lørdag 10. desember 2011

Julemarked........

Det kan se ut som om jeg har tatt en tur til Telemark eller Buskerud, men det har jeg altså ikke.
 Jeg har vært noen timer på Folkemuseet på Bygdøy i Oslo.
 Når jeg får det til synes jeg det er stas å se hva som finnes på julemarkedsfronten. Jeg har vel gått med en lite tanke om at det hadde vært gøy å prøve og få laget opp så mye at jeg kunne ha solgt. Men jeg skjønner at det er mye jobb og selvfølgelig ville jeg ønsket å kunne tilby noe helt unikt.  Der stopper vel hele planen opp. Jeg tenker at de om selger er tapre og de som er på markedet kresne!?
 Ja, jeg fant en quilt i en av leilighetene i Wesselsgt 15.  Eller bygården sto i Wesselsgt 15. Nå rommer den flere leiligheter innredet i forskjellige tidsepoker. Faktisk veldig artig!!
 Det var mye folk. Men området er stort og det er plass til alle.
En luftballong seilte også forbi!! Jeg vet ikke om jeg hadde turt å bruke det fremkomstmiddelet........
 Det ble ikke så mye handling, men på Veveriet fant jeg firkantede!! strikkepinner. Det har jeg  jaktet på inntil idag!!  Jeg har vært veldig nyskjerrig på hvordan disse ville være å strikke med. Jeg har lest at det skal være fint hvis man har vonde hender, og at strikkingen vil bli jevnere!?? Jeg måtte selvfølgelig prøve. Ja, det virker veldig greit. 6 pinner i pakken. Kanskje de knekker lett??  De henger godt i strikketøyet. Både på Røros-garnet og lace (grønt). På Folkemuseet selger de også strikkepinner ned i pinne strørrelse 1!! Jeg kjøpte str 2, noe særlig tynnere vil jeg ikke trenge. Men de er i metall.
Og da jeg kom hjem laget min kjære, min yndlingsrett. Salmalaks, skåret som sashimi, med  finhakket hvitløk, syltet ingefær og gressløk.  Sesamolje og rapsolje varmes opp og sprinkles over fisken, pluss et dryss av sesamfrø. Severes med sushiris, grønnsaker og soyasaus med wasabi. Oi,  så godt det er!!
Nå er det julemusikk i stua,  wimping i alle rettninger......så her er det bare å la seg sige inn i  julestemning.........
Fin lørdagskveld og god søndag!!   AnneK:-)

6 kommentarer:

Heidi sa...

Julemarkedet på Folkemuseet er koselig. Jeg sto der i tre år, men ga meg. Masse arbeid for å få nok til å fylle en bod, siste året hadde jeg drøyt 90 vesker + en del til. Det ga for lite uttelling. Mange er der ute for å få julestemning mer enn å handle. Men har likevel vært fristet til å forsøke igjen, mest for kosens skyld.
Har hørt mange har vært fornøyd med firkantede pinner, selv har jeg ikke forsøkt dem.

Astrid sa...

Jeg var på julemarkedet der for flere år siden. Da snødde det og var tjukt av folk, skikkelig stemning. Firkantede strikkepinner? Jeg går visst glipp av noe ved å bo her! :)

Astrid sa...

Jeg var på julemarkedet der for flere år siden. Da snødde det og var tjukt av folk, skikkelig stemning. Firkantede strikkepinner? Jeg går visst glipp av noe ved å bo her! :)

anitra sa...

Laget vårt har hatt "vakt" der i helga, men jeg takket nei. Kanskje jeg gikk glipp av noe da, ja ja. Har aldri hørt om firkantede pinner før, tøft! ellers så har jeg hatt symaskinen i stua, mye lettere å sy da. Nå er den satt i 2. Etasje så blir kanskje ikke like lett å sy da, men får se. Ennå noe mer jeg gjerne skulle ha sydd før jul. ;0)

Synnøve Olava sa...

Ser ut til at du hadde en koselig dag på folkemuseet..., og det var jammen en god middag du fikk av din kjære... :O)

Ønsker deg en fin kveld!

Anonym sa...

Hei.Der så det virkelig koselig ut.Elsker det gammle.Nydelig strikking du har begynnt på har aldrig prøvd firkantete pinner aldrig hørt om spennende har vert kjekt å prøve.Heldig du så har en snill mann som lager noe godt til deg.Ønsker deg en riktig fin førjulstid videre og en riktig fin helg.Klem fra Bodil.