tirsdag 27. august 2013

16-deler til besvær......

 Jeg er lysten på å starte et nytt quilteprosjekt. Det er så mye inspirerende som vises på nett.
Etter å ha tenkt litt, kom jeg på at jeg har denne boka med alle stoffene liggende.
 Jeg fikk denne boka og alle stoffene av barna mine til jul for 3 år siden. Hele greia strandet i at målene er oppgitt i 16-deler. Mine linjaler er oppgitt i 1/8 deler.   Jeg leste i boka at det fantes en linjal med 1/16 som jeg klarte å få tak i på nett.  Men jeg kom aldri igang. Alt har ligget pent i en boks på syrommet.
Men idag har jeg sydd en blokk. Huset!!  Målet 1 13/16 gjorde jeg til 1 7/8. Det er et avik på 1/16.
3 3/16 ble 3 2/8.   Hele greia blir mer klønete når jeg må regne om.  Brøkregning fikk en helt ny mening da jeg begynte å bruke inch linjal for mange år siden.
 Denne boka har jeg også lyst til å sy fra.  Det er masse fine blokker.  Jeg har sett at dette teppet har blitt sydd i fargeglade stoffer.  Ganske morsomt egentlig.   Her ble det også bråstopp fordi jeg må printe ut malene via en cd som følger med. Det betyr at man må ha tilgang på en printer, og den jeg har virker ikke..... Det skal ikke være  lett å sy!
 Da jeg var i Bergen fant jeg Norsk Pelsull fra Hifa. Jeg har strikket denne genseren 2 ganger før. Da måtte jeg bestille garnet på nett. Stor var gleden da jeg fant det på Husfliden i Bergen. Det finnes i mange fine farger, faktisk vanskelig å velge. Denne er ikke til meg,  men skal gis bort til en jeg setter stor pris på!! Genseren heter Imogen wool
 Denne jakka er det IKKE jeg som har strikket. Den står på lista mi!! Jeg har bare montert og satt i glidelås for en kollega. Mønsterlink finner du HER!
  


Mønsteret er strikket vrangt, noe som gir en fin effekt. Halsen og vrangbordene er strikket i Lopi, men selve bolen er strikket i Lopi Light.

Endelig har jeg nok erteblomster til en liten bukett!! Er de ikke fine??:-)
                                          Anne Kari:-)

7 kommentarer:

Astrid sa...

Jeg har også Farmer's Wife boka, men aldri kommet igang. Tror ikke jeg kommer til å sy alle blokkene, men mange av de er kjempefine til andre prosjekter. Har lyst til å sy et hus-teppe også, en gang... :) Flotte strikkeplagg!

STEINKJERRINGA sa...

Når jeg ser på hyllemetrene med bøker, tenker jeg at jeg bruker dem ALDRI. Hater å bruke tid på å lese oppskrifter.. Du får det vel til og må være en tålmodig sjel. Den genseren falt jeg for. Ha en fin dag, Anne-Kari.

Lise in Norway sa...

Du er en produktiv dame Anne Kari
Du må nok ut å skaffe deg en printer så du kommer i gang igjen.
Eller kan du jo løse 1/16 delsblokkene ved å legge de inn i EQ programmet og få ut den str. du ønsker ;-))
Lykke til !

anitra sa...

Her er det ikke bare erteblomstene som er fine, men alt!

anette eriksen sa...

Så spenenede da altid gøy med nye prosjekter

Linda Aasan sa...

Kjære vene, de sekstenedelene tror jeg at jeg hadde blitt helt sprø av! Men genseren, den var lekker, den :)

wei wusuo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.