mandag 30. desember 2013

Årets nest siste dag!!

Etter en tidvis heltisk førjul, har roen senket seg. Vi hadde en hyggelig julaften med storfamilien.  17 stykker rundt bordet.  Tidvis uten strøm! Heldigvis koker verten på gass, og ribba var tatt ut av ovnen 15 minutter før strømmen gikk. Så i levende lys ble det en riktig hyggelig julemiddag. Selvfølgelig etterfulgt av en mengde gaver.......

Vi har hatt en fredlig mellomjul med tid til å ta fram symaskinen!!
 Mine barn har nok blitt påvirket av meg, så nå syr faktisk alle sammen lapper. Ikke alle er like hekta, men de syr!!
  Vi var 4 som skulle sy og da måtte vi rigge oss til i stua.  Syrommet mitt er alt for lite.
 Konditorbarnet bestemte seg for å sy sengeteppe til sin kjære. Hun har handlet stoffer på Stoff og Stil. I  litt forskjellige kvaliteter.  Hun hadde satt igang mens jeg var i Usa i høst, og hadde igrunnen skjønt hvordan hun skulle løse det!!   Veldig  morsomt for mor!!
Katta deltar også!! Selv om det var noe på utsiden av vinduet som var mer spennende!!
 Quiltebarnet og jeg spleiset på en linjal før jul. Lemoyne Star. Her ser dere noen forskjellige utgaver.
Disse har jeg sydd. Fler skal det bli!
 På pinnene er det et mønster fra Brooklyn Tweed. Her må jeg følge med hele tiden, så dette er ikke et tv-håndarbeid!! Men ganske morsomt!! Genseren skal strikkes fra halsen og ned.
 Denne lille jakken var et lite prøveprosjekt. Det var et mønster jeg fant på Facebook som måtte prøves.
Den er så søt!! Men muligens litt trang i armene.
Vanter hr jeg ikke strikket på veldig lenge. Fikk en oppskrift av en kollega som jeg måtte prøve.  De ble litt store, men det gjør ikke noe.  

 Jeg har også vært en tur på hytta.  Jeg har aldri overnattet der i slutten av desember før. Vi er vanligvis bare utenom for å se om alt er i orden.  På grunn av det milde været, fant vi ut at det hadde vært stas å overnatte. Det var veldig stille i skjærgården!!
 
 Deilig å våkne i sommersoverommet mitt. Ikke spor etter jul.
Nå er jeg tilbake i heimen, og nyter en fridag. Det er straks et nytt år!!  Det er vanskelig å si hva 2014  vil bringe!!
Godt nyttår til alle!!      Anne Kari :-)

tirsdag 24. desember 2013

Jul, jul tindrande jul......eller mer regntung jul!

Treet er pyntet!! Barna er i heimen. Det meste er klart. Vi skal feire ute av huset, så vi slipper temmelig lett unna.
Litt kaker er på plass.  Ikke mye fordi det ble ryddet frem julekaker fra ifjor fra innerst i skapet. Men Sara Bernard ligger i fryseren.

Et lite forsøk på noen søte hus. Ikke lett, og ikke vellykket. SÅNN skulle de sett ut!!
En annen ting jeg ikke får til er disse stjernene!! Jeg klarte en med litt hell, men aner ikke hva jeg gjorde.  Men jeg gir meg ikke!!
Denne quilten har ikke blitt ferdig. Jeg har sydd stjernene med sirkler over papp. Stoffene er fra Kathrine. Bokstavtrykkstoffet kjøpt i Usa.  Det mangler litt quilting og kant.  Målet er å få den ferdig i løpet av jula.....


Konditorbarnets genser er ferdig!  Det er fellinger i front, men det synes ikke på bildet. Begunderfarget garn er Norsk Pelsull, og det grå er Ask. Begge fra Hifa. Disse garntypene har jeg ikke funnet i Oslo. Noen som vet?? Jeg har kjøpte i Bergen. Liker Pelsullen veldig godt.  Jeg har flere småprosjekter på pinnene. Spretter fra arbeidt til arbeid og da tar det lang tid før noe blir ferdig. 
To strikkeposer. De har også blitt gaver.
Likte komboen av røde prikker og grønn glidlås. Litt julete.
Nå kan julefreden senke seg. Hyggelig å legge ut et sjeldent blogginnlegg. Ønsker alle der ute en fin jul!!                      
                                                                        Anne Kari:-)

fredag 6. desember 2013

En skatt.......

De som kjenner meg vet at jeg er en ihuga quilter!!  For ikke så veldig lenge siden fikk jeg en skatt!!  En god kollega hadde ryddet i sin mors hus og der,  innerst i et skap på kjøkkenet fant hun en pose.
Det viste seg at posen inneholdt starten på en quilt, ferdige blokker og mange kuttede biter.
 En lang remse som var sydd sammen, og over 20 løse blokker.
 Et gulnet mønster var det også. Dessverre er det ikke datert, men mulig er det fra 50-60 tallet. Det er et amerikansk mønster og det er skrevet med blyant på engelsk. Min kollega tror at det er hennes farmor som har fått det fra slektninger i Usa.
Teknisk sett er det veldig fint sydd på maskin.  Det hadde ligget i nærheten av en kjøkkenvifte så noen biter var ganske fettet. Jeg sprettet av de som var styggest, la dem først i zalo-vann og så vanlig vaskepulver etterpå. Det gikk fint, ikke anntydning til fargeslipp. Det bærer selvfølgelig litt preg av at det har ligget lenge, men jeg synes bare det er fint at det er litt "patinert".
   Så langt har jeg kommet. Jeg synes det er utrolig fint og er så glad for at jeg fikk det. Jeg har antageligvis nok biter til 3 mindre tepper.
 Dette er en 50-års quilt!! Jeg fant et bilde på Pinterest, og kopierte det uten noe mønster. Veldig røft satt sammen. Brukte store biter.  Blomstene er applikert med maskin. Det er tekst på noen stoffer, og noter.
 Ullvatt inni, quiltet i svirler.
 Denne quilten er et stort babyteppe.  Mønsteret ble kjøpt i Usa. Rå sømmer, skjært i biter og satt sammen igjen. Veldig morsom teknikk!! Brukte restestoffer.

Jeg hadde stemorsblomster  på trappa i høst. Denne stod fint til nesten 1. desember. Da tok kulda knekken på den!!
                   Høsten har vært fin, nå er det bare å glede seg til jul........
                                                        Anne Kari:-)