mandag 3. september 2012

Ny dimensjon.......

 Nei da, jeg har ikke gått i hi.  Jeg driver å flytter meg opp i en ny dimensjon i quiltelivet mitt !!
Jeg er som kjent veldig glad i lappesøm. Altså å skjære stoffene fra hverandre for igjen og sy dem sammen igjen.    So far, so good!!                                                                                                                 
 Men det har ikke vært så gøy med quiltingen.  Små arbeider er greit, men store, ikke greit !   Jeg liker store arbeider.  Men da butter det.  Jeg har flere (les: 3-4-5) quilter, eller topper som bare ligger der.
 Det startet i sommer.  Mellombarnet hadde sydd et kjempefint sengeteppe og det skulle quiltes.....Ja, hun fikk det til, men det var et slit.
Da tok mor grep. Etter endel leting på nett og litt spørring rundt omkring i bloggverdenen, har jeg nå gått til anskaffelse av:
Kontor eller systue eller atlier  (høres finest ut!). (Måtte ut av huset for å få plass.)   Gracie Queen frame og en Janome 1600P. Symaskinen kan kun en ting!!  Sy rett frem, men den syr fort!!
Den kan ikke engang senke undertransportøren så jeg venter på en dings i posten!!

Denne quilten sydde jeg på oppdrag for en god venninne for noen år siden. Den ble quiltet av Anne-Marit som da hadde Gla`lappen. Det er supert å kunne levere inn, men jeg vil GJØRE SELV-akkurat som en sta 4-åring. Så sånn blir det nå. Men først må jeg øve. Jeg innser at dette er noe som ikke går av seg selv.   Jeg  må legge meg i hardtrening.......
 Vi var på hytta i helgen!!  Lyngen i skjærgården er så vakker mot de grå fjellene. Kan ikke få sett nok, og skulle gjerne hatt muligheten til å gjengi denne fargekombinasjonen i f.eks en genser......
 Quilten som har vart  (les:jobbet på)  i 2 år er bare noen sting unna helt ferdig!!  Jippi!!  Planen er at den skal være med i utstillingen som Tåsen quiltelag skal ha fra 27 september til 2 oktober i Rådhuset her i Oslo. Laget er nemlig 20 år, og det er en av flere markeringer av jubileet.  Har du mulighet, stikk innom. Inngang  på sjøsiden. Åpent mellom 8-18!!
 Takk for stadig hyggelige kommentarer og nye følgere!! Veldig hyggelig. Ønsker deg en fin september uke med disse fantastiske erteblomstene!!    AnneK:-)

18 kommentarer:

Kari sa...

Begynner å skjønne litt av den maskinen nå..... Og ja, det så nydelig i strandkanten og på holmer og skjær nå. Har plukket litt lyng jeg - den står leeeenge i et glass med vann.
Den quilten til utstillingen ser da utrolig avansert ut, ikke sant???
Her er det nye strikkeprosjekter på gang....kunne ikke la være "bare" en til til solskinnet mitt.
Klem

Marit sa...

GRATULERER!

Ville det, tørre det, gjøre det...
Hatten av for deg. Og lykke til med å bli godt kjent med det nye verktøyet!

; ))

drudeblaa sa...

Gratulerer med ny maskin og sted å være. Blir det sånn at du tar i mot arbeider til quilting etter hvert? Det teppet som skulle på utstilling var utrolig fint. Lykke til med utstillingen. Jeg syr lite for tiden, men nå blir det mer høstlig, så da får vi se om syinspirasjonen kommer igjen. D

Merete sa...

Ojoj, det blir kjekt! Kanskje vi kan sende toppene våre til deg for quilting etterhvert :o) Gratulerer med nytt leketøy, kos deg!

anitra sa...

Super spennende, skjønner at du må ut av heimen med den ja. Kan vel ikke okupere hele stua heller! :0)
Dette må jeg høre mer om. Sees vel på onsdag.

Bodil sa...

Så tøft! Jeg er virkelig imponert over ditt pågangsmot og iver, ettersom du tør gå på et slikt prosjekt! Lykke til!

rockgranny sa...

Congratulations! And yes I'm a little jealous

Tilonino sa...

Oj den var jammen stor. Skjønner godt at du har fått en egen plass til den. Kult med atelier....
Blir spennende og følge deg og maskinen fremover :)
Det blir nok topp!
Ha en fin uke
*tine*

Beate sa...

Kult!
Jeg har alltid vært fasinert av det du lager, men etter å ha vært på kurskveld 1 av 4 i lappeteknitkk for nybegynnere i kveld, og sett hvor fort det det blir skeift, og hvor vanskelig det er å velge rette farger osv er jeg enda mer imponert!! :)
Kos deg masse med arbeidene dine

Ruth sa...

Du er jammen tøff. Det er vel ikke bare, bare å begynne på noe sånt. Det store teppet ditt var helt nydelig, er det håndsydd? Jeg har vært så heldig som har en så god nabo. Ati har quiltet de teppene som jeg har sydd, på vanlig maskin. Nå har det vært pause med alt, men håper det blir bedre etter hvert. Ha en fin uke, her er stormen begynt å ta tak i "husnovene" Du har vel hørt om "Storm ved Stadt" da blåser det her. Klem Ruth.

Gudveig HN sa...

Grattis' med quiltemaskin!
Jammen er du driftig og modig... det må nok mye øving til for å få det fint. Ønsker deg lykke til med quiltingen :-)

STEINKJERRINGA sa...

Æ HAR IKKJE ORD!!! VART SÅ GODT SOM SKJELVEN...

anitra sa...

Hei.
Øyevipper til bilen får du tak i på carlashes.com De finne nå i flere farger også og bestilles visstnok (jeg fikk de jo i gave) etter biltype/modell. Lykke til!
Snakkes!

anitra sa...

Hei.
Øyevipper til bilen får du tak i på carlashes.com De finne nå i flere farger også og bestilles visstnok (jeg fikk de jo i gave) etter biltype/modell. Lykke til!
Snakkes!

Mette sa...

Du begynner a bli rent proff! Litt av en storrelse pa den maskinen, ja. Teppet var bare helt nydelig!!! Selv holder jeg pa med smaprosjekter som a hekle pulsvanter i vente pa kaldere dager... :-)

ANNEPÅLANDET sa...

Du godeste - eget studio! Den maskinen så litt skummel ut syns jeg, men du er jo en racer til å sy, så jeg regner med det går greit.
Her hos oss har skolestarten ikke gått ubemerket hen - to studenter har vi nå, men ingen bor hjemme mer. Uvant. Ønsker deg en finfin helg!

Anonym sa...

Dette overgår min fantasi over hva som er mulig! Jeg bøyer meg i støvet! For en maskin og for et vakkert teppe! Du har liksom kommet litt lenger enn der vi startet i Josefinegate:)så morsomt å finne bloggen din , her blir man virkelig inspirert(eller helt matt, for er det mulig:)Takk for søndag!! Bel

Heidi sa...

Ojojoj! Nå ble jeg imponert! For en stor og flott maskin, og eget atelier. Nydelig quilt du er i gang med å avslutte. Regner med at du finner ut av dette med pågangsmotet ditt.