fredag 20. mars 2009

Denne helgen starter jeg sommeren!!Jeg våknet er natt å fikk ikke sove, min bedre halvdel snorket så ille at jeg måtte stå opp!! Dessuten hadde jeg en ide i hodet som ikke kunne vente til morgenen!! Jeg hadde liggende en morsom plast duk som jeg egentlig skal ha på veranda bordet, gjennomsiktig plast hadde jeg fått kjøpt hos Katrine, og Joanna((kurs-læreren)hadde vist oss en lur måte til å forlenge glidelåsen. Den blir faktisk mer dekorativ også!! Dette er den første jeg har laget, så den kan gjøres enda penere... Denne forlengingen kommer ikke særlig bra fram på bildet. Planen er å lage en del av disse. Her kommer det en oppskrift på super gode kjeks!!
2 dl solsikkefrø
1dl sesamfrø
2dl linfrø
6dl lettkokte havregryn
1 1/2 dl sukker
2 ts salt
1ss hornsalt
150g smeltet smør
3 dl kefir eller skummet kulturmelk
1 egg
ca 6 dl hvetemel
Bland alt det tørre utenom hvetemelet. Visp egget ut i kefirmelken, og bland alt i maskinen. Bland i hvetemelet til passe konsistens. Kjevles ut til 2-3 mm tyllelse, stikk ut med glass. Stek på ca 11 min på 200 grader. Denne posjonen ble 100 kjeks. Jeg fryser dem ned, tar opp noen og oppevarer i en tett boks.Denne oppskriften har jeg fått av en god venn. Jeg spiser 2 med brunost til frokost, istedenfor den ene brødskiva. Familien min er nemlig utrolig lei av brød og vi kastet så mye, og det er dårlig økonomi, fordi brød har blitt dyrt!? Så nå jeg baker grove rundstykker og kjeks. Denne helgen har vi tenkt å starte sommersesongen!! Gleder meg!!

3 kommentarer:

Yoga-lady sa...

Godt å høre at sommersesongen starter!!!! Den der sminkepungen (??) så morsom ut!!. Fint å høre at du baker kjeksene "mine". Men jeg bruker ikke maskin....det er så lett å blande med hånd på benken. Og så blir de ENDA bedre hvis du steker dem litt lenger......ordentlig "knaskete". Jeg steker ca. 17 min. på 200 grader....så de er brune under og kanskje litt i kanten.
God sommer-helg!!!!!

Heidi sa...

Så fin pungen ble! Smart med gjennomsiktig plast og voksduk :)

Yoga-lady sa...

Deilig å se at våren nærmer seg tenker jeg,,, Denne siden har mange flott bakgrunner og annet kult som du kan putte på bloggen din

http://www.thecutestblogontheblock.com/index.php

Det er bare å vrake og velge!!