søndag 28. oktober 2012

Snart vinter.......

Bilen har fått vinterhjul idag. Det er meldt snø.  I år orker jeg ikke å bli overrasket med sommerhjul på glatta.
 Sommerklærne kan pakkes vekk og ulltøyet bør ligge klart. Jeg prøver å bli klar jeg også!!


Denne genseren ble fortere ferdig enn jeg trodde den ville bli. Det er tynt garn, men på pinner nr. 3 ble det et hyggelig arbeid.
Den veier kun 209 gram. Jeg brukte nesten alt av det blå garnet,  og det ble litt nerverpirrende på slutten. Forberedte meg på beige halslinning, men det slapp jeg.
Denne søte duken er fra swapen jeg akkurat har deltatt i.  Thank you Tracey!!
Jeg har hatt lyst på rakfisk i flere dager. Det er kun på denne tiden av året jeg fyser på akkurat det. Det er slettes ikke ulikt taco i tilbehør,  eller sushi for den saks skyld........
Det har blitt en slags forskyvning av ferdigstillingen av quilter.  Jeg har nå quiltet 2 1/2 quilt i ramma mi. Det er morro!! Idag har jeg klart (bank i bordet) å ikke måtte sprette opp noen ting. Jeg må være pinlig nøye med treingen av maskinen og undertråden også. Hvis ikke, lager maskinen en sabla ufse av tråd på undersiden, og jeg må nærmest demontere maskinen. (En liten overdrivelse:-)
Nå skjer det at opphopningen i quiltekøen blir lukkekanten.   Den over er frihåndsquiltet på den nye maskinen, men ikke i ramma. Nå er den ferdig!!
Denne har ligget lenge!! Toppen ble laget på kurs med Hilde Krogh for 4-5 år siden.  Den skal få lukkekant og nytt liv på gjesteseng.

Lysthuset til min kjære er snart ferdig!!  Han snekkrer i hver ledige stund. Det skal bli vinterlysthus også,  ikke bare en sommerstue.


I quilteramma er det en 50 årsquilt til en god venninne. Fødselsdagen har vært, men jeg måtte si at gaven kommer.  Idag koste jeg med virkelig med quiltinga, selvom jeg ennå bare ligger i startgropa.....
Floridablomst!!  Ha en fin kommende uke!  Jeg har fri! Dvs, jeg starter på litt tidlige juleforberedelser!!
                                               AnneK:-)

mandag 22. oktober 2012

En lang deilig ferieuke.....



Ofte flyr ukene som en vind. Heldigvis har den uka som nå har vært, for en gang skyld føltes lang. Hva det kommer av en vel fordi den har vært full av opplevelser og inntrykk.

Floridas kyststripe mot Mexicogulfen består av mange fantastiske strender som er et yndet reisemål både for europeere og amerikanere.  Det er flere byer som består av digre hoteller og leilighetsannlegg,  som ikke var spesielt sjarmerende sett med norske øyne. Men det er også mange veldig hyggelige steder.

På Key West er det
 masse europeere og virkelig et partysted hvis man ønsker det. Vi synes det er utolig fint der og jeg drar gjerne tilbake igjen!!
Det blir mye hav og himmel!!  Litt samme følelsen  som jeg får på høyfjellet en fin vinterdag. 
Bortsett fra at man nesten ikke trenger klær.....
Når jeg går på en strand er jeg stadig på jakt etter skjell. Jeg plukket optimistisk opp noe for meg som liknet en liten konkylie, men inne i den bodde det noen.  Så den måtte få bli på stranden.
Solnedgangene får mye oppmerksomhet hver dag.
Det er mye skilt i dette landet!!  Opplysningsskilt som dette, men også masse forbudsskilt!


Mat må man ha, og sushi er stadig en av 
yndlingsrettene. Og i Naples fant vi et hyggelig sted som serverte oss dette!!

Nesten et lite kunstverk!!

Quiltebutikker stod selvfølgelig på lista mi. Jeg gjorde litt forarbeid og på den måten fikk jeg vært innom flere på min vei.  Stoffene er mye billigere enn hjemme. Jeg handlet ikke så veldig mye, passe!! Men det er veldig gøy å se!! Og de stoffene jeg fikk med hjem er preget av sol og varme.....
                               Ligger i Venice.
Noe av det jeg kjøpte!! 
  Denne er i Sarasota. Kjempefin!!  De har nettbutikk også!!
Det er ikke tull at alt er stort i Usa. Det er store avstander og man er helt avhengig av bil. Nå kjørte ikke jeg denne gangen, men trafikken er høflig og de tar hensyn.  Og med GPS i bilen kom vi lett til de stedene vi skulle.
Nå har vi også besøkt venner som selvfølgelig har gjort det de kunne for at oppholdet skulle bli fint.  Vi har prøvd å sette oss inn i hvordan hverdagen er for de som bor der er, og det kom mange interesante samtaler ut av det.  Ikke minst det kommende valget.


Her sitter vi å venter på en solnedgang på det som ble kåret til Usa`s strand nr 1!!  Nå er det tilbake til høst  og hverdag i Norge.  Jeg er glad og takknemlig fordi jeg får mulighet til å utvide horisonten min på denne måten!!  Ha en fin oktoberuke- helst uten snø.........AnneK:-)


søndag 14. oktober 2012

FERIE.......

 Dette har vært gulroten etter sommerferien.  Jeg klager absolutt ikke på sommerferien på hytta,  men behovet for å bli skikkelig tinet opp er stadig til stede.
 Og siden ferien i Florida i november  ifjor lå som et deilig minne, var det lett å ønske seg en reprise.
 Bil uten tak er selvsagt. Denne gangen med GPS.
 Trafikken er stor, men disiplinert og høflig.
 Vi landet i Miami,  men valgte å kjøre en time sørover mot KeyWest.
 Så idag da jeg våknet var det kokospalmer  og "stueplanter" som var utsikten.
Strand og båter, langt der ute.
 Strikketøy er selvfølgelig med. Lange flyturer og kjøring er perfekt for glattstrikk. Enkelt strikketøy som jeg ikke trenger å se på hele tiden.
 Etter en rolig morgen på KeyLargo, fortsatte vi mot feriens andre mål. Parrot Bay på KeyWest.
 Samme hotell som ifjor.  Nå er ikke jeg så veldig bereist, men jeg tror jeg kan si at dette er favoritthotellet så langt i livet. ( Jeg har ikke så veldig mange å sammenligne med:-)
 Utsikten fra terassen er rett ut i sjøen hvor vi nå snart  skal se sola gå ned. Florida er jo kjent for sine vakre solnedganger.

 Varme tanker til konditorbarnet som må passe huset og katten. Og til alle dere andre som vet at vinteren straks er over oss......God søndag!! AnneK:-)


torsdag 11. oktober 2012

Litt ferdigstilling.......

Vel hjemme igjen etter en drøy uke på jobbtur......Det var utrolig deilig å komme hjem til klesvask og husarbeid.....Rart hva man savner når man bor på et hotellrom.
Jeg holder ofte  på med flere ting samtidig, og plutselig ble flere ting ferdige på likt!!
Den tredje Shellseekeren er ferdig!!  Jeg liker den genseren supergodt!!  Min egen som jeg har brukt masse i sommer ble ødelagt i vaskemaskinen. 40 grader og full sentrifugering,  det var ikke så lurt. Den genseren kan jeg lage grytekluter av eller bare kaste!  Så nå må jeg lage enda en.  Genseren på bildet  skal gis bort til uka!! Det gleder jeg meg til!!
Freyja som jeg også har strikket  i blått tidligere i sommer har fått en dublett!!  PlateLopi kjøpt i farta ved Telemarksporten. Der har de endel islandsgarn!!  Genseren veier mindre enn 200 g!! Garn for 150,- Billig spør du meg!!
Det er minstebarnet som er kleshenger!!


Denne lille quilten er en swap. Jeg har sydd på den stund. Det er gøy med disse quiltene som flyr på kryss og tvers verden over. 
 Det er en del føringer som dette lille stitchery motivet. Akkurat det liker jeg ikke så godt. Jeg er fornøyd med hvordan den ble, og sender den gladlig fra meg.  Quilten er på vei til California,  jeg er snart på vei til Florida......Forhåpentligvis blir det et blogginnlegg fra stranda!! 
     
Så nå stikker  jeg fra skraping av frosne bilruter noen dager!!
God helg!!  AnneK:-)

fredag 5. oktober 2012

Jobbreise......

Det er fredagskveld og jeg er på jobbreise..... Vanligvis sitter jeg godt i sofaen hjemme med "gull-rekka" på skjermen. Gull-rekka er på i kveld også, men jeg er ikke hjemme......
Men jeg er godt utstyrt. Jeg drar ingen steder med fare for å gå tom for håndarbeid!!
Heldigvis oppholder jeg meg i vakre omgivelser der  høstfargene virkelig  kommer til sin rett.  Og idag har været vært praktfullt her på østlandet!!

Jeg har også med meg litt lappesøm. Da jeg var på kurs med Sue Daley for 14 dager siden, kjøpte jeg en vakker bunke med stoffer, satt sammen av Kristine som jobber hos Kathrine.  Papirsøm  er populært for tiden, og vedlig lett å ta med seg.

Jeg bygger meg utover fra en  8-bladsstjerne.  Det finnes en modell jeg skulle lage, men jeg glemte å ta bilde.  Men jeg tror det er sånn cirka. Uansett hvordan jeg gjør dette vil det bli lyst og delikat. Mulig ender den opp under juletreet!?:-)
På pinnene er det en genser som kommer til å ta tid. Tynt garn fra Garnudsalget.dk.  Ull/silke.  Fargen er mørk dongeriblå og lysbeige.  Denne gangen slapp jeg toll, handlet for 180,- rett i postkassa. Det kan jeg like!                                                                      Joggeskoene er også med!!  Jeg jobber jo mestparten av dagen, men etter en lang dag er det deilig" å blåse ut" hodet med litt jogging.  ( Er det virkelig jeg som sier det??)   Da kan jeg sitte  resten av kvelden å sy eller strikke med god samvittighet......
 Det var så hyggelig at jeg hadde fått noen nye følgere!! Velkommen!:-)
(Resultater av jobbreisene kan sees på Nrk1 fra 28 oktober:-)
Håper du har en fin fredagskveld!!  God helg!!
                                             AnneK:-)