onsdag 27. februar 2013

Å rekke opp eller ikke rekke opp!

Dagens dilemma for meg, var om jeg skulle rekke opp en feil eller ikke!!  Det satt langt inne, men etter et par omganger  med nølende strikking, måtte jeg rekke opp.
 Jeg holder på med min andre Imogen Tee.  Den første har jeg brukt masse, men pga vask eller vektøkning!?   har den blitt litt stutt-trang(ord med 3 t-er??) , så jeg startet på en ny. Men den tar tid!!  Og når jeg i tillegg strikker feil og må rekke opp, da tar det enda mer tid!


Særlig når denne stabelen med ull/silke garn fra Malsen og Mor, ligger å roper på meg. Men nå stålsetter jeg meg og skal strikke den ferdig!!
Jeg har strikket et babyteppe i Baby-ull, i denne gråhvite fargen. (Jeg har snakket om i et tidligere innlegg!)  Babyen som skal ha det, så sitt snitt i å komme 4 uker før tiden, og det resulterte i litt krampestrikkfor meg.   Jeg har strikket på diagonalen, opp til ca 190 m før jeg begynte å felle.  Det betyr at det ikke var så stort, men da jeg håndvasket det og blokket det, er det nå 1m hver vei!!


Jeg måtte prøve meg på en kokong som jeg har sett på Ravelry. Endelig en baby i familien som jeg kan finne ut om dette funker!!  Det er ikke så lett å se. Jeg laget den nok litt stor, brukte 3 nøster Karisma fra lageret.  De bitte små crocksene fant vi i Florida. Totalt upraktiske, men utrolig søte......
Det har vært utført noe rehabelitertingsarbeid på hjemmebane nå på nyåret. Å legge fliser kan man vel kalle et slags lappearbeid!?  Riktignok veldig enkelt, like store ruter i samme farge:-) Men det krever nøyaktighet.
For å gjøre alt det hvite litt festligere, måtte jeg jo sy litt kvadrater.  Et forheng i glade farger....Vrangsydd med hvitt stoff på baksiden. Nestet sammen med sydde kryss, spredt utover. (Veldig enkel quilting). Må nok sy en gardin i de samme stoffene!!
Mellombarnet som er nyutdannet sykepleier, skal ut i verden noen uker for å gjøre nytte for seg. Nærmere bestemt Nepal.  Da kom vi fram til at det er nyttig med poser som kan holdes tett til kroppen. Dette kunne hun selvfølgelig ha kjøpt, men morsomt å lage selv.

Det er hyggelig når jeg får spørsmål om strikkeposene mine. 2 ble sydd igår. Foret med plastbelagt duk fra Ikea.

Det smelter i solveggen her! Det er håp om vår!! Ikke at det er noe tegn til blomster i hagen, det er fortsatt masse snø. Derfor klarer jeg ikke å gå forbi sånne buketter med perleblomster....... De må bli med hjem!!   Ha det fint!!
                              AnneK:-)

fredag 15. februar 2013

Opp på bordet......

Etter å ha jobba 10 dager sammenhengende var det utrolig deilig med en fridag.  Og når det også er fredag, er det superdeilig å kunne tusle ned på syrommet.  Green tea, sweet beans quilten min er smått om senn klar for sammensying.  Quilten består av mange forskjellige blokker, og syes i forskjellige teknikker. Men de føyer seg fint sammen så mønsteret er bra laget!!
 Jeg jobber også med Cassies quilt. Mønster av Sue Daley. Kurs på Lappemakeriet. Dette er håndsøm og applikasjon. Mangler fortsatt ganske mange blokker. Men jeg kan skimte hvordan den blir.
Som vanlig har jeg mange prosjekter gående, og endelig noe som er ferdig. 

 Dette er årets  TTL Mystery sock. Det startet rett etter nyttår, og mønsteret  kom i deler over  4 uker.  Jeg var i rute hele veien, helt til den siste tåa som ble liggende til nå. Sokkene var morsomme å strikke og jeg ofret en nedsyltet bunt fra Wollmeise. Dette for mange ettertraktede garnet som er vanskelig og dyrt å få kloa i.
 
Jeg er en flittig bruker av Ravelry og kommer stadig over fine ting jeg har lyst til å lage. Det fine med dette nettstedet er at jeg har et bibliotek som jeg samler oppskriftene i.  Jeg er ikke så flink til å lage prosjektsider der, men jeg er stadig innom å titter. Anbefales. Når jeg treffer folk som strikker, spør jeg alltid om de kjenner til Ravelry.  De fleste bruker Drops-design, som også er et utmerket sted å finne mønster på, men ikke på langt nær så festlig.       
                                         Disse måtte jeg bare strikke.
Det var Valentinsdag igår, og sannelig fikk jeg røde roser!!:-)
             God helg til alle!   AnneK:-)