tirsdag 1. juni 2010

Juni, allerede!!

Anne på Moseplassen, har invitert til å presentere Frøken Stemor 2010!! Så idag har jeg prøvd å ta bilder av de 5-6 pottene jeg har med stemor..... som dere skjønner, er jeg veldig glad i stemorsblomster!! Kanskje fordi det er den første blomsten man kan sette på trappa når vinteren er i ferd med å slippe taket!! (Dette er ikke konkurranse bidraget!!) Eller at de kommer i så mange forskjellige farger og størrelser. Et år fant jeg en liten som var brun og blålilla!!
Imorgen skal jeg i fødselsdagsselskap hos en venninne. Jeg synes det er hyggelig å gi bort noe hjemmelaget. Så da har jeg prøvd å lage et par mapper til rundpinner. Jeg har sett det på nett, men har laget det etter eget hode. De ble helt greie, men det er helt sikkert rom for forbedring..... Malen var en frokosttallerken. 2 passe lange glidelåser. Quiltestoffer og bomullsvatt. Det tok ikke veldig lang tid å sy!!
Jeg trodde jeg hadde bestillt 2 bøker på Amazon. Det kom en bok, den nyeste til Kaffe Fassett, og et mønster. Jeg falt for det litt naivistiske mønsteret.Helt ærlig vet jeg ikke når jeg skal sy det, men det passer egentlig perfekt for quiltebarnet!! Kaffe Fassett er en gammel helt, og boka inneholder mye bra!! Han "maler" med stoffene sine!!
  • Mere stemor!! Jeg stikker noen ganger innom blomstertorget i Oslo. Deilig bare å gå der!! Har faktisk lett etter en sånn bil, med vinduer. Har tenkt at det hadde passet meg å hatt en slik full av blomster!! Men det blir nok med drømmen..... Nå måtte jeg innom to ganger, fordi jeg fant disse her,først en dose til meg selv, også en til bursdagsbarnet......De er helt uimotståelige..... Hvis det blir veldig varmt framover nå, vil de ikke holde så lenge, men det får tåles........Posted by Picasa

9 kommentarer:

snuppah_16 sa...

Tenk at det er sommer!! Ihvertfall på kalenderen:) Fiskarheimen på Ylvingen åpnet i dag faktisk! Mat, kafe og sånn. Overnattingen åpner først senere i sommer. Tror du finner en gruppe på Facebook for Fiskarheimen.
Ellers kommer det kanskje en nettsak imorra på www.helgeland-arbeiderblad.no Kollega Hildegunn var der i dag og hilste på:)

Heldiggris so mskal på kurs!! Jeg skal prioritere en treåring som sier "mamma bare på jobben"... Vi skal kose oss nordafor i helgen:)

Linda & Jim sa...

Ooops.. jeg er nok ingen snuppah_16, (ihvertfall ikke meg H på slutten!! Hva er det med den H-en på slutten i alt nå om dagen?).
Var noen andre som var innlogget her gitt!

Linda

Ida sa...

Oooooh! Kan jeg låne? Jeg mangler sytøy!

Vibekes lille grønne sa...

Det går i stemorsblomster her også foreløpig! Kaffe Fassett er min helt også, han har en utrolig fargesans. Har holdt på med et av hans tepper i...ehem...ca 7 års tid.

Jeg har ikke prøvd garnet jeg foreslo, så kan ikke anbefale det foreløpig. Jeg kjøpte fire nøster sammen med mønster til denne toppen: http://geilsk.dk/index.php?id=15&tx_commerce_pi1[showUid]=84&tx_commerce_pi1[catUid]=21&cHash=5415957107 (grusomt lang lenke)

Wollmeisegarnet er vanskelig å få tak i. Oppdatering på siden fredag morgen en gang mellom 7.30 og 9 som regel. Da må man sitte klar ferdig innlogget, for garnet går unna i en fei. Bare noen farger hver gang. Pris ca 220 kr per 150g hespe inkl.toll og porto.

Jeg har et rødt hespe som du kan få kjøpe hvis du er interessert og ikke prisen avskrekker. Du kan se fargen inne på stashet mitt på Ravelry.

Ha en fortsatt fin uke! :)

Turid sa...

Hei, for en hyggelig sommerstemning. Her skinner jo sola og jeg føler at det absolutt har blitt sommer, men har ikke fått kjøpt inn noen blomster enda. Tenker jeg snart må gjøre det.

Så flink du er til å lage slike flotte praktiske ting.

Ønsker deg en strålende dag :-)

Marit sa...

Nydelige stemorsblomster, så romantiske...

Kos deg med Kaffe sin nye bok, det er deilig med litt "fargeterapi".

Du er velig flink å lage personlige gaver!

Anonym sa...

Tror ikkr det finnes andre blomster som har slike fargekombinasjoner som stemorsblomster. Fargene som glir over i hverandre og opp mot hverandre - og så er de bare VAKRE...
Ha en god sommerdag! tittit

anne - moseplassen sa...

Da gleder jeg meg til å se hvilken lille hagedrøm som får være din kandidat i år :)
Den siste gjengen der hadde forresten et vakkert fargespill! ble litt fasinert nå.

Ruth sa...

Ja du har rett, juni allerede, skjønner ikke hvor dagene blir av. Så vakre blomster, stemorsblomster er flotte sommerblomster. Jeg likte disse etuiene du hadde laget til rundstrikkepinner,(kan jeg kopiere de?)også alltid hyggelig å få noe som er hjemmelaget, og som ikke alle har. Ha en fin dag videre. MVH Ruth.