mandag 28. januar 2013

Syglede og valgets kval.....

 Jeg syr håndsøm om dagen!! Det ligger bitte små stoffbiter og frysepapirbiter rundt i hele huset.  Det er så morro!!   Kombinasjonen av farger og nesten hvite bunner, er noe jeg liker innmari godt.  Og blanding av applikasjon, håndsøm og litt maskinsøm er perfekt.  Det blir aldeles ikke kjedelig. Som vanlig syr jeg veldig spontant med tanke på farger og stoff. Graver godt i restebitene mine, og finner stadig gamle godbiter.
 Runde former er ikke  så lett.  Sydd på strek og tett i tett med knappenåler går det fint.
 Disse propellene har jeg sydd halvparten av med hånd, og halvparten med maskin. (Trodde jeg var ferdig med alle, men så hadde jeg halvparten igjen.) Så jeg måtte tenke og bruke papirblokka før jeg klarte å konstruere en riktig form.
 Appelsinbåtene er applikert med frysepapir på retta. Den grønne blokka med blomst, har jeg sydd på papir.

 Disse to er sydd på maskin.
 Jeg rakk akkurat å ta bilder før lyset falt.  Nå merker jeg at det blir lysere. (Det sa jeg vist også i forrige innlegg:-) Skulle tro at jeg gleder meg til våren. I min lokale blomsterbutikk har de begynt å selge frø, men jeg går ikke på den limpinnen altså.
Jeg må velge!! Jeg skal strikke et babyteppe, men jeg synes det er så vanskelig å bestemme meg for hvordan det skal være. Har brukt litt tid på Ravelry i dag, og det finnes så mye fint. Det eneste jeg viste var hvilken farge jeg skulle ha. Den har jeg lurket på lenge. En kollega strikket med den og jeg fikk et bånd som jeg har hatt på vent.  Kittfarget hvit. De heter 2425. Superfin for dem som bryr seg om sånt!!:-)

 Litt vår i stua!! Perleblomstene dufter godt, men blir fort litt stranglete. Da klipper jeg dem av. De er så søte!!  Ha en fin uke alle sammen!! AnneK:-)

12 kommentarer:

Bente sa...

Å,så mye fint du har sydd, friske fine farger! Det er kjekt å prøve forskjellige måter å applikere og sy på. Fint garn du har funnet også. Kos deg med håndarbeidet ditt:)

Kjersti sa...

Du verden så mye fint du har sydd her :-)fine farger også..

Linda Aasan sa...

Så mye flott! Hvor får du tak i frysepapir? Jeg har spart på litt fra butikken, men har så lite at jeg driver og ruger på det til akkurat riktig anledning :)

Gudveig HN sa...

Så fint det er med dine lyse bakgrunner og fargerike mønster! Blir glad av å se på :-)

Farmors sa...

Så mye flotte lapper! Ser ut som en skikkelig tålmodighetsprøve for meg! Har du sett det fine danske prinseteppet, tror oppskriften ligger gratis på bettet. Jeg har strikket dette http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b13&d_id=22&lang=no et par ganger, morsomt og avvekslende å strikke!
Lykke til!

Liv Aagot Syse sa...

Så mange flotte former og herlige farger!!

ALL VERDAs sa...

For ein fin blogg! Og for ein produksjon! Og så fint alt er!
Eg blir sitjande og studera bilete - og tekst - sjølv om eg eigentleg er ute for å selja korger, til strikketøy t.d. Eg har ein liten butikk og importerer sjølv. Ta ein kikk! Trur eg må følgja denne bloggen :-)

Marit sa...

Nydelig håndsøm i deilige, vårlige farger...
; )
Kos deg!

Merete sa...

Så mange fine blokker du har sydd, fargerikt! Ha en flott søndag!

Anonym sa...

Liker de små blomstene dine ! tittit

merete sa...

en gang tror jeg at jeg sa høyt at håndsøm og håndapplikasjon kom jeg nok aldri til å gjøre... og så feil kan man ta! det er noe med tiden som får komme på saktegir og meditasjonstilstanden.

likte fargene og stoffsammensetningene!

anitra sa...

:-). Mye fint!