fredag 28. desember 2012

Rolige juledager.........

Det har vært rolige dager i heimen. Akkurat passe program. Helligdagene ble tilbragt med familien og gjennomført,  tradisjonen tro.
 Lysthuset ble innviet med julegrøt på Julaften. Det er et lyst og hyggelig og ikke minst varmt rom som vi har tenkt å brukte selv om det er vinter!!  Jeg har fått en lampe slik at jeg ser når jeg strikker eller syr. En helt klar forutsettning hvis jeg skal være der.

 Et julete Damask -sjal er omsider ferdig. Det skal egentlig ha sånne "knotter", men de er så kjedelige å strikke så dem hoppet jeg over.  Sjalet er strikket i ull fra Nøstebarna.

 Det er en "trend" lue som selger i bøtter og spann for tiden. Jeg strikket en kopi, før jeg hadde sett opprinnelsen.
Men jeg sporet opp en "ekte" lue, og den er ganske søt. Iallefall på mellombarnet. 
Lua heter altså:Fall Winter Spring Summer!?
Det må vel bety at det er en slags helårslue.


Jeg hadde ikke vært på verkstedet mitt på 5 uker.  Men da jeg endelig fikk tid til å være der igjen, kjente jeg hvor deilig det er og kunne gå dit og ha full konsentrasjon på quiltingen. Quiltebarnet fikk prøve, og quiltet sin første quilt i løpet av et par timer.  
Jeg hadde satt sammen denne quilten med vatt og bakstykke og en haug nåler, klar for håndquilting. Jeg demonterte hele greia og fikk den inn i ramma. Nå står den klar for quilting. Jeg kjenner at det ikke blir mye håndquilting på meg nå som jeg har dette utstyret.   Maskinen har hatt en liten service og nå har den funket i flere timer uten krøll. (Bank i Bordet)

Sol i tulipanene!!  Forsatt god mellomjul!!:-) AnneK

9 kommentarer:

Lappeline ♥ sa...

Så fine bilder hos deg og en slik maskin ønsker jeg meg
men det ser så vanskelig ut.....litt søm er det nok blitt her hos meg også.kjekt med romjulsfri
Ønsker deg fine dager
Klem til def

STEINKJERRINGA sa...

Etter å ha vært litt "uhøflig" i kommentaren min på FB om den lekre maten, skal jeg prøve å gjøre det godt igjen nå. Lysthuset er så kjempeflott at jeg måtte vise det til han som akkurat ble pensjonist med ordene "et sånt har æ lyst på i hagen". Rå fisk? Skeptisk..., grøt derimot... Sjalet var KJEMPEFINT! Luene fikk jeg også sansen for - og den vakre datteren... Jeg har TRE ledige sønner (thi-hi..). Lykke til med festen! Romjulsklem, Gudrun

ANNEPÅLANDET sa...

For et koselig lysthus! Har alltid ønsket meg det, men har ikke plass i hagen.
Så smart med quilteramme! Håndquiltingen har lett for å bli en "kork" i systemet, de blir jo aldri ferdig, i hvert fall ikke her hos meg.
Ha en riktig fin nyttårshelg!

Teje Karjalainen sa...

Amaryllis and lysthuset, beautiful Anne! I love the red shawlet, so beautiful pattern! Quilting looks great - waiting to see your new quilts! Happy New Year! x Teje

Trines hobby sa...

ÅÅ for et nydelig lysthus,det kunne jeg virkelig ha lyst på! Longarm maskin ble min drøm etter at jeg fikk prøve å quilte et teppe på en syveninne sin, det var kjempegøy!!! Vi hadde litt trøbbel med at tråden røyk, men du verden så kjekt det var. Ønsker deg fortsatt god jul!

Vibekes lille ullne sa...

Tenk så fint det blir å sy/strikke i lysthuset når det blir varmere og lysere! Kjempefint var det blitt! Lekkert julesjal, og det gjorde jo ikke så mye at "nuppene" var borte. Skjønner godt at du koser deg med quiltemaskinen, spesielt nå som den virker skikkelig. Skal prøve å få sydd litt mer på nyåret jeg også, selv om det blir i en annen liga enn det enn du holder på med. Ha en fin nyttårshelg! :)

Kjersti sa...

Mange fine bilder her.
Så fint lysthus du har fått deg, kos.
Koselig rødt sjal :-)og luer...

anitra sa...

Jeg sier bare ååååå :0). Mye fint og skulle gjerne hatt lysthuset også. Får bare håpe. Fortsatt god rom jul og takk for det gamle!

Linda Aasan sa...

Høres ut som en riktig hyggelig jul - likte lysthuset! Damasksjalet har jeg også strikket, flott farge på ditt! Og den quiltemaskinen... Det blir så flott! Godt nyttår!