torsdag 10. juni 2010

Frøken Stemor 2010

La meg presentere Frøken Sitronella!! Gul som en sitron, med rosa kanter.... Hun er nok den vakreste av alle stemorsblomstene jeg har i krukkene mine dette året!! Stemorsblomster får jeg nesten ikke nok av!! Fra tidlig vår, og så lenge de lever gjennom en sommer med ofte dårlig stell!? Jeg har klippet dem ned når de står lange og stranglete etter en lang sommer. Og noen ganger klarer jeg å få dem til å fortsette å blomstre på høsten. Mange ganger har jeg ønsket at gartneriene burde ha nye stemorsplanter klare ved skolestart. På den måten ville mange hatt glede av denne blomsten langt utover høsten, kanskje helt til jul??
Her har jeg noen søte små.....
Det er noen år siden jeg ble henrykt da jeg fant denne kombinasjonen!!

Denne krukken er ikke min!! Den står på trappen til naboen. Men den gleder meg hver gang jeg går forbi på vei inn i heimen.........
Takk til Anne I Moseplssen som organiserer denne hyggelige kåringen av blomstene våre!!

8 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

Så skønne!
Supert at du er med på konkurranse :)

og ja, jeg har tenkt som deg, det kunne vært solgt stemor på høsten, for stemor er en av de som tåler endel frost og kunne pyntet opp lenge. Men, man kunne jo så selv da, om man sår direkte ute i mai så tror jeg de fleste stemorskultivarer er blomsterklare sensommer/høst.

Monika sa...

Summer - wonderful ....
You changed your blog! greeny
Hugs, Monika

Gudveig HN sa...

Nydelige blomster! Stemora er jo lekker - så lenge hun varer :-)

Anonym sa...

Hei.NYDELIG OG VAKKERT.Stemor og liljekonval er de vakreste blomster som er om sommeren synes jeg.Nydelig.Ha en riktig fin Torsdagskveld.Klem fra Bodil.

Kari sa...

Er ikke bare jeg som rydder ser jeg :-). Nå kunne man jo legge bakgrunner og farger i det nye design-konseptet på Blogger....kjekt!!

Michelle sa...

I love those flowers, too! have them lining my front walk - they make me so cheerful (especially the orange and purple ones you like so much - they are my favorites as well!) good luck!

I like your new blog design! Blogspot's new tool is so fun and easy!

Thelma Louise sa...

De er vakre.:-) og gartneriet der jeg ofte er innom, har jeg kjøpt nye stemorsblomster om høsten..Hageland på nordstrand..el nordstrand plantesenter..De jeg kjøper rundt påsketider, klipper jeg helt ned...gjerne flere ganger i løpet av sesongen, alltid før ferien..og jeg har hatt stemor til frosten har tatt knekken på de i desember.:-)

Trinzern sa...

Nå har jeg stemt på deg Anne Kari!