torsdag 29. oktober 2009

Batu Caves

Vel tilbake i KL, er det nå innspurten på ferien min. En av de tingene man bør se her i Kuala Lumpur er Batu caves. Det er et viktig sted for hinduene her i Malaysia. I februar feirer hinduene en stor festival som heter Thaipusam. Den digre statuen av Murugan er 43 meter høy. Den skal være den største av sitt slag i verden.
Dette er en trapp med 272 trinn, hvert trappetrinn er behørig nummerert. Denne trappen leder opp til en stor grotte som det er flere templer i.

Utstyrt med vann og gode? sko, før vi startet på oppstigningen.....Her kan man få kjøpt "jalla" hjemme-alter. Ganske plastikk og glorete!?


Det var mange aper som spratt fritt rundt. De var ganske frekke når de skjønte at folk hadde noe de kunne spise, enten i hendene eller i poser.

Dette så ut som en slags barnedåp eller muligens en velsignelse av denne ungen.

Det var mange slike statuer inne i grotten.

Her var det egentlig hanen som fanget min interesse......

Imorgen er det siste dagen min her.....Det har vært en opplevelse og veldig hyggelig!!

5 kommentarer:

T sa...

I denne grotten har Mannskoret Bislet Bad & Rundkjøring øst av sitt nasjonalromantiske repertoir for et lydhørt publikum. Antar at dere fortsatt kunne fornemme deres tilstedeværelse, og høre etterklangen av deres homogene sang. For de av leserne som ikke har fått oppleve dette koret og deres virile sjarm er jeg sikker på at Quiltefia kan formidle kontakt.
Nå må du komme hjem!
Vi må ha litt sushi.
T

Anonym sa...

For en opplevelse du nå har hatt! skulle gjerne hatt en av hindu gudene, men bildene skal brukes på skolen. god tur hjem ! tittit

Turid sa...

Forstår godt at dette må være en stor opplevelse. Det ser veldig eksotisk og spennende ut. Og så mange nydelige farger. Du får kanskje kjøpt med deg noe stoff eller garn. Eller kanskje det er andre ting som er fint å handle med seg. Ønsker deg en riktig god hjemreise.

Anonym sa...

Hei.Så mye fine bilder.Kjekt å se..Regner med att minnene nå er mang på tur hjem..Ha en riktig fin tur hjem Du ser vell ikke dette før du er kommet hjem.Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil...

Michelle sa...

You lead the most fabulous life! I love coming and seeing all your photos and learning about yoour travels (and your quilting and knitting, too, of course!) I also wanted to thank you for the pattern! It's really awesome and I am going to attempt it. I might end up with a dish rag, but I'll try! :-)