fredag 27. mai 2011

Baby strikk!!


Det er ikke noe veldig avansert strikking som er på gang hos meg. Men det er trivelig strikking. Jeg synes det er veldig hyggelig når folk rundt meg får barn, og jeg kan lage noe og gi bort!! Noen ganger har det jeg strikker blitt for lite for en unge, da gir jeg det til den neste!! Marie Claire Idees, er et blad jeg innimellom kjøper. Jeg kjøper det til tross for at jeg ikke skjønner fransk. Men jeg synes dette bladet er veldig inspirerende. De viser mye rart, men de er veldig kreativte. Og siden jeg er på babystrikk om dagen falt jeg for et teppe i mange farger, men det er  kantet med stoff!! Blanding av strikk og søm med andre ord!! Jeg kjøpte litt garn på salget nå, (Drops-garn på salg til 31.mai!)og fant fram noe fra lager. Foreløpig er jeg i startgropa.....

Garnstudio lanserte for ikke veldig lenge siden et nytt garn, Lace. Det er blanding av 70% babyAlpaca og 30% Mulberry silke. Jeg hadde gledet meg til å prøve dette garnet, men det var usedvanlig tynt da jeg fikk kloa i det!! (Også på salg forøvrig.) Men jeg la det dobbelt og strikket på pinne nr 4!!  Strikket fra hjørne til hjørne!!  Her er oppskriften!! Fargen er rosa, litt gråaktig. Den kommer ikke så godt fram på bildet. 
Størrelsen er ca 80x80 cm. Men resultatet er mykt og bløtt og perfekt til en sommer-baby!!
Det er straks helg IGJEN!! Deilig å tenke på!!
AnneKari:-)

fredag 20. mai 2011

Dagene flyr.....

Det er fredag!! For tiden består uka av mandag og fredag..... Dagene blir på en måte bare borte.....                                        Noen ganger driver jeg med litt trøste-shopping på nett.  Disse bøkene er et resultat av det.  Jeg fant selvfølgelig disse bøkene på en annen blogg!!  Det er er fint med litt påfyll og inspirasjon som jeg synes bøker gir.  I travle perioder blir quilteboklesing den formen for quilting jeg bedriver.   Damen som har skrevet disse er fra Japan, og uttrykket er annerledes enn det amerikanske. Jeg har noen få bøker på japansk fra før, da blir det bildene og målene som er forståelig. Disse er heldigvis oversatt til engelsk.  
             Playful Patchwork er fin for nybegynnere. Det er  veldig fine bilder i begge!!
 Disse to bøkene skrevet av Malka Dubrawsky. Disse har jeg peilet meg ut for lenge siden.  Jeg har lest bloggen hennes og liker uttrykket hennes veldig godt. Jeg har vært på kurs i farging, men jeg har bare såvidt prøvd på egenhånd. Jeg har kjøpt noen av stoffene hennes på Etsy, og med noen av stoffene som jeg farget på kurs ble denne lille quilten laget.
I år har jeg kjøpt denne blomsterputa som henger ved inngangsdøra.  Det er en  tett plastpose med et vanningsrør og stemoren er plantet inn i posen.

                Stemor er min favoritt maiblomst!!   
                            God helg!! AnneK:-)            

tirsdag 17. mai 2011

Hurra for 17mai.....

                                                
                                        
                                                    
                                  
                                      
                    
                                                    
                                                    
                                            
                                Fortsatt god 17mai......AnneK:-)

lørdag 14. mai 2011

Blogger Quilt Festival: Spring 2010

The story about this quilt started with my husbands old shirts. I wanted for a long time to use them to make a new quilt for our bed.  I needed to by a few more plaided fabrics to blend in with the shirts.
The quilting is very simple, and I used knots in every corner. The binding is made of several fabrics. I love the quilt, it is soft and warm. And it is on our bed very day.
This is my contribution for the Blogger Quilt Festival:Spring 2011.

torsdag 12. mai 2011

Milepæl......

 Hva er nå dette?? Mange stoffer.  Det er ikke vanskelig å se.  Faktisk 50 nye stoffer  jeg fikk igår av to gode venner.   Dagen som jeg har gått å psyket meg opp til var endelig der!! Det værste er vel egentlig at  jeg må  endre alderen i profilen min fra slutten av 40-årene til bikket 50.......
 Dagen begynte som den pleier på fødselsdager. Kaffe og gaver på senga!! Bra tradisjon!!
 
                                                                                
                      Selv katten fikk kake til frokost.

Jeg har gått mange runder med meg selv, om jeg i det hele tatt skulle feire dagen min. Jeg endte heldigvis  opp med å innkalle familie og venner  til feiring!! I disse travle tider må ukedagene også benyttes til fest!!   Det ble telt i hagen, selvlaget mat og som bonus!! min egen lille quilteutstilling!!  Quiltene satte en morsom og personlig preg på teltet.

 Været holdt, maten ble bra og alle koste seg!! Jeg har fått noen flere stoffer!! og en hel masse annet!! Blandt annet en tur til Chelsie Flowershow i London om et år!!

 Så selvom det er litt hardt å runde store tall,  ble overgangen myk og hyggelig.......
 Ha en fin dag!!  AnneK:-)

fredag 6. mai 2011

Hu hei, hvor det går........

 -Det er travle tider!! Etter en deilig april, hvor jeg en stund var redd for at det var sommeren som skulle komme og så gå, er det nå et mer gjenkjennelig mai-vær!?  Mange gikk vel i den kjente hagesenter fella, kjøpte seg sommerblomster, for så å komme ut en morgen til frossen pelargonium.  Fint for gartnerne for da selger de et par runder til.......
 Med fare for å repetre meg selv, har jeg strikket et Multnomah sjal til.  Det er så morsomt og ganske lett at jeg måtte gjøre det igjen.  Garnet er en blanding av ull/bomull - Duett,  og jeg brukte opp 2 nøster. Jeg skulle hatt litt mer, det mangler et par mønsterrader.
 Og så har jeg strikket ferdig ponchoen min!! Den har ligget litt.  Jeg mener jeg har fått med meg at det er moderne!!? Jeg brukte dette mønsteret som utgangspunkt. Men har selvfølgelig endret på den.....Den er strikket i Fairytail, 3 bunter.  Neste prosjekt er også repetisjon. Genseren som ble strikket i påsken skal lages på nytt. Nå i Lopi Light som er bestillt på nett.  Jeg traff en kollega idag som satt å strikket på noe garn som jeg ikke har sett før. Sjekk ut denne siden. De har blanding av ull/bomull eller ull/silke. Er det noen som kjenner til dette garnet??    Fristende for  meg.....

  
Poncho for kjørlige sommerkvelder......
                                                
Jeg kvinner meg opp til en loppe-helg!! Dette håper jeg at skal bli mitt aller siste loppemarked!! Ja det høres dramatisk ut. Nå har minstbarnet blitt alt for gammel for skolekorpset og når 100-års jubileumstur er unnagjort er det kroken på døra for loppis for meg.  Min kjære sier han skal på sitt 38! loppemarked. Jeg har kanskje litt færre.  Mellombarnet skal flytte på seg, og trenger også hjelp av de "gamle".  Og jeg for min del må snart skifte aldersinformasjon her på bloggen min..... Jeg er ikke ung og lovende lengre.....Som dere skjønner er det ikke så mye tid for blogging om dagen.......Ha en fortreffelig helg når den tid kommer!! AnneK:-)