fredag 11. desember 2009

Smarte, enkle barnegensere!

Det er tiden for julegavestrikking, og her har jeg laget gensere som jeg mener er både praktiske og morsomme å strikke. Jeg har gitt bort noen eksemplarer tidligere og har fått gode tilbakemeldinger. Jeg er en flittig bruker av Drops design. Det å kunne gå inn i en stor samling med mønstre, for så å skrive ut det man trenger, er virkelig supert!! Selvfølgelig finnes også Ravelry men der er oppskriftene på engelsk og ikke så lett?? å finne fram i. Det jeg gjør når jeg skal strikke en slik genser, er at jeg tar utgangspunkt i garnet jeg vil strikke av. Finner ut hvor mange masker pr 10 cm. Og så finner jeg en oppskrift på Drops som matcher. Da er det antall masker rundt livet og ermene jeg er ute etter, og målene. Drops opererer med bra målskjemaer!! Jeg stikker 2r og 2 vr hele veien. Strikker så langt som målene sier for størrelsen, men så strikker jeg raglandsfelling. Strikker 2-3 cm rundt, men så deler jeg arbeidet i den venstre siden, og strikker fram og tilbake. Dette blir åpningen som glidlåsen skal inn i. Feller på rettsiden av arbeidet. Når jeg er ferdig felt oppe ved halsen, er genseren nesten ferdig. Syr i en passe glidlås, og vips!! Bare litt sammensying under armene å festing av tråder. Jeg er ikke glad i mønstre som del for del skal strikkes og så syes sammen til slutt......
Disse genserne sitter godt til kroppen, og "vokser" med ungen. Glidelåsen gjør at det ikke er trangt å få den over hodet. Flammegarn er perfekt, men jeg liker også en farge med den lille kontrasten. Denne genseren kan jeg vel si er min egen design.

I år har jeg bestemt meg for bare å ha hvite juleblomster.... Men det spørs om det holder.....


10 kommentarer:

Merete sa...

Jeg er helt enig med deg. Det er helt fantastisk med alle mønstrene på nettet. Er ikke så lenge siden jeg ble tipset om det, og det er jo bare en helt ny verden:o)
Ha en trivelig førjulshelg!

Anonym sa...

Hei.Så koselig du har fått det på bloggen din.Nydelige gensrer.Kjempe fine.Jeg å har tatt en del av Drops sine mønster.Hålder på å strikker men det går ikke så fort.Hålder på å syr en del så det er så mye jeg har lyst til å gjøre.Har bare dagen vært dobbel så lang...Nydelig med hvite julestjener.Ønsker deg en riktig fin helg.Masse klemmer fra Bodil..

Vibekes lille grønne sa...

Fine gensere, jeg liker så godt ribbestrikk og ønsker meg i grunn en sånn genser selv. Men, jeg skal jo strikke så mange sjal, så jeg får nok drapere meg i ett av de i steden. Ha en fin kveld! :)

anne - moseplassen sa...

Hei :) Jeg datt nylig inn i bloggen din fordi jeg for tiden er på jakt etter lekre dekorasjonsideer. Som en del av en serie poster om inspirerende dekorasjoner med naturmatreale har jeg nå kommet til kranser. Jeg ser at du 15 november viste frem fine eføykranser, og jeg lurer på om jeg kan få låne et bilde og bruke i en samlepost. Jeg kommer naturligvis til å oppgi at bildet er fra denne bloggen og lenke hit. (Her ser du en lignende samlepost om adventstaker)

Dersom du synes det er ok at jeg låner bilde så ville jeg satt stor pris på om du gav meg beskjed om dette i denne posten.

Bestemor Drillo sa...

Av erfaring vet jeg at dette er gode gensere!
Gratulerer med nytt bloggutseende,
det ble fint! Ha en god adventshelg
og kos deg;)Klem!

Linda og Lynet sa...

Rett og slett kjempefin! Ser utrolig praktisk ut!
Håper alt er bra i førjulstiden. Jeg er slapp blogger om dagen, men får heklet julegave så det står etter.. Skal prøve å få ut et bilde snart:)

God helg!

Heidi sa...

Kjempestilige gensere! Veldig praktisk både med ribbestrikk og glidelåsen. Kontrast på glidelåsen + små kontraster i tillegg ga en fin effekt!

Tilonino sa...

Hei
Tøffe gensere du har strikket. Når det gjelder min kjole er den en kjole i boka til Tine Solheim, Om du ser litt lengre nede i blogginnleggene ser du bildet av den. Det går sent å strikke når det er på pinne 3. Men jeg er enda ikke lei..... ha en flott helg.
Tine :)

Marit sa...

Flotte gensere, liker den enkle og klassiske modellen! Morsomt å variere med like garn og farger. En hvit jul høres lekkert ut! Selv tør jeg ikke ha julestjerner i huset, katten er altfor glad i å spise på levende blomster ; (

Camilla sa...

Å, så fine gensere du har laga!! Skal prøve meg på min første genser og har vært på jakt etter en jeg har lyst å lage - så kom jeg over bloggen din.
Hvilket garn har du brukt på genserene som vises på bildet?
Er litt usikker på hvilket garn og pinnestr jeg skal bruke.. Ønsker litt tykkelse på genseren, ikke altfor tynn.
Håper du kan hjelpe meg på vei!