mandag 28. januar 2013

Syglede og valgets kval.....

 Jeg syr håndsøm om dagen!! Det ligger bitte små stoffbiter og frysepapirbiter rundt i hele huset.  Det er så morro!!   Kombinasjonen av farger og nesten hvite bunner, er noe jeg liker innmari godt.  Og blanding av applikasjon, håndsøm og litt maskinsøm er perfekt.  Det blir aldeles ikke kjedelig. Som vanlig syr jeg veldig spontant med tanke på farger og stoff. Graver godt i restebitene mine, og finner stadig gamle godbiter.
 Runde former er ikke  så lett.  Sydd på strek og tett i tett med knappenåler går det fint.
 Disse propellene har jeg sydd halvparten av med hånd, og halvparten med maskin. (Trodde jeg var ferdig med alle, men så hadde jeg halvparten igjen.) Så jeg måtte tenke og bruke papirblokka før jeg klarte å konstruere en riktig form.
 Appelsinbåtene er applikert med frysepapir på retta. Den grønne blokka med blomst, har jeg sydd på papir.

 Disse to er sydd på maskin.
 Jeg rakk akkurat å ta bilder før lyset falt.  Nå merker jeg at det blir lysere. (Det sa jeg vist også i forrige innlegg:-) Skulle tro at jeg gleder meg til våren. I min lokale blomsterbutikk har de begynt å selge frø, men jeg går ikke på den limpinnen altså.
Jeg må velge!! Jeg skal strikke et babyteppe, men jeg synes det er så vanskelig å bestemme meg for hvordan det skal være. Har brukt litt tid på Ravelry i dag, og det finnes så mye fint. Det eneste jeg viste var hvilken farge jeg skulle ha. Den har jeg lurket på lenge. En kollega strikket med den og jeg fikk et bånd som jeg har hatt på vent.  Kittfarget hvit. De heter 2425. Superfin for dem som bryr seg om sånt!!:-)

 Litt vår i stua!! Perleblomstene dufter godt, men blir fort litt stranglete. Da klipper jeg dem av. De er så søte!!  Ha en fin uke alle sammen!! AnneK:-)

søndag 20. januar 2013

Litt av hvert......

 Dagene går!!  Jeg har ikke så mye ferdig å vise.  Det er flere prosjekter på gang, (som vanlig):-) men lite  er ferdig.  Det vil si, jeg har strikket disse sokkene. De skal sendes som en litt forsinket nyttårsgave. Det har på gått en en uformell diskusjon i blogglang, om man strikker for nytte eller lyst. Jeg er definitivt en lyst-strikker, men når det kommer noe nyttig ut av det, er det dobbel glede!! Feks. sokker. Fabel garn og en annen rest fra garnkassene.


Jeg ble lykkelig innehaver av en mini-ipad nå rett etter jul. Jeg bruker macen mye, men et lite nettbrett, feks på senga er supert!! Den måtte selvfølgelig få personlig beskyttelse. Sydd bit for bit og quiltet etter hvert som bitene ble sydd på. Litt av skjelettstoffet mitt måtte med.  Det liker jeg veldig godt!!

Jeg var på kurs igår. Hos Lappemakeriet på Bærumsverk. Det er et Sue Daley teppe som er startet opp. Læreren er Helle Løvenskiold. Hun har jeg ikke gått på kurs hos før, men det var veldig lærerikt og ikke minst hyggelig.
Blomsten idag er en del av Green tea teppet  jeg også holder på med. Dette er den siste blokka jeg har sydd, flere kommer!! Som du skjønner er det nok å holde på med!!  Så ha det fint så lenge!!
                                                               AnneK:-)

torsdag 10. januar 2013

Nye muligheter......

Det er et nytt år!  Det føles befriende.  Jula er hyggelig og strevsom på samme tid.  Januar stiller med blanke ark, og få krav.
Og så går det mot lysere tider. Det er kanskje det aller beste!
Jeg har hatt litt ekstra fri.  Avspasering etter mye jobbing før jul. Sånne fridager flyr. Svisj har en hel dag gått, uten at jeg egentlig fikk gjort noen verdens ting. ( Bortsett fra litt forming da:-)
 Quilte-barnet gikk tidlig i høst på en Skappel smell. Garn i dyre dommer ble handlet inn. Strikkeferdighetene ble hentet frem fra glemselen, og hun strikket så det omtrent luktet svidd. Sammensying av delene etter alle kunstens regler( hun er en racer til å sy lapper). Men da erkjennelsen av å ha strikket et to-mannstelt gikk opp for henne, ble hele greia putet i en pose og stuet vekk.
Hadde det ikke vært for det svinaktig dyre garnet hadde nok kreasjonen blitt i posen.
Mellombarnet visste råd.  "Jeg rekker den opp for deg og strikker en ny!"   Underveis her hadde jeg selvfølgelig dosert over prøvelappens fortreffelighet, om å måle hvor mange masker pr. 10 cm osv osv.
Men mellombarnet stakk, hun var ferdig med juleferien og igjen satt mor. Les: meg.
  Jeg har lovet meg selv dyrt og hellig at jeg ikke skal strikke Skappel-gensere.   Der går grensen. Jeg er en raglan dame.  Så raglan ble det.  Det er Konditorbarnet som er så snill å viser genseren!  Den er strikket i biter, frem og tilbake, men satt sammen på rundpinne og strikket rillestrikk,  annenhver omgang rett og vrangt.  Så nå har Quilte-barnet endelig fått sin myke deilige genser!
Jeg har strikket disse!  (Det var tidlig på morgenen før det ble lyst, jeg tok bildet.) Supersøte votter, garn fra lager.  Flaks for meg at jeg hadde de samme fargene og garnet som i mønsteret! :-) Jeg har ikke strikket dem så lange som i mønsteret. Muligens fordi jeg strikket litt løsere enn jeg skulle. Ingen prøvelapp her.   Jeg har mønster til lue også, men det må jeg tenke litt på.  Ellers strikker jeg på Mysterie-sokker som kommer til å bli innmari fine!
Det er første gang jeg har kjøpt Asalea på salg ETTER jul.  Denne blomsten seiler opp på lista over favorittblomster. Jeg husker til og med å vanne den! Fargen er lakserosa, stor og flott!
                                  Straks helg!  Håper den blir bra!  AnneK:-)





onsdag 2. januar 2013

Sydd og strikket i 2012

ADVARSEL!! DETTE INNLEGGET KAN VIRKE SOM SELVSKRYT.
Jeg lover, det er ikke meningen. 

Her kommer produksjonen fra 2012.  Det er sikkert noe som mangler. Selvfølgelig ligger det ting som ennå ikke er ferdig.  Det som blir vist her har jeg laget i løpet av 2012.  Litt er bestillinger, noe er gitt bort  og noe har jeg beholdt.  Alt har gitt meg stor glede!!  Og jeg kan se hva jeg bruker lønnen min på!!:-)
Fra øverste høyre hjørne:1.Babyquilt. 2. Fargelek. 3. I vilden sky.
4. Babyquilt. 5. Sue Daley, Under the southern Star. 6. Babyquilt.
7. Brikke. 8. 50 års quilt, 9. 50 års quilt (gaver til venninner.)
  Småting. ca 25 strikkebagger.  Nett med skinnhanker. Div toalettmapper.
 Diverse strikk, det meste er til meg selv. 4 ting strikket i garn fra Island. 3 stykk Shellseaker,  alle er strikket i Lerke.  2 gensere strikket i garn fra Garnudsalget.dk.  Grønn vest, strikket i Felted Tweed fra Rowan.

5 sjal, 4 luer , 2 par sokker, 1 babyteppe, og litt annet  i babystørrelse.

Jeg bør ha som mål i 2013 å bruke av det lageret jeg har, både av stoffer og garn. Det burde være et slags nyttårsforsett.   Jeg håper også at jeg kan klare å gjøre ferdig noe av det som har blitt liggende. Fordi quiltingen nå går som en lek, har jeg mulighet til å klare å sluttføre større arbeider.  Som jeg sa innledningsvis, gir forming STOR glede.  Quiltefia som blogg,  er jeg mer usikker på. Den har også gitt meg mye glede. Ikke minst "blogg-vennene" som jeg stadig har hyggelig kontakt med. Både i Norge og noen få ute i den store verden.  Så jeg håper at 2013 blir et bra år,  både med tanke på formingsprosjekter og alle andre ting!!
                                                   
                      Håper du får en fin start på det nye året!!  AnneK:-)