten å finne fram kamera.  Jeg vet jeg har tatt bilder av denne  butikken før også, sikkert fordi den ligger like ved Sommerfuglen.
                     Juleroser er vakre, selvom jeg ikke helt vet om de skal stå ute eller inne.
 Det er flere markeder også. Ikke noe som fristet å handle på dette midt i Strøget, men stemningen er det ikke noe og si på.
 Utenfor Magasinet selges det masse, utrolig billige blomster. Roser som  nesten ikke koster noen ting, og masse andre blomster å velge i til en billig penge. Det var vanskelig for meg å ikke handle.
 Etter en kjempehyggelig seanse med "Dansk frokost" sammen med venner,  ble det tur i Tivoli. Jeg har vært der om sommeren, men aldri om vinteren.  Det var masse folk og høy stemning. Her var det kvalitet i bodene og godt utvalg.

 Søndag morgen snødde det sidelengs, og vi savnet slalombriller da vi  omsider orket å gå ut.  Vi hadde hele søndagen til rådighet så det ble noen timer i slapsevær.  Men jeg er en god turist og var kledd for kulde, bortsett fra at jeg burde hatt med gummistøvler.  ( Det er ikke lett å kle seg rett i København.)
                          Vakkert i   Nyhavn.
 Garnfangsten min!   Ikke så veldig mye!:-)
 Som vanlig har jeg latt meg inspirere!!  Anne på landet fortalte om Norsk Pelsull fra Hifa!! Nyskjerrig som jeg er, måtte jeg finne ut hva pelsull er.  Fra  Malsen og Mor fikk jeg idag en dose med denne fantastiske fargen av garnet.  Genseren jeg skal strikke har jeg laget før og jeg gleder meg til å begynne!!  Dette blir  nok julestrikken.
Erteblomster i desember!!  Se hva jeg fant i Mathallen på Israelsplads!!  Erteblomster til 30,- bunten. Det skar meg i hjertet at jeg ikke kunne ta med meg noen hjem. Men jeg stakk nesa mi godt nedi flere ganger!!  God førjul!!
                                                               AnneKari:-)

søndag 2. desember 2012

Adventstid.......igjen??

 Plutselig var det tid for å få denne karen hengt opp på veggen!!  I år blir han kun pynt, ikke kalender som han har vært de to siste årene.  Barna er store, og skal de ha kalender må de fikse den selv.
 Jeg har vært på en ukes jobbreise.  Selvfølgelig godt rustet med håndarbeid.  Jeg drar ingen steder uten å være klar for kvelder med tid til forming.  Denne lille brikken er ganske lik en jeg akkurat har sydd. Den skal helst bli ferdig til quiltemøte på onsdag i Tåsen QL.
 Sarah Lund gensern min var med. Jeg fikk flere gode innspill!! Tusen takk!  Og jeg har klart å komme frem til noe ganske likt orginalen. Uten mønster, men ved hjelp av målbånd, masketall og gammel strikkekunnskap.
"Lett"- strikk sjalet er  alltid med hvis det skal strikkes i pauser og bil. Bare rett, men etterhvert skal det strikkes litt mønster.

 Genseren  er nesten ferdig!  Må rekke opp halsen for å gjøre den litt strammere.  Men været har vært så fint her i Oslo idag så jeg så mitt snitt å få tatt bilder med mellombarnet som modell.....
 Julesangene har kommet fram på pianoet. Det er ikke jeg som spiller, men min kjære:-)

 Trekantquilt til venninne som fylte 50 i oktober. Endelig ferdig! Fikk tatt bilder i vintersola, men fargene er en smule feil.  Mottakeren er musiker og tekstforfatter. Derfor er det stoffer med tekst, bokstaver og noter. Alt er holdt i gråtoner. Bakstykker er tynn indisk bomull, kjøpt i England da jeg var der i vår.
 Quiltet på ramma mi. Lukkekanten er brun. Jeg jobba litt for å finne riktig lukkekant. Nå gjenstår å setter på en hyggelig merkelapp og en omgang i vaskemaskinen.  Teppet er tenkt som et slags slumreteppe.
Ønsket om en rolig og harmonisk førjulstid er selvfølgelig til stede..... Men juleangsten ligger å lurer. Sånn er det hvert år. Men jul blir det jo uansett hvor mye jeg kaver på forhånd.....
I allefall, håper du får en koselig adventstid og ikke masse stress!!  AnneK:-)