tirsdag 22. februar 2011

Heklede blomster........

 For meg fungerer blogland som en utømmelig inspirasjoskilde. Så stor at noen ganger blir tiden brukt til å se og lese andre blogger framfor og gjøre forming selv.  Det er ofte jeg finner noe jeg vil lage, men det er viktig for meg å gjøre det med mitt eget særpreg.  En av inspirasjonskildene mine og en blogg  jeg liker veldig godt er Lucy med Attic24. Det har jeg sagt mange ganger før!!  Hun forteller hvilket garn hun bruker og oppgir farge nummerne.  Da kunne jeg ha laget en blå-kopi, men jeg velger garn og farge selv.  Jeg er god til å bestille stoffer på nett, men garn  trenger jeg å se og kjenne på.  Unntaket er  fra Malsen og mor, der er det veldig fine bilder av fargene!!

 Jeg har hatt en bra posjon med Drops Alpakka liggende. Det er grei å hekle med, men litt for tynn og strikke med.  Da jeg så dette  bestemte jeg meg for å bruke Alpakka garnet.   Mønsteret fant jeg etter litt leting!! Jeg skjønner ikke helt fremgangsmåten, men har heklet meg fram til et ok resultat. (Jeg skjønner ikke et ord fransk!!)  Jeg begynte med 4 farger i hver "blomst" men det skulle ikke være mer enn 3 da jeg så nærmere etter. Jeg hekler flere innersirkler, og så hekler jeg dem sammen ettehvert. Det er faktisk litt knotete, men da blir det satt sammen etterhvert, og ikke at jeg ender opp med en haug lapper som skal settes sammen til slutt, da er det lett å miste motet!!
 Ha en fin dag, alle der ute!! Hvis du ikke har meldt deg på blogglotteriet her- gjør det!!! AnneK:-)

11 kommentarer:

Randi's Tanker sa...

Jeg er oppvokst i en "hage" av slike blomster! Min mor var veldig kreativ med hekling, både med farget garn og ensfarget.

Og jeg? Hadde ikke tålmodighet til å lære heklingens kunst. Nå angrer jeg...

Herlig gjensyn med blomster fra barndommen!

Ulla-Bella sa...

Nydelige blomster:)

Merete sa...

For noen nydelige blomster! Skulle ønske jeg var litt flinkere å hekle, kunne godt tenke meg en slikt teppe :o) Har forresten oppdaget at Malsen og mor holder til like ved der jeg bor. Kanskje jeg må ta meg en tur???

Sylke sa...

Fine blomster, har selv begynt å hekle slike, dvs så langt har jeg bare heklet en - som prøve ;) Men det skal bli flere. Det er inspirerende å se hvilke farger andre bruker, ser du bruker mange forskjellige, nesten som i en blomstereng. Hos meg blir det nok bare 3 farger, kanskje fire, jeg får se, liker det når det er litt roligere ;)

GNIST sa...

Det ser jammen fint ut! Attic24 er en kjempeinspirasjon for meg også. Hun bruker så herlige farger og tar herlige bilder! Men som du sier - det er alltid viktig å gjøre sin egen vri! Blir nesten litt for mye inspirasjon i bloggland til tider for min del. Jeg får mye herlig inspirasjon, men blir litt metta og mister litt fokus på mine egne ideer..

Tilonino sa...

Hei på deg :)
De blomstene er så nydelige. Kjekt at du har lagt ut mønster. Må prøve med en gang jeg vettu :)))
Sjekk bloggen min :)
Gleder meg til mer inspirasjon fra deg. Du er så flink.
Ønsker deg en fin uke.
Klemmmmm

Tilonino sa...

Hei på deg :)
Selvsagt må du prøve å sy en slik veske. Jeg sydde vrangsydde hele stykket med vatt og bakstykke. Så brettet jeg sammen sidene som skulle sys og sydde disse sammen for hånd. Sydde i foret men fra retten, slik at det ikke ble tjukke sømmer. Om du finner en annen lur måte og gjør det på hører jeg gjerne fra deg :)
Det blir nok flere slike vesker. Ble egentlig en litt kjekk fasong.
Blogges :)
Klemmmm

anitrags sa...

Så fine disse blomstene er, de må jeg prøve. Minner meg veldig om sommer og pasjonsblomster. :0)

mreteveian sa...

inspirasjonen er stor der ute i bloggerland, - er vi ikke superheldige?! de sparker på kreativitene også, og disse blomstene ble skikkelig flotte! god jobba, - og god helg!

Anonym sa...

Hei.
Nydelige blomster.
Snubla nettopp over bloggen din og her var det masse fint.
Mette.

Beate sa...

En gang jeg får noen timer til overs.. skal jeg lære meg å hekle! Fine blomster og fine farger!