søndag 21. april 2013

Endelig........



Endelig kom våren!! Etter uker med venting, har endelig snøen forsvunnet og det er vår i lufta.
Denne vinteren har vært usedvanlig lang, det har jeg gjentatt i det kjedsommelige!!

Målet for søndagen var vindusvask! Det var helt nødvendig fordi det er omtrent et år siden sist det ble gjort. Og jeg vil jo se ut!!  Jeg har ikke et spesielt stort hus eller at det er veldig kronglete, men det må en bestemmelse til!!
Men først var det favorittfrokost.  Eplebiter, yoghurt med hjemmelaget musli og selvfølgelig data og  sy-ting i umiddelbar nærhet. 
 Bevis!! Meg på stige med god gammeldags Ajax!!  Fant den beste vindusvasken på sist Harry-handel. "Noen" har tatt til fornuft å fått den gamle gode spruteflaska tilbake. Iallefall i Sverige!!
 Første utplanting i potter!! Margeritten og tusenfryden får sove i lysthuset inatt, men stemoren får prøve seg ute.
 Islandsvest på tampen av sesongen. Den er strikket i Lopi-light fra turen til Island i fjor vår. Den blir pakket vekk og skal heller få komme fram til høsten.  Men jeg er veldig fornøyd med den!!
Noe mer vårlig på pinnene. Jeg kom over noe Rowan ull/bomull på salg.  Mønster har jeg  funnet på Ravelry. Litt komplisert,  sånn akkurat passe etter min smak.
No-knead bread.  Det er ikke så ofte jeg baker det fordi jeg glemmer å sette deigen. Den skal settes dagen før du skal ha brødet, og det glemmer jeg som regel. Men igår kveld husket jeg det, og dette gikk kjempegreit. Og det ble kjempegodt!  Prøv da vel!!
 Nytt quilteprosjekt!!  Samsying med Marianne (flink syvenninne).  Jeg begynte på nytt håndsømprosjekt. Tegne mal og sy på strek.  Så enkelt og greit men ganske vanskelig.
Her må alt jeg har av stoffer fram. Er i et fargerikt lune for tiden.
Det er søndag kveld, en ny uke starter imorgen. Håper den blir god!  Selvfølgelig for  alle der ute!
AnneK:-)

søndag 14. april 2013

Rolig søndag.......

Jeg venter stadig på vår.......Det spirer i vinduskarmen, og jeg syr blomster.  Lørdag var jeg på Hagemessa på Lillestrøm. Det var masse fint, men helt umulig å kjøpe sommerblomster eller peoner som er iferd med og springe ut når det fortsatt er masse snø i hagen.
Som dere ser spirer det både erteblomster og sukkererter!!  Spirer i vinduskarmer har en tendens til å bli skrekkelig lange.  Så idag måtte jeg ta meg en tur til det lokale hagesenteret for å kjøpe små potter og mere jord.  Vårens plan er å ha masse solsikker på utsiden av gjerdet og jeg har sådd frø i forskjellige høyder.  Blomster ellers har jeg i potter på terrassen.
Zinneaspirer i nye potter.....
Nå gjelder det å huske og vanne disse små spede spirene, slik at jeg om noen uker endelig kan sette dem ut.
Frejya nr 3 er ferdig!! Det kan virke som jeg har litt dårlig fantasi, men denne jakka, strikket i islandsk plateull er innmari deilig!! Den blå har jeg brukt masse, den røde også. Den røde ble strikket litt mindre enn den blå og med litt "god" vask ble den igrunnen litt for liten. 

Den lille løperen eller en avlang quilt, skal sendes vekk. Den er en swap i regi av Quilting Gallery. Jeg har deltatt flere ganger, men i det siste har det vært en del føringer.  Nå var det igjen åpent tema og da er det gøy!!   Jeg fant en liten blokk på Pinterest som inspirerte til å konstruere blokka ved hjelp av papirmaler.



Asalea er ikke bare en juleblomst!!  De funker i april også....... Ha en fin kommende uke!!
                                                                                                         AnneK:-)