torsdag 10. januar 2013

Nye muligheter......

Det er et nytt år!  Det føles befriende.  Jula er hyggelig og strevsom på samme tid.  Januar stiller med blanke ark, og få krav.
Og så går det mot lysere tider. Det er kanskje det aller beste!
Jeg har hatt litt ekstra fri.  Avspasering etter mye jobbing før jul. Sånne fridager flyr. Svisj har en hel dag gått, uten at jeg egentlig fikk gjort noen verdens ting. ( Bortsett fra litt forming da:-)
 Quilte-barnet gikk tidlig i høst på en Skappel smell. Garn i dyre dommer ble handlet inn. Strikkeferdighetene ble hentet frem fra glemselen, og hun strikket så det omtrent luktet svidd. Sammensying av delene etter alle kunstens regler( hun er en racer til å sy lapper). Men da erkjennelsen av å ha strikket et to-mannstelt gikk opp for henne, ble hele greia putet i en pose og stuet vekk.
Hadde det ikke vært for det svinaktig dyre garnet hadde nok kreasjonen blitt i posen.
Mellombarnet visste råd.  "Jeg rekker den opp for deg og strikker en ny!"   Underveis her hadde jeg selvfølgelig dosert over prøvelappens fortreffelighet, om å måle hvor mange masker pr. 10 cm osv osv.
Men mellombarnet stakk, hun var ferdig med juleferien og igjen satt mor. Les: meg.
  Jeg har lovet meg selv dyrt og hellig at jeg ikke skal strikke Skappel-gensere.   Der går grensen. Jeg er en raglan dame.  Så raglan ble det.  Det er Konditorbarnet som er så snill å viser genseren!  Den er strikket i biter, frem og tilbake, men satt sammen på rundpinne og strikket rillestrikk,  annenhver omgang rett og vrangt.  Så nå har Quilte-barnet endelig fått sin myke deilige genser!
Jeg har strikket disse!  (Det var tidlig på morgenen før det ble lyst, jeg tok bildet.) Supersøte votter, garn fra lager.  Flaks for meg at jeg hadde de samme fargene og garnet som i mønsteret! :-) Jeg har ikke strikket dem så lange som i mønsteret. Muligens fordi jeg strikket litt løsere enn jeg skulle. Ingen prøvelapp her.   Jeg har mønster til lue også, men det må jeg tenke litt på.  Ellers strikker jeg på Mysterie-sokker som kommer til å bli innmari fine!
Det er første gang jeg har kjøpt Asalea på salg ETTER jul.  Denne blomsten seiler opp på lista over favorittblomster. Jeg husker til og med å vanne den! Fargen er lakserosa, stor og flott!
                                  Straks helg!  Håper den blir bra!  AnneK:-)

10 kommentarer:

Solveig sa...

Ja, nå måtte jeg smile, jeg kjenner meg igjen der du, tomannstelt ja. Rekt opp min jeg også og starta på nytt.Men akkurat no ble de dyre garnrestene putta i en pose..... slettes ikke dumt med raglanfelling....

Lappeline ♥ sa...

Så kjekt at genseren ble ferdig :) nydelig fine votter også
Fin dag ønskes deg
Klem

Vibekes lille ullne sa...

Herlig med kreative barn! Jeg er også raglandame, men enda mer rettstrikkdame, så Dorthe fikk ikke raglan her. :) Superfine votter, har prøvd meg på de jeg også, men husker ikke hva som gikk galt. Får prøve igjen.

Har til og med begynt å sy litt. Holder på med løper nå, så kanskje jeg blir med på Quiltemøte i februar for litt inspirasjon. :)

Siri Fyen sa...

- prøvelapper :-) det er jo så utrolig kjedelig arbeid, men veldig nyttig . Hils der !!

Guro Eriksen sa...

Så søte votter du har laget :)

Kari sa...

Så mye finere med raglan-felling. Jeg gav bort min.....var ikke helt min greie :-). Nå går det i bittesmå plagg igjen, sammen med noen litt større! Håper det ellers er bra med deg....husk å slå på Skype da, sånn innimellom i allefall!!! Stor klem

Oline sa...

Det var skikkelig flotte vottar!!!Nydelege fargar. Finst det mønster på nettet til desse?? Kunne tenkje meg slike eg òg!

Ida sa...

Prøvelappschmøvelapp :) takk for en fiiiin genser! Klem

Heidi sa...

Har strikket en Skappelgenser til meg selv. Den har hengt som modell i butikken en stund, og har seget en god del. Til Karoline har jeg strikket en i Iris og Tynn alpakka. Den er betraktelig kortere og smalere, og det er nok smart så får den heller vokse litt i bruk.

Julie sa...

"Mor som satt igjen"..la oss heller si, "tok over"! :) Mellombarnet tar gjerne en genser hun også!