lørdag 31. juli 2010

Jeg trenger hjelp!!


Jeg har lagt bort strikkepinnene for en stund..... Hvor lang den stunden blir, vet jeg ikke.(Antagelig ikke veldig  lang!!)  Jeg har forstrikket meg skikkelig en gang i overgangen 99/2000 og da tok det ca 5 år før jeg tenkte på å ta i et garnnøste..... Men det er ikke noen fare for at jeg blir arbeidsledig med det første. Jeg falt for dette innlegget hos Katrine tidligere i sommer og nå har jeg et  prosjekt  som vil vare lenge. Håndsøm fra A til Z. Jeg vil nok sy sammen blokkene med maskin. Hvis jeg i det hele tatt  blir ferdig. Men som mange av mine prosjekter, er det prosessen som er det viktigste. Les: finne mønster, kjøpe stoffer, starte å sy, komme et stykke på vei, som regel hele toppen, for så å legge vekk.  Men så  gjentar  alt dette seg..... Jeg vil gjerne treffe den personen som gjør alt ferdig..... Men  jeg har det gøy underveis da. Derfor får jeg ofte et forklaringsproblem når noen spør meg om hva jeg gjør med alt jeg lager.  Eller noen spør om jeg kan lage noe på oppdrag. Det gjør jeg helst ikke. Det å  ha press på seg for å bli ferdig, ikke gøy.  Dette er noe jeg holder på med kun fordi jeg synes det er gøy!! 
Dette er da papirsøm!!  Det var genialt med den bunten med stoffer som Katrine solgte ved siden av dette mønsteret!! Jeg kom meg veldig fint igang!! Da jeg kom hjem fra ferie, dukket jeg ned i stoffene mine og fant fram masse som kan gå med startpakken.

Når stjerna er sydd, må jeg lirke ut pappen. Så tråkler jeg i ytterkant, før jeg applikerer det på det hvite stoffet.

Alt dette er helt greit. Men så har jeg grublet på hvordan jeg skulle applikere stjerna inn i mellomverket. Jeg endte  på applikajon fra undersiden. Det har jeg unngått helt til nå, men siden det var så stort motiv, har dette også gått greit. Det jeg lurer på, og her trenger jeg råd. Bør jeg klippe vekk den hvite sirkelen  som skjuler baksiden av papirsømmen?? Det kommer til å bli tjukt å quilte.....

Og så kommer den lille sirkelen til slutt, så her blir alt enda tykkere.  Hjelp!! Det må være noen der ute som kan gi meg et råd!?

10 kommentarer:

Randi's Tanker sa...

Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg, men ble så nysgjerrig at jeg måtte på besøk!

Nydelige stjerner. Likte så godt fargene du hadde satt sammen.

Ønsker deg en riktig god helg!

tubakk sa...

Oi, flott arbeid! Syr masse handsøm, også blomster liknende dette. Tror du i alle fall må klippe ut den siste sirkelen. Resten ville jeg ha latt være å fjerne. Synes det blir mere hold i når du har et helt bakstykke. Du får prøve deg fram. Lykke til!

Heidi sa...

Håndsøm er sikkert koselig. Dessverre har jeg aldri kommet i gang med noe særlig av det, men tror jeg hadde likt det.
Regner med at du får bra tips av andre og mer erfarne enn meg.

tubakk sa...

Joda, når jeg studerer nøyere på dette, ser jeg at jeg ville ha klipt ut baksiden av stjerna. Siden kan du jo kjenne hvordan det blir når du har sydd på den lille midten. Er det da fortsatt for tjukt lag å quilte i, bør du kanskje klippe ut midtdelen av stjerna bak. For det er jo der den er aller tjukkest. Skal følge med deg når dette skrider fram. Spennende.

Ati. sa...

Hi, det ser fint ut! Du kan klippe bort alt som er dobbelt på baksiden når blokken er ferdig. Med det samme kommer stjernene pener fram. De ligger oppe bakkgrunnen da. Og det blir enda penere med watt og quilting :)
Lykke til!

Anonym sa...

Lappemakeriet skal ha høst-kurs på dette teppet, kanskje det er tingrn :-)

Siv sa...

Jeg har så godt som null erfaring med denne type sying, så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg. Men fint blir det, veldig fint! Håper å få se teppet ferdig en vakker dag. :o)
Ha en fin uke!

Lindas hobbyhjørne sa...

Nydelig handarbeide du har, vil ønske jeg også hadde klart det:)
Ha en fin dag :)

Turid sa...

Hei, litt av et arbeid du har startet på. Spennende og pent.

Har også lyst til å forsøke håndsøm. Har ryddet i huset og har samlet alle stoffene jeg hadde liggende. Det ble endel :)

Håper vi kan få til et lite treff igjen om ikke så lenge.

Masse hilsen Turid

Anonym sa...

Genial brief and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.