mandag 5. desember 2011

Småsøm.....

Jeg har rolige dager. Jeg avspaserer.........Det jeg har jobbet for mye i de foregående månedene får jeg igjen i fri nå. Det er både deilig og litt kjedelig.  Jeg merker godt at jeg er ute av den vanlige rytmen, som nok passer meg best.  
Det fine med å ha fri er at jeg har litt ekstra tid til å sy. Nå har det ikke resultert i de store arbeidene, men litt småtteri som det har vært hyggelig å lage.  
Jeg har en ide om at små damer i barnehagealder går en del i bursdager. Disse små nettene er tenkt til å bære pensko og gave?? Størrelsen er ca.18x24. Det ene er litt større enn det andre. Jeg tar antagelig en sjans ved å sette på bokstaver,  tenk om de begynner å krangle om hvem de liker best.....

 Nettene er foret med vanlig bomullsstoff. Vrangsydd. Ingen lommer eller glidelås. Helt enkle.
 Det er lenge siden jeg sydde en strikkebag sist. Jeg måtte klø meg litt i hodet før jeg fikk det til. Plastbelagt stoff som for.  Denne er tenkt som en liten stellebag. Hyggelig å gi bort hjemmelagede ting!!
 Sminkepunger til jålete venninner!! Noen pleier å få en ny med jevne mellomrom. De blir brukt opp. Disse er først quiltet med vatt, så forer jeg med plastbelagt stoff etterpå. Da blir de stabile og tåler søl.
  Stoffet skal matche mottakere.....
 Da jeg var i Stockholm i sommer fant jeg en garnbutikk i Gamla Stan. Dette nøstet skal nå forhåpentligvis transformeres til et fint sjal. Håper jeg......
 Jeg ønsker at alle har en bra adventstid!! Det kan lett bli stress, jeg er førstemann til å innrømme det.  Men mange års erfaringen tilsier at det blir jul uansett...... AnneK:-)


10 kommentarer:

Mette sa...

Ma vaere litt godt a ha fri na i denne morke tiden. Og kos a fa sydd "litt"! Du har jammen en stor produksjon gaende!!! Jeg skal ha fri siste uken for jul og det gleder jeg meg til. Har jo SAAAA mange planer... lurer pa om jeg far til alt...? :-)

anitra sa...

Så koselige stoffer du har brukt. ;0) det må jo bli stas å få slike. Sees onsdag. :0)

Ulla-Bella sa...

Så flotte oppbevaringsvesker og nett du har laget:)

Anonym sa...

Du verden hvor mye du har fått gjort på "fridager". Nydelige små nett til små damer. God idé. Hilsen Heidi

STEINKJERRINGA sa...

Du er heldig som har fri akkurat nå. Jeg ønsker meg en eneste feriedag! Den burde ha vært i dag, men det var den ikke... Fine nett som små frøkener blir glade for å få. Jeg fikk en ide der til en venninnes små barnebarn.

Anonym sa...

Herlige:) tittit

Tilonino sa...

Så herlig med avspassering da :)
Du må bare nyte det mens du kan.
Plutselig er det jobb igjen.

Jeg pleier alltid å trege når jeg begynner på jobb igjen. Og da tenker jeg på alt jeg ville gjort som ikke ble gjort....... så fra nå av prøver jeg å gjøre kjekke ting hele tiden om jeg har noen fridager.
Kjekke gaver du har sydd.
Kjekt å gi og kjekt å få.
Fin adventstid til deg også :)
*tine*

Merete sa...

Fine småting :o) Kjekt å sy det også, noe som blir fort ferdig. Ha en deilig førjulstid!

Bestemor Drillo sa...

Så koselige ting du har laget !
Kos deg med advent!
Klem fra bestemor!

Heidi sa...

Så mange fine ting du har sydd!
Småvesker til småjenter som skal i bursdagsselskaper er smarte. Helt riktig at de trenger sko, gave og kanskje en liten hårbørste i en slik veske.