fredag 4. november 2011

4. november......

 Så er vi igang med den måneden i året jeg liker minst.  Jeg kunne sikkert liste opp 10 grunner til å mislike november, men jeg trenger ikke å gjøre ting verre enn det er!?   På denne dagen for 20!? år siden ble jeg mor for 3. gang. Datter nr 3.  Ikke dårlig i en alder av 30.   Altså ung og sprek!!  Hadde jeg blogget for 20 år siden, hadde det antageligvis vært mye bunadsøm. Det var det jeg drev med da. Innimellom amming og babystell ble det brodert til den store gullmedalje.  Det var litt mimring :-)
I dag har jeg hatt en nesten blank fridag!! Det ble ikke en lang sovemorgen, for i denne familien har vi etterstrebet å vekke alle bursdagsbarn med gaver og kake på sengen. Fordi konditorbarnet de 2 siste årene har startet dagen kl 6.00- har de gamle bedt om nåde. Men nå har barnet byttet jobb med en mer human arbeidstid, så idag gikk det riktig for seg!!  Så stor ståhei som 3 trøtte kan lage. Barnet var fornøyd.
Jeg for min del startet dagen med en fin yogatime.  Så nå kjenner jeg på muskler jeg ikke ante at jeg hadde.   Og siden jeg var i byen ble det både kaffebesøk hos en sentralt boende venninne og besøk hos Nøstebarna.  Til tross for selvpålagt garninnkjøpstopp, ble denne bunten  med hjem. Det skal bli en liten jakke eller et teppe til en kommende baby. (Hadde jeg hatt nok selvdisiplin hadde jeg droppet stoppet hos Nøstebarna.....)
Jeg er av de heldige som kan spise hva jeg vil. Nå mener ikke jeg mengde -hva jeg vil, men jeg har ingen ting jeg ikke kan spise og jeg liker å bake.  Idag har jeg laget en stor posjon med gode kjeks. De er perfekte til frokost. Oppskriften har jeg fra en god venninne. Jeg har nok blogget om kjeksene før, men en god oppskrift kan godt repeteres. 
Frokost-kjeks
    2 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
2 dl linfrø
6 dl lettkokte havregryn
11/2 dl sukker, jeg brukte litt mindre idag.
2 ts salt
1 ss hornsalt
150g smeltet smør
3 dl surskummet melk + 1 egg-blandes
ca 6 dl hvetemel. Jeg brukte også fullfiber hvetemel.
Alt blandes godt, kjevles ut ca 3mm og stikkes ut med et glass. Stekes på 200 grader i ca 12-13 min. 
Det blir ganske mange, så jeg putter en del i fryseren og har noen på benken i en tett boks.
 Da jeg allerede var i gang med å bake og jeg hadde ingrediensene i skapet, har jeg laget en kake som bursdagsbarnet er veldig glad i. Den skal ikke stekes. Den har jeg funnet for lenge siden hos Attic24. Jeg har blogget om den også. Men som sagt, en god oppskrift......
 200 g Digestive kjeks eller annen søt havrekjeks.
100 g tørkede tranebær (Cranberries)
50 g grovt hakkede nøtter-de du liker best eller hva du har i kjøkkenskapet.
200 g god sjokolade. Jeg brukte vanlig Freia kokesjokolade og Freia 70%
200g usaltet smør
2 ss lys sirup
Knus kjeksene, ikke til støv, men med biter. Hakk nøtter og frukt, bland i kjeksen. Smelt smør, sjokolade og sirup på svak varme. Bland alt og hell i kledd form. ca 20 cm. Settes kaldt. Denne er innmari god. Den kan også lages i små muffinsformer.

 Til slutt vil jeg vise hva som lå i postkassa mi igår!! Denne vakre quilten!! Jeg er glad i en god swap!! Denne gangen måtte vi sende inn bilde av den ferdige quilten. Bildet ble lagt ut og vi kunne liste opp 10-12 quilter vi kunne tenke oss å motta!! Denne fikk jeg!! Tusen takk til Melody Martin i Usa!!  Min lille quilt er på vei over til Usa, men det tar nok noen dager før den kommer over til sin nye eier.......

                                        God helg til alle!!    AnneK:-)

11 kommentarer:

ANNEPÅLANDET sa...

God helg til deg også! Her var det mye godt og fristende. Det er farlig å surfe rundt i bloggeland på en fredag...
Og for en nydelig quilt du fikk!

STEINKJERRINGA sa...

Og her sitter jeg - med 35 ferske tentamensoppgaver i norsk hovedmål - og finner på alt mulig annet. Man blir ganske sliten etter ei lang arbeidsuke, så jeg kommer meg slett ikke opp av sofaen. Jeg har ingen planer om verken baking eller husvask, det får vente til i morgen eller til en annen dag. Flott garnnøste! Jeg skjønner at du ble fristet, men du var jo flink som bare kjøpte ett. Det er litt morsomt at vi har like gamle barn som det tredje barnet, og når jeg er akkurat ti år eldre enn deg, så er det lett å regne ut når jeg fikk den siste. God helg til deg også. Jeg har lyst på en sånn kjeks med brunost på...

Synnøve Olava sa...

Hei, og god helg! Gratulere med yngstedatteren... :O)
De kjeksene så veldig gode ute, tror jeg skal lagre de under favoritter! Den kaken til Attic24 har jeg faktisk prøvd en gang jeg også!
Nyyydelig quilt, for en flott måte å bytte på!

Ønsker deg en strålende helg!

klem

Kari sa...

Effektiv fridag :-). Kjeksene kjenner jeg jo... men den kaka så god (og lettvindt) ut, må nok prøves. Og så vil jeg gjerne høre mer om yoga-stedet du var på......
Fortsatt god helg og stor klem

Ulla-Bella sa...

Kjempefin quilt du har fått. Den som mottar din blir sikkert også kjempefornøyd:)

Fine Sting sa...

Her var det mye fint å se på, og så fin den quilten var. Surfer litt rundt på blogger og ser alt det fine folk lager. Morsomt:) Ta gjerne en titt innom vår nye blogg. Lagt en liten bloggcandy der også.

anitra sa...

Hallo. Picot kant strikker slik: når det er fire masker igjen på pinnen så strikker du 2 sammen, ett kast de neste to maskene strikker to ganger slik at du har lagt ut to masker. Snu. Løft første maske av, strikk neste, løft over ( altså fell) dette gjør du to ganger. Det skal nå være like mange masker som før utlagt og felt. Dette er pinne en og to. Pinne tre og fire strikker vanlig. Disse fire pinnene er hele mønstret. Lykke til og riktig god tur! Kos dere masse ;0) Anitra

Pacman sa...

Men hvad en masse folk virkelig glip af, er den klassiske, som blev præsenteret på forskellige internetsider, hvor du rent faktisk kan spille Pacman online. Derfor, hvis du er en person, der husker det gamle spil, og jeg er meget interesseret i at genoplive din evne til at spille, så absolut mening at se nærmere på dette spil på din givne lejlighed muligt.

Teje sa...

Wow - looks delicious!
I love your quilt! Wonderful 'picture' and great quilting!
xxx Teje

Mette sa...

November er da en fin maned :-) Det er nemlig ogsa MIN maned! Mye fristende du hadde a by pa i dette innlegget. Alt slikt mottas med takk. Alltid pa jakt etter inspirasjon. Her har vi heller ingen hindringer mht HVA vi kan spise. Det er verre med mengdene... Quilten var kjempefin! Ma ellers ogsa skryte av at jeg har brodert min egen Ostfoldbunad for ca 30 ar siden... samt min soster's bunadskjorte. Jepp, jeg er stolt av det! Gikkpa kurs med mamma. Hun sydde den sammen og jeg broderte. Det er et godt minne na.

Anonym sa...

Hei.Gratulerer så mye til din kjære datter med 20 årsdagen som var.De blir fort stor de barna tiden går så fort.Så mye godt nam nam.Kjeksene så virkelig gode ut tusen takk for oppskriften.Kjempe fin quilt du fikk i posten nydelig.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.