torsdag 13. september 2012

Jeg tror det funker......

Iallefall håper jeg at det funker!   Det er med skrekkblandet fryd jeg øver med quilteramma og den nye symaskinen min!
De forrige bildene jeg viste var med den vanlige symaskinen min. Det var ikke så vellykket. Jeg manglet en viktig del som måtte bestilles fra England.  Denne symaskinen syr bare rett og den kan ikke senke undertransportøren. Jeg føler meg som kjerringa mot strømmen. Der andre skaffer seg maskiner med massevis av border og bokstaver og broderi, velger jeg kun rettsøm!
Men jeg fikk farta på kjøpet!!
 Og det virker!! Denne quilten lå klar, ferdig satt sammen, klar for quilting. Jeg klarte ikke dy meg og frihåndsquiltet den på vanlig måte.  Fordi det er bedre plass, gikk det uproblematisk.
 Men da jeg hadde gjort den ferdig, var det rett opp på "kontoret". Og jeg var rimelig spent da jeg skulle prøve.... Nå har jeg sett meg gjennom mengder av Free motion quilting på YouTube.  Det er rart hvordan man flytter interessefelt!!
 Jeg satte i sort stoff med vilje!! Så er det enkelt å se hva jeg øver på-
 Idag måtte jeg prøve på et "ekte" arbeide. Dette er til Tepper som varmer.
 Det var ikke helt uproblematisk. Maskinen "tygde" tråden mange ganger og jeg endte opp med å måtte klippe opp på undersiden og også skru opp plata under nålen. Jeg kjente på følelsen av at dette går dårlig, men så fant jeg fram til en måte som funket!!  Så jeg er igang!! Yuhu!!:-)

 Dette ordtaket fant jeg på et sykehus som jeg jobbet på ikveld.
 Bra sagt!!    Naboens rose ba om å få bli foreviget.  Det drar seg mot helg!!:-)
                                                                                                         AnneK:-)

10 kommentarer:

Vibekes lille ullne sa...

Spennende med nytt utstyr! Ser flott ut å ha så mye plass og armslag når du skal quilte. Frihåndsquilting bilr aldri enkelt da, og du må vel fortsatt flytte rundt på stoffet? Eller er det maskinen?

Nydelig blir det i hvertfall og det hadde vært moro å sett deg i aksjon med vidunderet! :)

Marit sa...

Det ser allerede veldig bra ut! Lykke til med å bli godt kjent med maskinen.
; )

anitra sa...

Dette ser bra og veldig spennende ut. Gleder meg til å se kommende resultater! Lykke til! ;0)

Tilonino sa...

Heia Så flott at du er i gang og det ser bra ut :) Ser du bruker det som jeg kaller for stoppefoten :) Ja de er frihåndsquilting jeg holder på med jeg også, men på noen ganske mye mindre prosjekter enn deg da ;)
Lykke til :)
Tine

STEINKJERRINGA sa...

Snakk om å lande med et brak når det lysner av dag klokka halv seks om morran. Har ikke briller på, så jeg aner ikke hva jeg skriver. Det der, det hadde ikke jeg fått til. Jeg som trodde at jeg kunne alt - til nå. Sender likevel en stor helgeklem. Du er flink!! Og modig!!

Trines hobby sa...

Gratulerer med ny maskin! Det er slett ikke så enkelt det der nei! Har quiltet et teppe på en slik en gang, så jeg snakker av erfaring hihi men du verden så artig!! Kunne godt tenke meg å prøve den igjen!

Linda Aasan sa...

Ser imponerende ut - spesielt for en som aldri har fått til å quilte på maskin :D Utrolig lekkert mønster på det svarte stoffet - kan lage metervare av sånt! Blir spennende å se hva som kommer videre!

Margit sa...

ser veldig imponerande ut og gratulerer med ny maskin!!! Eg får holde meg til å øve på "vanlig" maskin men svart stoff og lys tråd tar eg med som et flott tips ;o)

Beate sa...

Jeg lar meg stadig fascinere av det du holder på med! Veien mellom Volda og oslo blir ca en time kortere fra neste lørdag av ;)

Blåbærlina sa...

Imponerende broderier ;O) blir kjempefint!