søndag 19. august 2012

Gave til en flott 50-åring.......

 Idag har det vært en praktfull dag i Oslo. Det var så varmt på et tidspunkt at jeg måtte sette meg  i skyggen!!
 Denne quilten ble brukt som gave igår.  Jeg begynte å sy på den da jeg hadde ferie, men som vanlig ble det litt stress i innspurten.  På baksiden er det Lille Martine stoff (smårutete,kreppet stoff)  fra Stoff og Stil.  Jeg "tråklet" med spraylim og quiltet på maskin.  Min tanke er at quilten skal være i seilbåten eller på hytta til jubilanten.   Jeg har stor glede av prossessen med å lage en slik quilt og det er hyggelig å gi bort hjemmelaget.  Det er faktisk den tredje 50-årsquilten jeg har laget.  Og flere vil komme. ......
 
 

Jubilanten er estetiker på sin hals, det viste vakker  pynting av bordene og lokalet på.

Quilten passet igrunnen godt på hagebenken min også!!


Jeg har kjøpt disse bøkene på Amazon. Det føles litt risikofult å kjøpe bøker usett, men de stod til forventningene. Rett og slett en del bra teori!!  Sunday Morning Quilts visste jeg var veldig bra!!
Jeg liker å sy innfallsquilter,  samtidig som jeg også tiltrekkes av håndsøm og applikasjon.  Derfor er disse bøkene nyttige for meg.
                 


På pinnene er det en gjenntagelse. Den 3. Shellseekeren er godt igang. Den jeg strikket til meg selv i mørkeblått og hvitt har jeg brukt masse. Jeg strikket en i orange og sort den får bo på hytta. Denne her er en gave. Lerkegarn, bomull/ull.  
Imorgen er det skolestart her i byen. Iår gjelder  det ikke i min familie. De søte små er foreløpig ferdig med utdannelse.   Med skolestart viser kalenderen at sommeren er på hell.   Nå gjelder det å nyte det som er igjen av sensommeren, har vi litt flaks kan det bli bra!!      AnneK:-)

15 kommentarer:

Tilonino sa...

Ojjj, her var det mye fint :) Heldige den 50 åringen som fikk så flott gave.
Og ny genser igjen. Jeg har lyst til å strikke Skappel genseren jeg, det er ikke den jeg har begynt på..... det skal bli en slags ponsjo....
Nydelige blomster hos deg.
Ha en fin uke :)
*tine*

STEINKJERRINGA sa...

Flott teppe du har sydd, og sånn genser vil jeg ha i dongeriblått og hvitt, tror jeg. Her er himmelen rødfarget etter en nydelig og VARM dag med vennebesøk fra Harstad. Nå pusler vi timeplan til i morgen. Planlegging i morgen og tirsdag og så kommer 44 friske åttendeklassinger på onsdag.
Jeg har så vidt begynt på det blå teppet. Har sydd sammen to og to ruter og strøket alle. I morgen får jeg tid til å sy fourpatch av dem.
Sommeren er på hell, masse molter i marka og rispbæra har fuglene forsynt seg grovt av.
Ha ei fin arbeidsuke. Personlig synes jeg lærerferien har vært altfor kort i år!!!

Bestemor Drillo sa...

Tusen takk for varme tanker, det trenger jeg! Klem!

Lappeline ♥ sa...

Å så mye fint......nydelig fin quilt til en heldig 50 åring.
Genser nr 3 jeger ikke ferdig med den første...har armene igjen...har prøvd dem men syntes den ble kort ennå jeg strikken den lengre......

Ha en fin kveld

Klem til deg

Ruth sa...

Nydelig teppe, og nydelige farger. tenker jubilanten ble glad for en slik gave. Når du bruker "tråklespray" hva slags bruker du da, og setter det seg ikke fast i symaskin nåla, slik at det blir vanskelig å quilte. Har ikke "turt" å prøve enda. Ha en fin syuke. Klem Ruth :)

Teje Karjalainen sa...

Hi Anne! Beautiful post! I tried now to translate to Finnish, but it comes very strange. Your quilt and knitting are so wonderful and I love those colours! x Teje

Yvonne sa...

Nydelig flott teppe du =) Ha en super fin dag=)

Vibekes lille ullne sa...

Fantastisk vakker gave! Jeg er sikker på at den blir satt utrolig pris på. Morsomt å lage så fine gaver også kan jeg tenke meg. Har ikke fått strikket shellseeker enda, det er stadige nye ting som frister. To jenter som starter skolen i dag her. Ha en fin uke! :)

Ruth sa...

Takk for hyggelig svar, jeg skal nok prøve dette en gang, men vet ikke om jeg tør bruke det på Hexagonteppet. Nå er toppen nesten ferdig, men venter på stoff fra USA for å "fylle" alle sidene så det blir rette kanter. Men akkurat nå er ikke lysten til å sy så stor. Ha en fin uke :)

Marit sa...

Teppet ble veldig flott! Liker godt din mix av stoffer og farger. Tipper det blir mange gode stunder med en så personlig gave.
; )

China Travel sa...

Hello have a nice day, I liked your blog!!!
visit my blog too.
http://www.chinatraveltips.net/
about China Travel Guide, China Vacation, China Tour Guide

Heidi sa...

Utrolig lekkert teppe i herlige farger! Koselig å gi bort hjemmelaget gave, og jubilanten forstår forhåpentligvis at det er lagt ned mye arbeid og omtanke.

Beate sa...

For et flott teppe!! Du er så flink!

http://www.billigebrudekjoleronline.dk/ sa...

The creative decorative, looks good, and I love it. Thank you.

Blogger sa...

There is a chance you are eligible to receive a $1,000 Amazon Gift Card.