onsdag 27. februar 2013

Å rekke opp eller ikke rekke opp!

Dagens dilemma for meg, var om jeg skulle rekke opp en feil eller ikke!!  Det satt langt inne, men etter et par omganger  med nølende strikking, måtte jeg rekke opp.
 Jeg holder på med min andre Imogen Tee.  Den første har jeg brukt masse, men pga vask eller vektøkning!?   har den blitt litt stutt-trang(ord med 3 t-er??) , så jeg startet på en ny. Men den tar tid!!  Og når jeg i tillegg strikker feil og må rekke opp, da tar det enda mer tid!


Særlig når denne stabelen med ull/silke garn fra Malsen og Mor, ligger å roper på meg. Men nå stålsetter jeg meg og skal strikke den ferdig!!
Jeg har strikket et babyteppe i Baby-ull, i denne gråhvite fargen. (Jeg har snakket om i et tidligere innlegg!)  Babyen som skal ha det, så sitt snitt i å komme 4 uker før tiden, og det resulterte i litt krampestrikkfor meg.   Jeg har strikket på diagonalen, opp til ca 190 m før jeg begynte å felle.  Det betyr at det ikke var så stort, men da jeg håndvasket det og blokket det, er det nå 1m hver vei!!


Jeg måtte prøve meg på en kokong som jeg har sett på Ravelry. Endelig en baby i familien som jeg kan finne ut om dette funker!!  Det er ikke så lett å se. Jeg laget den nok litt stor, brukte 3 nøster Karisma fra lageret.  De bitte små crocksene fant vi i Florida. Totalt upraktiske, men utrolig søte......
Det har vært utført noe rehabelitertingsarbeid på hjemmebane nå på nyåret. Å legge fliser kan man vel kalle et slags lappearbeid!?  Riktignok veldig enkelt, like store ruter i samme farge:-) Men det krever nøyaktighet.
For å gjøre alt det hvite litt festligere, måtte jeg jo sy litt kvadrater.  Et forheng i glade farger....Vrangsydd med hvitt stoff på baksiden. Nestet sammen med sydde kryss, spredt utover. (Veldig enkel quilting). Må nok sy en gardin i de samme stoffene!!
Mellombarnet som er nyutdannet sykepleier, skal ut i verden noen uker for å gjøre nytte for seg. Nærmere bestemt Nepal.  Da kom vi fram til at det er nyttig med poser som kan holdes tett til kroppen. Dette kunne hun selvfølgelig ha kjøpt, men morsomt å lage selv.

Det er hyggelig når jeg får spørsmål om strikkeposene mine. 2 ble sydd igår. Foret med plastbelagt duk fra Ikea.

Det smelter i solveggen her! Det er håp om vår!! Ikke at det er noe tegn til blomster i hagen, det er fortsatt masse snø. Derfor klarer jeg ikke å gå forbi sånne buketter med perleblomster....... De må bli med hjem!!   Ha det fint!!
                              AnneK:-)

13 kommentarer:

Liv Aagot Syse sa...

Så mye fint du har både strikket og sydd her da, til både liten, stor og det fine badet! Du gjorde rett i å rekke opp, veldig irriterende, men godt etterpå :) blir en flott genser, stå på!

Solveig sa...

Her var det mye fint på en gang. Kjenner meg igjen det med å rekke opp eller ikke. Men det var bra du valgte p rekke opp, ville irritert deg grønn om ikke. :0)

Mette sa...

Du er kreativ som aldri for! Det er din 'skyld' at jeg na er pa nippet til a melde meg pa et quilte-kurs jeg kom over. Eller skulle jeg si det er inspirasjon fra DEG og alt det fine du lager som er bakgrunnen. Gar og tenker litt pa det for jeg har egentlig nok a gjore, men jeg har INNMARI lyst a prove meg... watch this space!:-)

STEINKJERRINGA sa...

3 ord på rad med tre t'er er snadder for en norsklærer! Du er som vanlig veldig aktiv og lager SÅ mye fint. Her er det stillstand og altfor mye jobbrelatert. Så fint å se at du fiffer opp heimen med farger (og fliser). Klem fra trøtt G..

Drude Nygaard sa...

Så mye fint du lager. Jeg er kjempeinponert. Nydelige perleblomster i mugga. Jeg liker så godt det bildet med skjell og blomst du har i headingen. D

Vibekes lille ullne sa...

Imogen tee er nydelig og står i strikkekø her også. Nydelig farge på den røde, hvilket garn bruker du?

Fineste dusjforhenget jeg har sett! Som vanlig får du lagd masse fint. :)

Beate sa...

Jeg er så imponert over alt du produserer og alt du kan!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
anitra sa...

Nydelig genser..tipper den grå har krympet i vask jeg! Mye annet fint og her! :-). Sees til uka?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Siddis back home sa...

SÅ mye fint du har sydd og strikket! Det garnet ull/silke garnet ser veldig spennende ut! Lykke til med kool-aid farging også, jeg sendte pakken idag med B-post, ha en riktig god kreativ helg!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.