mandag 30. desember 2013

Årets nest siste dag!!

Etter en tidvis heltisk førjul, har roen senket seg. Vi hadde en hyggelig julaften med storfamilien.  17 stykker rundt bordet.  Tidvis uten strøm! Heldigvis koker verten på gass, og ribba var tatt ut av ovnen 15 minutter før strømmen gikk. Så i levende lys ble det en riktig hyggelig julemiddag. Selvfølgelig etterfulgt av en mengde gaver.......

Vi har hatt en fredlig mellomjul med tid til å ta fram symaskinen!!
 Mine barn har nok blitt påvirket av meg, så nå syr faktisk alle sammen lapper. Ikke alle er like hekta, men de syr!!
  Vi var 4 som skulle sy og da måtte vi rigge oss til i stua.  Syrommet mitt er alt for lite.
 Konditorbarnet bestemte seg for å sy sengeteppe til sin kjære. Hun har handlet stoffer på Stoff og Stil. I  litt forskjellige kvaliteter.  Hun hadde satt igang mens jeg var i Usa i høst, og hadde igrunnen skjønt hvordan hun skulle løse det!!   Veldig  morsomt for mor!!
Katta deltar også!! Selv om det var noe på utsiden av vinduet som var mer spennende!!
 Quiltebarnet og jeg spleiset på en linjal før jul. Lemoyne Star. Her ser dere noen forskjellige utgaver.
Disse har jeg sydd. Fler skal det bli!
 På pinnene er det et mønster fra Brooklyn Tweed. Her må jeg følge med hele tiden, så dette er ikke et tv-håndarbeid!! Men ganske morsomt!! Genseren skal strikkes fra halsen og ned.
 Denne lille jakken var et lite prøveprosjekt. Det var et mønster jeg fant på Facebook som måtte prøves.
Den er så søt!! Men muligens litt trang i armene.
Vanter hr jeg ikke strikket på veldig lenge. Fikk en oppskrift av en kollega som jeg måtte prøve.  De ble litt store, men det gjør ikke noe.  

 Jeg har også vært en tur på hytta.  Jeg har aldri overnattet der i slutten av desember før. Vi er vanligvis bare utenom for å se om alt er i orden.  På grunn av det milde været, fant vi ut at det hadde vært stas å overnatte. Det var veldig stille i skjærgården!!
 
 Deilig å våkne i sommersoverommet mitt. Ikke spor etter jul.
Nå er jeg tilbake i heimen, og nyter en fridag. Det er straks et nytt år!!  Det er vanskelig å si hva 2014  vil bringe!!
Godt nyttår til alle!!      Anne Kari :-)

7 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Ingen døtre her i huset, bare en stedatter på fjorten, null interessert foreløpig. Men - jeg fikk gavekort på husfliden av mellomste sønnen, så det er da noe. Du syr mye fint, jeg hekler og broderer og strikker lester. Kjedelige greier.. 2014 blir nok et spennende året, kanskje året da vi endelig møtes? Nyttårsklem, Gudrun

Heidi sa...

Så koselig dere har det rundt sybordet. Og utrolig stilig oransj symaskin - den ser spennende ut.
Ha en fin nyttårsfeiring!
Klem fra Heidi

Dollandesign sa...

Det låter underbart att Ni syr tillsammans, tycker jag.

Dollandesign

Lise in Norway sa...

Så mye lekkert du holder på med Den linjalen er bare så spennende å leke med Finnes en youtub snutt du bør lete opp. Den viser utrolig mange varianter :))
Ønsker deg og dine Et Riktig Godt Nytt År
Ps så foresten noen linselus på TV her om dagen ;)

Liv Aagots Quilteblogg sa...

Her var det mye fint i både stoff og garn! Så koselig å sy sammen med de yngste i familien! Godt nytt år!

anitra sa...

Så morro at dere syr alle fire! Skulle gjerne hatt oen å dele håndarbeide med her i heimen også, men enn så lenge er jeg aleine om mine hobbyer. Riktig godt nytt år!

Vibekes lille ullne sa...

Høres ut som en fin jul, og så koselig å sy sammen! Ikke noe sånt noe her i huset. Mange fine prosjekter både på symaskinen og pinnene ser det ut som. Jeg er med på en strikkekafé hver 14. dag. Si fra hvis du har lyst til å være med! Godt nytt år! :)