onsdag 8. juli 2009

Here we go again.....


- Noen av dere der ute har nok fått med seg at jeg har heklet mye i vår. Det begynte med bestemor-ruter, det som jeg lager er ikke helt ferdig ennå..(Faktisk er dette stol teppet ferdig, men jeg har flere ruter i en pose).. Så heklet jeg disse sekskantene, det var også morsomt, heller ikke ferdig!? pytt,pytt. Det er denne bloggen, Attic24 som har inspirert meg!! Hun har en fargebruk som tiltaler meg veldig. Nå er ikke jeg spesielt glad i "herming" men her kunne jeg ikke dy meg. Hun hekler i et garn fra Rowan. Det er helt umulig, å få tak i her i Oslo. Det har visst noe ågjøre med importør-biten her i Norge. Noen forhandler Rowan garn, men ikke det som jeg leter etter. Å kjøpe garnet på nett, er også vanskelig og det er dyrt. Attic24 oppgir fargekodene, og da var det lett å finne nesten like farger. (Butikken hadde farge-kart.) Så hjemlige Dale garn gør susen, Falk for å være nøyaktig. Det som jeg har heklet tidligere har vært Daletta, men nå var det fargene som var viktige. Jeg hekler med pinne nr. 4. Jeg begynte med Attic24`s mønster, men det ble for kompakt. Så nå hekler jeg vanlige, men med bare 3 omg. bestemor-ruter. Jeg har også begynt å hekle dem sammen etterhvert som de blir ferdige. Også etter hennes oppskrift. Den bloggen seiler opp på favoritten min for tiden, iallefall med tanke på farge og bildebruk.Hun setter også sammen blomster på den utrolig bra måte.
- Det går mot ferie -4 uker ligger å venter. Forhåpentligvis med fint vær!?

Noen tror kanskje at vi har hatt den dosen med fint vær som vi fortjener her i sør?? Jeg velger å ikke tro det, men jeg skal pakke med meg garn og stoffer og den lille symaskinen min står å venter på hytta...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Så flink du er og hekle ruter og sekskanter.Riktig fine farger.Jeg har brukt Finull fra Rauma når jeg har heklet ruter. Men det er veldig dyrt garn.Heklekrok nr 2,5 .Ha en riktig fin Sommerdag.Bodil

Linda sa...

Åh, tenk for en drømmeferie, tøy, garn og symaskin på hyttetur! Sjalu:)
Blir inspirert sjøl av alle de heklerutene.. Tror jeg må dra fram de jeg heklet mens Lynet var i magen, mangler bare sammenhekling.. Var hekta på Rowan på den tiden, og tre måneder på vei var jeg i Nashville og kjøpte garn til babyteppe (som ikke er sammenheklet ennå..) og til en jakke til ham. Jakken ble ferdig ifjor høst og overlevert Lynets nyfødte tremenning. Går ikke alltid unna nei. Jakken var forresten i Cashmerino, et fantastisk garn å strikke til småttiser i! Ikke så "ullent" som alpakkaen, men minst like mykt, og god passform og elastisitet.
Ha en fin dag!

Linda sa...

Skal prøve mitt beste for å presse Ellen ja:) Har arbeidshelg den helgen, det betyr at jeg må være ferdig før 1430 -men det klarer vi vel? Nå som vi har prøvd det før og greier!!

Groskro sa...

Fine lapper du hekler! Og ja Attic sin blogg er veldig fin og inspirerende. Jeg synes nesten det er frustrende å se alt det fine hun tryller frem! :-)

Heidi sa...

Du har heklet mange flotte lapper, og de nye er veldig i Attic24-farger. Er enig i at hun er flink og inspirerende, så der må vi få lov til å være litt kopister :)

Randi's Tanker sa...

Hey - American rocking chair!

En slik stol har jeg også. Arv. Bestemor-teppe har jeg også, om ikke i gyngestolen.