onsdag 25. januar 2012

Baby-strikk For tiden er det mange rundt meg som får barn. Jeg synes det er hyggelig å kunne gi en nyfødt en hjemmelaget gave.  Ofte har det blitt en liten quilt eller en jakke. Nå har jeg akkurat gjort ferdig et teppe til en liten gutt som skal bli født i slutten av februar.  Teppet var  reisestrikketøy på Floridaferien i november.  Nøye gjennomtenkt rettstrikk. Silkemerino fra Nøstebarna. Jeg begynte så optimistisk med å dele en bunt i 2,  trodde at det skulle holde, men det gjorde det ikke. Hadde tenkt å strikke det ene nøstet med utlegg, for så å felle med det andre.  Jeg måtte kjøpe en bunt til.  Nå veier teppet 173gram. Og er ca 115x115 stort. Jeg vasket ut "reisestøvet", for hånd, med Milo. Det  jevnet seg fint ut. Supermykt og deilig!
Det er ikke så lett å se, men det er strikket på tvers.
                   Her sitter jeg å strikker- akk hvor deilig det var!!

Det fine med å jobbe litt uregelmessig, er at i løpet av noen timer i formiddag, fikk jeg sydd en strikkebag. Det vil si,  nå er det en liten stellebag.   Denne har plass til et håndkle, bleier og litt skrot som en baby må ha med seg.  Jeg laget også en liten "sminkepung" til våte kluter,  salver osv. Foret med plastbelagt tekstil fra Stoff og Stil. 
                         Blått utenpå, med røde striper inni.
Jeg har også vært med på dugnad for å gjøre et digert hekleteppe ferdig. Veldig hyggelig å hekle sammen med en venn for og glede en annen venn som igjen skulle glede....... Positive ringvirkninger kaller jeg det.  2 prosjekter ferdig, betydde at jeg kunne ta fram garn og mønster til  kjolen som har ligget på vent!!  Her er en arm. Jeg begynte på armene for å se hvordan det funket. Jeg har alltid sagt at det er mye bedre å rekke opp en arm, enn en hel bol....... Det er allerede onsdag kveld, dagene flyr!!
Til helgen skal jeg på "blå" tur!! Dvs jeg vet, men min kjære vet ikke hvor han skal....... Gleder meg!!
                                                           AnneK:-)


5 kommentarer:

rockgranny sa...

I'm pretty good in crocheting, but I'm afraid I forget how to knit.I have to ask my Mam to teach me again,your beautiful kniting make me wish to start again

Tilonino sa...

Åååå dette var fine ting. Heldige de som får dette. Det er så kjekt med hjemmelaga gaver synes jeg. Det ligger så mye omtanke og kjærlighet i det. Og du, Florida er toppen. Snart bare 2 mnd til vi reiser :) Gleder meg. Blir spennende å høre hvor blåturen endte. Ha en fin dag i morgen.
*tine*

anitra sa...

Dette ser deilig ut. Husker at jeg hadde slike tepper til mine små også, ett i ull og ett i bomull. Morsomme å strikke er de og! Kjempekoselige stoffer, særlig veska til våte kluter. God blåtur!;0)

Vibekes lille ullne sa...

Det var virkelig omtenksomme og superflotte gaver til ny verdensborger! Sånne tepper er gull verdt og ditt ble såpass stort at det kan brukes lenge. Kjolen ser lovende ut, fine farger! :)

Spennende med tur da. Flott å gjøre sånne ting for hverandre og lage litt variasjon og spenning i hverdagen. Det har jeg veldig sansen for! Kos dere masse!! :) :)

Bodil sa...

For eit herleg babyteppe i vakker farge :) Flotte vesker du har laga og.