søndag 27. november 2011

Adventstid.......

 Adventslysene våre blir i år omkranset av skjell som jeg plukket her for en drøy uke siden.....
 Vi er tilbake i heimen, etter 12 deilige dager med sol og varme. November ble "lettere" enn den vanligvis er.  Nå er det adventstid og det passer  fint å kunne starte med juleforberedelser.......

Hagen og krukkene mine var et forsømt kapittel. Det var nok et håp om at snøen ville dekke over alt vi ikke hadde rukket å gjøre tidligere i høst. Men idag var det 10 grader og sol, så det var bare å sette igang.  Nå er krukkene er tømt og tulipanene i jorda. Hagen er klar for snø.


Det har vært en del fokus på mangel på smør!! Noen har tilogmed laget det selv!! Utrolig kreativt!!  Jeg fant usaltet smør i nærbutikken og har staret med litt julebakst. Jeg har ingen ambisjoner om 7 slag, men det er hyggelig med litt til kaffen før jul...
No knead vørtebrød måtte prøves!! Foreløpig har jeg ikke smakt på det.....Men jeg regner med at det er godt!:-)   (Den var kjempegod!! med brunost selvfølgelig!)                                                         
Jeg liker godt disse gamle norgesglassene som oppevaring  og de kan fint stå på benken. 
Resultatet av hva jeg handlet av stoffer i Florida ser dere her!!  Det bærer preg av sol og varme og ser nesten ut som sukkertøy, ikke sant!?
Hva det skal bli vet jeg ikke helt, men det er deilig med litt nye stoffer på syrommet.
Jeg håper alle får en god adventstid med mye lys og varme.......
AnneKari:-)

torsdag 24. november 2011

Amish-land.......

Når en quilter drar på ferie til Usa, er det selvfølgelig stas når man finner quiltebutikker!!   Det jeg ikke visste var at det faktisk bor en stor gruppe Amish-folk i Sarasota. Noen bor der hele året, men mange kommer for å bo der om "vinteren". Det har jeg ikke trøbbel med å skjønne at de vil!!
Så stor var min glede og hårene virkelig reiste seg på kroppen min dag jeg gikk inn i en ganske stor quiltebutikk og oppdaget disse 3 damene sittende rundt denne oppspente quilten og de quiltet for hånd!!
 Jeg gikk ganske målbevist frem og sa høyt og tydelig:   Hello, I´m a quilter from Norway!!  Damene kikket på meg!!: Realy!!  Jeg fikk uttrykt min begeistring,  og fikk også lov til å ta bilde a dem!!
 Så dette var et sterkt øyeblikk for meg!!  Quilten de sydde på??  Maskinbroderte sommerfugler!?
Dette mesterverket hang sentralt plassert!!  De hadde også mange ferdigsydde quilter hengende for salg.
 De hadde bra utvalg av stoffer og det ble en hyggelig handel!!
 Min venninne handler  også hver uke fra grønnsaksmarkedet her, så jeg fikk yppelig mulighet til å virkelig se at det i 2011 går folk rundt i klær som kunne vært brukt for 100 år siden!!  Jeg har hatt et ønske om å få oppleve å se dette, men jeg trodde ikke jeg ville finne det her hvor jeg har vært nå!!
Små deilige mango!!
Det er mange forskjellige gresskar å velge mellom!!
                      Små paprikaer!!
  
Og en ung kvinne i den karakterristiske klesdrakten!! Hun har riktignok moderne joggesko!!
Jeg har nå kommet tilbake til heimen min!! Det var en overgang å kjenne den kalde novemberlufta! Men alt har som kjent en ende. Jeg har fortsatt noen bilder jeg skal vise, men det blir senere!! Nå må kroppen stilles tilbake i vår rytme og juleforberedelsene kan starte.Jeg har fortsatt noen uker fri, og det er straks helg igjen!!  Ha det fint!! AnneK:-)

søndag 20. november 2011

Hyggelige dager.......

Det fine med å reise på ferie til fastboende, er at jeg får lov til å bo hjemme hos de jeg besøker, og ikke "bare" må bo på hotell. Og når man i tillegg kommer helt fra Norge, blir man en litt "eksotisk person". Det er heller ikke mangel på entusiasme når man også synes at Florida er et fantastisk sted å feriere!!
 Lisa som jeg har besøkt hadde sørget for at jeg skulle få et variert opphold! Hun hadde alliert seg med en hyggelig venninne og her er vi ute å padler kajakk!! Heldigvis en litt bred stødig type, fordi jeg er litt ute av trening på kajakkpadling:-) Men å skli stille igjennom vannet uten annen båttrafikk var en fin opplevelse!  Fisk spratt og hoppet, nesten litt for nærgående til tider.

 Husene ligger like ved vannet og mangrovene vokser friskt.
 Det er ikke noe å si på størrelsen på noen av boligene.
 Små pirater skal også ha hus!!
 Etter padleturen var det skifte til båt og vi var ute på en øy som det blir skyllet iland masse skjell. Her var det intens leting etter de vakreste eksemplarene.......

Det er ingenting som er så fint som å sitte stille  på en strand og se på hav og himmel bevege seg.


Det virker fjernt med snø og kulde.....Men snart........AnneK:-)

fredag 18. november 2011

Solnedgang........



 
Høydepunktet  for  denne ferien  har for min del kommet!! Jeg er på besøk hos venner som jeg ikke har sett på 5 år. Sist jeg så dem var jeg også på besøk her!!  Jeg befinner meg ikke langt fra stranda som er kåret til den beste i Usa!! Nå vet jeg at vertskalpet mitt ikke synes at det er nødvendig at det blir kringkastet overalt.  De liker stranden sin slik den er.  Her blir solnedgangen feiret hver dag!! Folk kommer ned på stranda å ser at sola  forsvinner ned i havet!!



Min kjære startet dagen i svømmebassenget, før han dro mot Miami hvor han skal gjøre sitt "ærend" i Florida!!  Jeg for min del hadde gjort litt forarbeid for å finne nærliggende quiltebutikker.......

 Utrolig nok holdt denne stengt fra idag og ut uka!! Ganske leit, fordi det vi så gjennom vinduene så veldig bra ut!!
Jo-Ann er en kjedebutikk med massevis av stoffer til alt mulig, også med en stor quilteavdeling. Jeg ikke fant så mye og det var så lang kø,  så jeg droppet  hele handelen!!

Det finnes faktisk en ganske stor gruppe av Amish folk her, og de har også en stoffbutikk som jeg skal besøke i slutten av uka. Her er en av kvinnene, hun  er også på stranden for å se på solnedgangen.

Føttene mine på stranden er fra Napels som ligger ca 2 timer lengre sør. Stranden er ikke så fin.
Vi har også rukket innom en butikk som har all verdens formingsting. Dog ikke quiltestoffer. De hadde mye utstyr , men dessverre ikke stoffer. Men vi kjøpte litt perler og med elastisk sterk strikk, ble det 4 armbånd..... Jeg er ikke særlig avangsert for å si det sånn.....
Hibiskus rose heter vel denne hjemme i Norge og selges som potteplante med navnet Hawaii rose..... Her gror de som digre busker....... Jeg koser meg virkelig her i sol og varme!!  AnneK:-)

onsdag 16. november 2011

Kontraster......

Litt tilfeldig fant jeg altså en quiltebutikk!! Før vi skulle dra nordover mandag, fikk jeg meg en stopp der!! Det var igrunnen synd at jeg ikke bruker Balistoffer, fordi det var det de hadde mest av!!  Bra utvalg av Rowanstoffer også. Det ble ikke noen storhandel, men litt klarte jeg å få med meg!!   
 Vi er ganske fornøyde med den bilen vi kjører rundt i!! Her på en hyggelig rasteplass!

 Jeg har en amerikansk dille som har hengt ved meg siden jeg var i Miami første gang i 1988!! Nemlig disse donutsene!! De finnes i mange land. Og jeg blir like lykkelig hver gang!!  
Jeg har spist Donkin Donuts i  Athen, Praha, Berlin, KualaLumpur og Bangkok. Da hadde jeg med en diger ladning til familien min i håndbagasjen. Nå fant vi dem langs veien her.
 Når sant skal sies er vel ikke dette sunn mat, men dette er skjelden kost!! (Heldigvis:-)
 Vi spiste ikke alle, det orket vi ikke.......
 Vi er på biltur og da ser vi ting i forbifarten.  Det er faktisk mange som sykler her, flere enn jeg trodde. Mange taxier har sykkelstativ bakpå så slitne syklister kan reddes!?
 Vi kjørte forbi kaiene hvor cruiseskipene ligger.
 Vi havnet på et snedig hotell, mandag kveld.  Området heter Hollywood, og byen Dania. Dette var ikke noe rikmannsområde. Det så ut som det var befolket med masse pensjonister.  Men det var god stemning, og vi hadde en hyggelig kveld der også. Personalet på hotellet syntes det var stas vi var nordmenn og de utrykket sterk medfølese for 22 juli.
 Tirsdag hadde noen timer på Floridas største outlet SawgrassMill.  Masse butikker, men det ble ikke noen storhandel. (lite bagasjeplass i bilen....) Som dere ser, kjører jeg i Usa, litt stolt!! Veien går rett frem og med sprek bil med automatgir var det ikke så krevende!!
Målet for natten var Naples. Totalt annerledes enn Hollywood!!  Vi kom akkurat for sent til solnedgangen......Stranden mot gulfsiden er helt fantastisk........så ikveld håper jeg at det blir noen riktig fine bilder.........
Ferie kan anbefales!!   AnneK:-)

mandag 14. november 2011

Deilig søndag......

 Med norsk tid i kroppen, ble det en tidlig morgen.  Vi fikk sett oss rundt i selve byen  mens det ennå var stille og solen ikke sto så høyt på himmelen......


 Det er mye regler som er godt synlig overalt!!



 Et populært turistpunkt!!
 Palmeblomst!!
 Et typisk Key West hus
 Frokost på en hyggelig kafe!!
 Selvfølgelig måtte vi innom huset til Hemingway, selvom jeg aldri har lest noe av ham!?
 Sukkertøy fargede hus er det overalt!!

 Da solen stod på det høyeste ble det noen timer ved bassenget. Vi nøt hvert minutt.
 På baksiden av huset er det sand, så selvom vi ikke er på stranden får man den følelsen.....
Solnedgang....... Den blir mer spektakulær til onsdag for da er det ingen hus i veien........
Kveldstimene  og nattelivet i KeyWest er støyende og heftig. Nå har vi fått med oss det også. Jeg har funnet en quiltebutikk og en garnbutikk!! De var stengt fordi det var søndag.......men idag er det mandag og de åpner igjen........ AnneK:-)