mandag 10. desember 2012

Førjulstur til København.....

 Jeg har hatt en hyggelig helg i København!  Deilig å kunne stikke av fra førjulsstria til denne utrolig fine byen.
Selvfølgelig stod denne garnbutikken øverst på lista mi. I tillegg til de 2 andre garnbutikkene jeg vet om. Det finnes sikkert flere også!?
 Blomsterbutikker som denne kan ikke jeg gå forbi uten å finne fram kamera.  Jeg vet jeg har tatt bilder av denne  butikken før også, sikkert fordi den ligger like ved Sommerfuglen.
                     Juleroser er vakre, selvom jeg ikke helt vet om de skal stå ute eller inne.
 Det er flere markeder også. Ikke noe som fristet å handle på dette midt i Strøget, men stemningen er det ikke noe og si på.
 Utenfor Magasinet selges det masse, utrolig billige blomster. Roser som  nesten ikke koster noen ting, og masse andre blomster å velge i til en billig penge. Det var vanskelig for meg å ikke handle.
 Etter en kjempehyggelig seanse med "Dansk frokost" sammen med venner,  ble det tur i Tivoli. Jeg har vært der om sommeren, men aldri om vinteren.  Det var masse folk og høy stemning. Her var det kvalitet i bodene og godt utvalg.

 Søndag morgen snødde det sidelengs, og vi savnet slalombriller da vi  omsider orket å gå ut.  Vi hadde hele søndagen til rådighet så det ble noen timer i slapsevær.  Men jeg er en god turist og var kledd for kulde, bortsett fra at jeg burde hatt med gummistøvler.  ( Det er ikke lett å kle seg rett i København.)
                          Vakkert i   Nyhavn.
 Garnfangsten min!   Ikke så veldig mye!:-)
 Som vanlig har jeg latt meg inspirere!!  Anne på landet fortalte om Norsk Pelsull fra Hifa!! Nyskjerrig som jeg er, måtte jeg finne ut hva pelsull er.  Fra  Malsen og Mor fikk jeg idag en dose med denne fantastiske fargen av garnet.  Genseren jeg skal strikke har jeg laget før og jeg gleder meg til å begynne!!  Dette blir  nok julestrikken.
Erteblomster i desember!!  Se hva jeg fant i Mathallen på Israelsplads!!  Erteblomster til 30,- bunten. Det skar meg i hjertet at jeg ikke kunne ta med meg noen hjem. Men jeg stakk nesa mi godt nedi flere ganger!!  God førjul!!
                                                               AnneKari:-)

7 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Æ e kje nokka misunnelig! Neste år e æ pensjonist med AFP, så daaaaa. Artig å se navnet ditt på rulleteksten.. Vi var forresten i Paris rundt denne tiden, og en gang like etter nyttår. Det var også en opplevelse. Kos deg med alle dine saker.

Kjersti sa...

Så mange fine bilder fra en fin helg :-)kan tenke meg at dere koste dere..

anitra sa...

Skulle gjerne gjort som dere og tatt en tur til Kbh. i førjulstida. Det er alltid hygelig der! Fortsatt fin førjul.

Heidi sa...

København er koselig, har aldri vært der i førjulstiden. Sommerfuglen besøkte jeg for noen år siden, trivelig innehaver og mye spennende.
Du forsvant så plutselig da du var innom butikken at jeg ikke fikk sagt hadet til deg. Ha en fortsatt fin førjulstid :)

packers and movers in mumbai sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Muffin sa...

Stakk liksom innom for å ønske god jul, og ble med til Køben med det samme. (Men jeg kjøpte ikke garn) Ha en fin jul :)

Farmors sa...

La meg likegodt til som følger hos deg, her var det så hyggelig!