onsdag 9. juli 2014

Perfekte formingsdager.......

 Jeg har de mest perfekte formingsdager som tenkes kan!!  Jeg var ikke akkurat glad da jeg ble syk i starten på ferien, men heldigvis ble  jeg ikke dårligere enn at jeg orket å sy!! Jeg kunne ikke være ute i sola der hvor resten av familien opphodt seg, men jeg kunne med god samvittighet være inne.
Jeg trodde da jeg dro på ferie at jeg var godt utstyrt med stoff og garn, men jeg ble fortere ferdig med King George toppen enn jeg hadde ventet. (Forrige innlegg)
Heldigvis var konditorbarnet på vei hit, så hun reddet meg fra sytørke. En bag med et ferdig preppa prosjekt stod klar.
 Denne toppen skal bli en quilt til en liten gutt.  Han blir kallt Sunshine av sin farmor, derfor solstrålene..... jeg har brakt inn noen strandstoffer og motiver som er hyggelig å kikke på for et lite barn!! Ikke veldig avansert, men det ligger kjærlighet i valg av stoffer og sammensettning.

 Quilten under er et oppdrag. (Søsteren til Sunshine.) Farmoren har valgt stoffer, jeg har sydd og quiltet. Vi plukket stoffene på Quiltefryd i Tønsberg.  Jeg syr fort en topp, men resten tar tid. Men nå er den overlevert den lille nye eieren. :-)


 Jeg har strikket og strikket siden jul. Jeg har strikket MANGE gensere til meg selv.  Jeg har oppdaget Picles-garnet. Fenomenale farger!! Og jeg har deltatt på et par  KAL`er på Ravelry.  (Folk strikker på det sammen i en gitt periode) Dette er Wanderling!! Strikket i Resirkulert Bomull fra Garnudsalg.dk.  Bomullsgarn er ikke mitt favorittgarn, men som sommergenser vil den fungere perfekt!! Jeg finner stadig mye fint på Ravelry, så strikkelista mi er laaaaang......


  Jeg har tatt en pause i genserstrikkingen til meg selv og har begynt på julegavene.  2 Mariusgensere. Ikke så veldig store heldigvis. Jeg velger å gå bitte litt utenfor det vanligste fargevalget. Og selvfølgelig sliter jeg med å følge mønsteret.....Så det er spennende å se hvor jeg ender..... Det er en del bilkjøring i nær fremtid så glattstrikk i en farge er perfekt. (Altså ikke kjøre)

 Ingenting er som Stokkroser i en hage jeg stadig paserer!! Det varierer fra år til år hvor mange det er der. Jeg har stjålet frø tidligere, men uten å lykkes....... Fortsatt god ferie til deg der ute!!
                                                Anne Kari :-)



torsdag 3. juli 2014

Ny quilt! King George III.

På en "menighetssamling" les: Voksen kirke,  med Kathrines Quilte Stue på senvinteren fant jeg mønsteret King George III. Designet av Susan Ambrose, utgitt av Somerset Design. Jeg så selvfølgelig at dette var omfattende, men klarte ikke motstå fristelsen. Jeg hadde en bra stabel med 1800-talls reprostoffer  på lur og så fant jeg 2 fat quarter  stabler som ble utgangspunktet.  Jeg tok med meg et nett med stoffer, mønster og malplast og dro på påskeferie. Dette ble en perfekt kombo av håndsøm og fridager.
Første blokk sydd i påskesola.

 Mønsteret gir alle blokkene på hvert sitt ark. Hver bit må overføres til malplast. Så tegner man på stoffet, klipper ut og så syr på strek. God gammeldags teknikk som fungerer perfekt når man er nøye med alle deler av prosessen.  Det var sånn jeg lærte lappesøm for mange år siden og jeg savnet virkelig ikke skjærekniv og linjal.
 Jeg lot hele prosjektet bli på hytta. Så denne våren har jeg sydd jevnt og trutt når jeg har vært her nede.
 Jeg bestemte på et tidspunk å sy 9 av 12 blokker. Jeg skal ha teppet på veggen så det passer best slik.
 Her er de 9 ferdige sirklene ferdige. Jeg syr veldig spontant og var spent når jeg skulle sette blokkene i system. Jeg merket blokkene med tall og har ikke endret på det.
 Jeg valgte et tynt naturfarget bomullstoff som ramme rundt sirklene. Den ble også sydd på for hånd.
Hvis jeg noen gang skulle bli ferdig, bestemte jeg meg for å forsette med maskinsøm.  Herfra er det rette linjer så det var ikke noe å lure på. Men jeg fortsatte med å sy på strek.
 Jeg begynte å montere fra toppen og valgte stoffer til stjernene fra blokkene rundt.  Ganske vilkårlig i starten, men tenkt når jeg nærmet meg siste rad.  Like før ferien var jeg innom hos Kathrine og fant stoffene til kanter. De roer det hele ned.
 Ikke lett å ta bilde når det blåser......
 Nå gjenstår quiltingen. Jeg tenkte at dette må jeg håndquilte, men siden det nå har blitt mye maskinsøm har min gode venninne Marianne med Karmaquilt lovet å hjelpe meg. Hun kan løfte den kjedeligste topp til nye høyder!! Så jeg tenker å la henne få fritt spillerom.  Dette mønsteret anbefaler jeg hvis du er glad i håndsøm og ikke er redd for at ting tar tid. Jeg har brukt omtrent 45 forskjellige stoffer.
Jeg håper at du har en riktig fin sommer!!   Anne Kari :-)