søndag 21. april 2013

Endelig........Endelig kom våren!! Etter uker med venting, har endelig snøen forsvunnet og det er vår i lufta.
Denne vinteren har vært usedvanlig lang, det har jeg gjentatt i det kjedsommelige!!

Målet for søndagen var vindusvask! Det var helt nødvendig fordi det er omtrent et år siden sist det ble gjort. Og jeg vil jo se ut!!  Jeg har ikke et spesielt stort hus eller at det er veldig kronglete, men det må en bestemmelse til!!
Men først var det favorittfrokost.  Eplebiter, yoghurt med hjemmelaget musli og selvfølgelig data og  sy-ting i umiddelbar nærhet. 
 Bevis!! Meg på stige med god gammeldags Ajax!!  Fant den beste vindusvasken på sist Harry-handel. "Noen" har tatt til fornuft å fått den gamle gode spruteflaska tilbake. Iallefall i Sverige!!
 Første utplanting i potter!! Margeritten og tusenfryden får sove i lysthuset inatt, men stemoren får prøve seg ute.
 Islandsvest på tampen av sesongen. Den er strikket i Lopi-light fra turen til Island i fjor vår. Den blir pakket vekk og skal heller få komme fram til høsten.  Men jeg er veldig fornøyd med den!!
Noe mer vårlig på pinnene. Jeg kom over noe Rowan ull/bomull på salg.  Mønster har jeg  funnet på Ravelry. Litt komplisert,  sånn akkurat passe etter min smak.
No-knead bread.  Det er ikke så ofte jeg baker det fordi jeg glemmer å sette deigen. Den skal settes dagen før du skal ha brødet, og det glemmer jeg som regel. Men igår kveld husket jeg det, og dette gikk kjempegreit. Og det ble kjempegodt!  Prøv da vel!!
 Nytt quilteprosjekt!!  Samsying med Marianne (flink syvenninne).  Jeg begynte på nytt håndsømprosjekt. Tegne mal og sy på strek.  Så enkelt og greit men ganske vanskelig.
Her må alt jeg har av stoffer fram. Er i et fargerikt lune for tiden.
Det er søndag kveld, en ny uke starter imorgen. Håper den blir god!  Selvfølgelig for  alle der ute!
AnneK:-)

10 kommentarer:

Liv Aagot Syse sa...

Så koselig innlegg! Godt at det er vår i lufta! Vi har visst gjort noe av det samme i helga; søm, vindusvask og planting av blomster i krukker :) Får energi av å holde på med slike vårlige aktiviteter! Men brød har jeg ikke bakt. Det så jammen godt ut! Ha en god uke og nyt våren! Ps flott quilt i herlige farger!

Vibekes lille ullne sa...

Mange fine prosjekter på gang hos deg. Veldig fine blokker, men ser komplisert ut! Spent på hvordan den genseren blir, lurer på om jeg skal strikke den eller den andre som du har strikket. Brød i ovnen her også, Thors speltbrød. Har hevet over natta. Vindusvask trengs her også. Eneste ulempen med våren! ;-) Ha en fin uke! :)

Dollandesign sa...

Runda former är inte alltid så lätt att sy, tycker jag. Du har här börjat på ett par fina projekt!

Dollandesign

Kari sa...

Så godt at det endelig er vår hjemme..... nyt tiden framover!!! Strikker du etter oppskrifter på engelsk?? Jeg kjøpte litt garn i USA og så på oppskrifter, men de har jo et helt annet "språk" enn oss på mønstre!!!! Passet bare på at garnet kunne brukes på pinner og oppskrifter jeg har hjemme.....
God vår!!!
Klem

anitra sa...

Brød, garn, blomster og stoffer. Helig!! :-) Snakkes!

Randi Melsæter Pedersen sa...

Ser at det er sommer i quilteland, i alle fall vår... Vakre og glade farger!

Deilig å lese innlegget ditt en regnfull dag.

Vil du bli med til en koselig spansk landsby; besøk meg på bloggen.

Fortsatt fin uke til deg!

Sissel sa...

Så herlig å lese dette innlegget, føler gleden med at det er vår 😃 nydelige prosjekter du holder på med, gleder meg til åmse de ferdige.

Klem Sissel

Turid Holm Flaa sa...

Håper du har det fint. Så spennende med strikkejakkene dine som blir vist på TV.Ønsker deg en fin uke. Klem

Mette sa...

Jeg kom meg aldri på det quiltekurset som jeg hadde planer om - kanskje til høsten. I mellomtiden ser jeg med glede på dine fine arbeider... Kanskje en dag :-) flinke deg som fikk unna vindusvasken. Her borte har vi vindusvaskere som tar det utvendig - det må til for vi har treetasjes-hus... Men innvendig må vi gjøre selv så jeg kjenner igjen følelsen av å måtte trå til :-)

Lappedamen sa...

Her var det masse deilige vårtegn. Syprosjektet så riktig så spennende ut og brødet kunne jeg nesten lukte... nam