torsdag 18. februar 2010

Heia Norge-Heia Tora!!

-Jeg tar litt ansvar for blomsterutdelingen til gull-medaljevinnerne i OL, fra formings-bloggerne!! Jeg må innrømme at tårene rant da Tora Berger vant gull!!
Men egentlig er det fremgangsmåten for å lage strikke-bag, dette handler om!! Denne her har plass til et passe stort strikketøy, eller et par sko!?
Glidelås 40cm. En stoffbit på 18x15,5" En bit voksduk i samme str, eller litt større, feks 19x16". Her kan man lage akkurat den størrelsen man vil!!
Legg stoffene vrange mot vrange.
Nål glidelåsen med vrangen opp, på den ene langsiden. Bruk glidelåsfot når du syr.


Brett over, voksduken mot deg. Sy den andre siden av glidlåsen.
Renklipp kanten. Sy evt. en stikkning på rettsiden, på hver side av glidlåsen.

Nå har du et rør med åpne ender.
Vrangsy en liten lapp, 2x4". Vrangsy, og vreng. Legges innover rette mot rette
Sørg for at glidelåsen ligger på midten, nål og sy bunnsømmen på tvers. Renskjær. Sy andre siden på samme måte. Husk å åpne glidlåsen litt, ellers får du ikke åpnet!!Håndtak-7x6" Brett dobbelt, mot hverandre innover, så dobbelt og sy stikkninger, 1/4".
Sy hjørnene inn med 1 1/2" ned, på tvers. På begge hjørnene i bunnen.

Håndtaket skal inn i hjørnene før du syr 1 1/2" ned, på tvers. Vreng posen. Klipp av hjørnene. Jeg sydde stikkningen langs glidelåsen for hånd.
Denne måten å sy en "beholder" på, er supert til mange ting!! Toalettmappe, sminkepung. Egentlig til hva som helst!! Jeg likte godt å bruke voksduk på innsiden. Det stiver opp. Evt kan man bruke vatt og for.Men da må man quilte hele greia før man syr!! Håper dette er forståelig!! Lykke til!!

13 kommentarer:

Heidi sa...

Hurra for Tora, og snart hurra for Emil! Og hurra for deg som har laget flott oppskrift! Kommer tilbake og ser nøyere på den senere. En gang jeg ikke har nedsatt konsentrasjon pga gullmedaljene ...

Turid sa...

:-D Og så ble det ett gull til også. Flott at du legger ut framgangsmåten, selv om sying ikke ligger helt for meg. Ønsker deg en riktig god fredag og helg. Klem fra Turid

Rhonda sa...

Thanks for the tutorial....I'll have to make a couple of these bags as gifts. Take care.

Ati. sa...

Tusen takk for at du laget et oppskrift til strikkepose! Og hurra for Tora fra meg og, jeg unner henne gull, hun har jobbet flere år so hard for det!

Anonym sa...

Hei.Tusen takk for titten og oppskriften.Kjempe fin.Få se senere en gang å få prøve å sy en slik..Ja det ble gull igjen kjempe kjekt.Ha en kjempe fin helg.Klem fra Bodil...Vi tar en uke fri nå vi å reiser på hytta Tirsdag.Gleder meg..Skal gå på ski..

Merete sa...

Vi får håpe du får det travelt med å dele ut blomsterbuketter:o)
God helg!
Merete

Vibekes lille grønne sa...

Takk for fin forklaring av framgangsmåten med bilder! Du får det jo til å se enkelt og overkommelig ut! Dette må prøves etterhvert! En god helg til deg! :)

Ellen sa...

Hei AnneKari - ja endelig er jeg på nett hjemme også. Det gjør det enklere og legge fram ting på håndarbeidsfronten. Lykke til med amishinspireret teppe .. det blir arti å se etterhvert

Bestemor Drillo sa...

Tusen takk for innføringen !!
Skal prøve dette når barnet har blitt litt større!!
God søndag og klem fra meg!!!

Tulip sa...

Ja hurra for alle medaljene vi har fått nå!Bra!

Kjempefin forklaring på posen du har sydd. jeg bare lurer på den lille firkanten du vrangsyr og legger inni.Hva er den til? har den noe med hanken å gjøre?

jeg er ingen ekspertsyerske skjønner du, så derfor må jeg ha enkelte ting inn med teskje!
KLEM

Elins systue sa...

Strikkebæg, ja det var jo smart. Må kanskje lage meg en så slipper jeg plastposene

Stubbetufsa sa...

Takk for mønster til strikkepose!
Klem fra Nord-Troms!

Bodil sa...

Så smart måte å sy strikkepose, og så flott den vart. Takk for framgangsmåte :) Flott blogg du har :)