søndag 27. juni 2010

Ferie tid..........


Det er ferie tid...... Det kom litt brått på!? Jeg har hele tiden visst når jeg skulle ha ferie, det har stått i boka mi lenge.   Men jeg hadde ikke rukket å komme meg i ferie-modus.
Men nå begynner det å synke inn!! Det å vite at det er 3 uker som ligger foran oss, er superdeilig........
Jeg gleder meg til lange morgener med kaffe i morgensola, Reiseradioen ved siden av, lange frokoster.......... Forhåpentligvis flere timer rett ut på brygga med høy solfaktor


Lage mat og vaske opp på "gamle" måten......Jeg liker faktisk å vaske opp på hytta!!   
Diverse håndarbeids prosjekter er med!! En halvferdig jakke må få armer. Et nytt sjal!! Blått denne gangen. En quilt som skal quiltes og gjøres ferdig........


 Sånn gikk det da jeg maskinquiltet med duk på bordet.......... 
Barna er hjemme å jobber. Ingen ferie på dem ennå!!  Nå håper jeg at disse tilmålte ukene vil bli det jeg ønsker at de skal bli..........God Sommer!!:-)

fredag 25. juni 2010

Et rødt sjal.....

Det første sjalet jeg har strikket er ferdig!! Takket være mange ventetimer  på Gardemoen  forrige helg, og på flyturen til  og fra Paris, ble jeg ganske fort ferdig!!  Jeg har brukt temmelig nøyaktig 150g,  Wollmeise superwash. Garnet var fantastisk å strikke med og jeg er kjempeglad for at Vibeke lot meg overta en bunt!!   Dette garnet virker enda mer fristende, siden det er så utrolig vanskelig å få tak i!!
Jeg har ikke særlig erfaring med blokking, men jeg prøvde etter beste evne å dra det ut ved hjelp av et fleece pledd og knappenåler.  Denne metoden funket fint!!
Dette blir nok måten jeg kommer til å bruke sjalet. Jeg er nok mer sjerfdame, enn sjaldame!? Jeg må innrømme at jeg var ute i lunchen idag og kjøpte noen nøster alpakka til et makent sjal. Jeg syntes
 det var så  morsomt å strikke det!! Mønsteret finner du HER!!
En ridderspore fra Solkongens hage.....  
Posted by Picasa

onsdag 23. juni 2010

Og så var det midtsommer.....



-Idag oppdaget jeg at Hurdalsrosen ved postkassa blomstrer!! Det er et godt sommertegn!! Busken under rosen, matcher den utrolig bra!! Ganske tilfeldig. Jeg husker ikke hva busken heter, men jeg plantet den for 3-4 år siden og nå iår har den virkelig kommet til sin rett!!
Idag kom den siste swapen jeg har vært med på. Den kom fra Vanessa som er fra Brasil, men bor i Tyskland. Hun sender med et patchworkblad fra Brasil, en nøkkelring og en hyggelig hilsen!! Tusen takk Vanessa!!
 
Jeg har meldt meg på en ny swap i regi av Quiltingbloggers. Jeg synes det er ganske festlig, så jeg klarer ikke la være å melde meg på..... Jeg har jo en hekle-swap gående også.

Jeg hadde tenkt å skrive mer om Paris turen min, men da jeg  kom hjem endte  jeg opp i senga med en skikkelig forkjølelse. Jeg hadde pakket med meg tøy for en varm sommer, men oppdaget fort at innbyggerne i Paris,  fortsatt gikk med strømpebukser og støvler..... Moralen er skjekk  Yr.no før man skal dra  på ferie....

tirsdag 22. juni 2010

mandag 21. juni 2010

Paa reise.......

Jeg er paa vei hjem..... Etter aa ha trasket gatelangs i Paris i 3 dager, er det tid for aa vende nesen mot Oslo. Det er fantastisk aa skifte by, lytte til et annet spraak, (som jeg definitivt ikke skjoenner).... Faa masse inntrykk, ha hyggelig selskap og spise god mat!!! Jeg er heldig!! Naa gjennstar en liten stund paa flyplassen, hvor jeg fant en pc!! Saa er det et par timer i lufta, og saa hjem til familien min!! Paa gjensyn!!

onsdag 16. juni 2010

Føtter......

 
Jeg vil slå et slag for fotterapauter!! Jeg har vært der idag!! Deilig, deilig!! Denne sommeren skal jeg bruke sandaler!! Da er det fint med stelte føtter!! Så blir spørsmålet: Neglelakk eller ikke neglelakk.....
Dette er mitt bidrag til Nordiske føtter!!
 
Posted by Picasa

Mitt første sjal.......

Eller kanskje mer det som skal bli mitt første sjal...... Jeg er ikke egentlig en sjal dame, men jeg var utrolig lei meg da jeg mistet mitt sorte Sigrun Berg sjal, en av de første dagene av år 2000!! (Jeg vet nesten hvor jeg mistet det også...). Men nok sjal...... Jeg har blitt "pirret" av strikkebloggernes stadig snakk om Wollmeise. Dette er ikke snakk om fugl, men nesten like vanskelig å fange!? Lurt nok har jeg klaget min nød i kommentarer, og sannelig fikk jeg tilbudet fra snille Vibeke i (Vibekes lille grønne) om å overta en av hennes bunter!! Så da slapp jeg å sitte ferdig innlogget på en fredagmorgen, klar til å gribbe utrolig vanskelig tilgjengelige garnbunter.....

 

 


Jeg er også godt igang men en hekle-swap hos Olavas verden. (Jeg klarer ikke å legge til koblinger idag!??) Sist helg var jeg på hyttetur med venner og fikk tid til å hekle masse, samtidig som jeg fikk skravlet og kost meg.... Super kombinasjon!! Jeg skal hekle 15 like biter i bomullsgarn. Jeg startet med Gjesdal sport, men jeg syntes den var veldig hard å jobbe med. Derfor har jeg byttet til Safran fra Garnstudio.
 

En positiv konsekvens av bloggingen er at jeg stadig tar bilder. Jeg liker å ha et kamera i veska. Jeg har brukt et Ixus 65, som har vært ok. Men min mellomste mener at det er hun som bør ha dette kameraet, så da begynte mor å lete etter et nytt. Jeg bruker også speilrefleks, men det blir ofte for mye å dra på. Derfor landet jeg på dette her. Jeg liker å zoome!! , så dette håper jeg blir bra for meg. Og siden det er Canon igjen, har det de samme funksjonene!! Jeg planla å kjøpe det selv, men jeg fikk det pent innpakket som sommergave av min snille mann!!

 
Posted by Picasa

Og hvis vekterne vil,(og det bør de!!) skal det få bli med meg på en liten tur til Paris i helgen!! Jeg skal besøke en venn som lurt nok, befinner seg der!! Jeg vet at det kan bli litt av hvert å zoome seg inn på.......

fredag 11. juni 2010

Snøballquilt.....

-Jeg har endelig klart å få noen timer ved symaskinen!! Jeg var kommet så godt igang med denne sommerlige snøballquilten, men så ble det plutselig bråstopp. Den var morsomt å sy blokkene, og også morsomt å sette dem sammen. Jeg hadde nålet opp alt, så det var bare å sy i vei!! Nå gjenstår det om jeg kan klare å få det til å se ut som baller ved hjelp av quiltingen!? Planen er å quilte den selv på maskin!! Jeg tror faktisk at jeg skal "tråkle" med sprayboks også........ Når jeg nå ser quilten på bilde, ser jeg at det mangler en rød blokk litt lengre ned!! Men det er for sent. Kanten ble gul, jeg hadde noe stoff liggende??
Den superfine ampelen fikk jeg av største-søstern min i bytte for en hårklipp!!
 

 

 
Posted by Picasa

For noen dager siden fant jeg en ide jeg likte godt!! Å merke beholdere med forskjellige ting med god gammeldags DYMO!! Det kan hende at dette er skikkelig gammelt nytt, men det får stå sin prøve!! Så nå skal ingen være i tvil her i huset om hva som befinner seg i de gamle gode norgesglassene....... Ha en fortreffelig helg!!!

torsdag 10. juni 2010

Frøken Stemor 2010

La meg presentere Frøken Sitronella!! Gul som en sitron, med rosa kanter.... Hun er nok den vakreste av alle stemorsblomstene jeg har i krukkene mine dette året!! Stemorsblomster får jeg nesten ikke nok av!! Fra tidlig vår, og så lenge de lever gjennom en sommer med ofte dårlig stell!? Jeg har klippet dem ned når de står lange og stranglete etter en lang sommer. Og noen ganger klarer jeg å få dem til å fortsette å blomstre på høsten. Mange ganger har jeg ønsket at gartneriene burde ha nye stemorsplanter klare ved skolestart. På den måten ville mange hatt glede av denne blomsten langt utover høsten, kanskje helt til jul??
Her har jeg noen søte små.....
Det er noen år siden jeg ble henrykt da jeg fant denne kombinasjonen!!

Denne krukken er ikke min!! Den står på trappen til naboen. Men den gleder meg hver gang jeg går forbi på vei inn i heimen.........
Takk til Anne I Moseplssen som organiserer denne hyggelige kåringen av blomstene våre!!

tirsdag 8. juni 2010

Rød-gul-blå!!

Det er forundelig at ved bruk av 3 farger, rød, gul og blå, er man i stand til å blande de fargene man vil!! Det er selvfølgelig gitte blandingsforhold som man må vite. Jeg har bare lekt meg med fargene, jeg har ikke målt opp noe annet enn Soda Ash som brukes til å fiksere. Så idag har jeg gjort mitt første forsøk på egenhånd. På samme måte som jeg gjorde på kurset, la jeg mitt preparerte stoff på plast. Jeg blandet fargene i en kopp og helte dem utover. Det er ikke lett å gjette om dette vil bli et bra resultat!!
Fargene jeg har brukt heter Procion MX reaktive farger. De er å få kjøpt på nettsiden til Ellen. Under er resultatet!! Jeg trodde jeg skulle få en brun farge også, men her har den blå/røde fargen kommet sterkt igjennom. Jeg farget turkis og blå/grønn i bøtte. Dette er supergøy!!!


Posted by Picasa

mandag 7. juni 2010

Inspirerende kurs-helg.......

Jeg har hatt en morsom helg med 2 dager fyllt med fargeglede!! AnneBerit med Broderibua, den ligger like utenfor Kragerø sentrum. Har i flere år arrangert kurshelg i naturskjønne omgivelser, helt i vannkanten. Denne gangen var det 37 damer og Andrè Wallenborg!! 4 forskjellige grupper (kurs) som hygget seg denne helgen. Jeg har ikke vært på kurs her tidligere, men det er 3. gang jeg har farget med Ellen. Nå begynner jeg å få en ide om hvordan dette kan gjøres med litt mer kontroll enn tidligere......

Her har jeg lagt stoffbitene mine utover flatt. Har helt punkter med farge utover slik at det glir i hverandre!! På bildet over, er den høyre stoffbiten ferdig!!

Dette er Ellen, som har kjørt helt fra Brønnøysund for å holde kurs!! Imponerende spør du meg!! Her viser hun fram en lue som hun har designet, og som hun selger som "kit." Jeg tror ikke noen var så klare for luer denne helgen med deilig vær!?
Her blaffrer flere stoffbiter. Disse er farget, kuret og skyllt. Men vi måtte vaske dem i maskin når vi kom hjem, og mine har endret seg en del.

Et veldig nyttig redskap!! Vann, vann, vann
Her ligger en bit i fargebad. Her er det brukt strikker for å lage mønster. Vi gjorde flere forsøk, men forskjellig resultat. Vi farget også 6 forskjellige graderte fargebad. Som gav oss 6 forskjellige nyanser grønt.( Se øverste bilde, helt til vendstre.) Jeg kjøpte farge av Ellen for over et år siden!! Idag har jeg blandet dem ut, så nå har jeg planer om å gjøre dette på egenhånd!! Spennende og skummelt!!
Posted by Picasa

torsdag 3. juni 2010

Morgenstund.......

Natta ble kort, men det er tiden for korte netter...... Sove kan jeg gjøre til høsten!? Etter en hyggelig feiring av en veldig!! god venn, kunne jeg kjøre hjem rundt midnatt og konstantere at det faktisk ikke var mørkt!! Og så finne naboen sittende i hagen, da ble natta litt kort.....
Jeg rakk å bake en runde yndlingskjeksene mine!! Anser dem som ganske sunne.... Bare smør, brunt sukker og honning, tørket frukt, litt nøtter og havregryn!! Oppskriften er her. De holder seg veldig godt i boks på kjøkkenbenken.... Helt til den er tom.
Må på jobb!? Ha en fin dag-solen skinner........
Posted by Picasa

tirsdag 1. juni 2010

Juni, allerede!!

Anne på Moseplassen, har invitert til å presentere Frøken Stemor 2010!! Så idag har jeg prøvd å ta bilder av de 5-6 pottene jeg har med stemor..... som dere skjønner, er jeg veldig glad i stemorsblomster!! Kanskje fordi det er den første blomsten man kan sette på trappa når vinteren er i ferd med å slippe taket!! (Dette er ikke konkurranse bidraget!!) Eller at de kommer i så mange forskjellige farger og størrelser. Et år fant jeg en liten som var brun og blålilla!!
Imorgen skal jeg i fødselsdagsselskap hos en venninne. Jeg synes det er hyggelig å gi bort noe hjemmelaget. Så da har jeg prøvd å lage et par mapper til rundpinner. Jeg har sett det på nett, men har laget det etter eget hode. De ble helt greie, men det er helt sikkert rom for forbedring..... Malen var en frokosttallerken. 2 passe lange glidelåser. Quiltestoffer og bomullsvatt. Det tok ikke veldig lang tid å sy!!
Jeg trodde jeg hadde bestillt 2 bøker på Amazon. Det kom en bok, den nyeste til Kaffe Fassett, og et mønster. Jeg falt for det litt naivistiske mønsteret.Helt ærlig vet jeg ikke når jeg skal sy det, men det passer egentlig perfekt for quiltebarnet!! Kaffe Fassett er en gammel helt, og boka inneholder mye bra!! Han "maler" med stoffene sine!!
  • Mere stemor!! Jeg stikker noen ganger innom blomstertorget i Oslo. Deilig bare å gå der!! Har faktisk lett etter en sånn bil, med vinduer. Har tenkt at det hadde passet meg å hatt en slik full av blomster!! Men det blir nok med drømmen..... Nå måtte jeg innom to ganger, fordi jeg fant disse her,først en dose til meg selv, også en til bursdagsbarnet......De er helt uimotståelige..... Hvis det blir veldig varmt framover nå, vil de ikke holde så lenge, men det får tåles........Posted by Picasa