lørdag 19. februar 2011

Helg!!

Noen ganger er det ekstra deilig at det er helg!!  Dette er en av de gangene!!  En ganske blank helg.   Dvs en 3 timer og 50 minutters operaforestilling,  Lulu i kveld.  Det blir  nok med en liten niste og godteri i  en stille matboks. Kanskje et enkelt strikketøy??  Mellomsøster er hjemme noen dager og det gjør helgen ekstra hyggelig.......
Strikkevesken min er endelig ferdig!! Den var mildt sagt seig....Trodde aldri jeg skulle bli ferdig!! Morsom i utgangspunktet, men da jeg begynte å tulle med hvordan rutene skulle plasseres, var det slutt på morroa! Jeg måtte rekke opp 4-5 ruter for å komme på rett kjøl. Det tok lang tid før jeg egentlig "knakk" mønsteret. Men hvis jeg hadde brukt litt mer tid på det i starten, hadde jeg sluppet å rekke opp flere ganger! Vesken består av 22 ruter, jeg har strikket 30!!  Dette er også kont-strikking har noen fortalt meg. Det var jeg ikke klar over.
 Hvis man tenker på samme måte som når man setter sammen lapper i en blokk, er det lettere.  Hvis man man starter i høyre hjørne. To ruter på rekke. Neste rekke = 4 ruter, rekke 3=5 ruter, rekke 4=5 ruterrekke 5=4 og den siste, øverst til høyre= 2 ruter.  Den blir nok ikke håndveske, men mer en strikkeveske. Jeg har brukt 150 g Kauni garn. Jeg liker det garnet veldig godt. Det har lange fargeskift.
 Resten av monteringen fant jeg her Hos Frau Putz!! Dvs jeg fant linken hos Vibeke.  Først vasket jeg den på 50 grader, men måtte vaske den en gang til på 60 grader.
 Mug-rugger er det perfekte produktet hvis du vi sy litt lapper men ikke har tid til et helt sengeteppe!!  Blomsten på de to øverste hadde Merete laget, litt frihåndssøm og skjæring. De ble ganske søte,
 De underste er kvadrater på 2 inch. Har bare satt sammen stoffer jeg liker.
 Det har snødd hele uka, og jeg har vært mange timer i friluft!!    Det er så hyggelig at mange vil være med på blogglotteriet her!! Men det er plass til flere lodd i norgesglasset!!   Solen skinner, det ligner på vinterferie-vær!   God helg!!  Nå venter det 20 nøster i deilige farger på meg...... AnneK:-)

15 kommentarer:

Ulla-Bella sa...

Veska ble utrolig flott:) Det garnet er fantastisk!

Maratonjenta sa...

Har du virkelig laga den veska sjøl!? Jeg er imponert!!

Å, du er heldig som bor nær Operaen og alt kulturliv i Tigerstaden. Lulu skal visst være kjempespesiell og heftig. Jeg så intervjuet med Stefan Herheim på NRK. Kos deg!

Klem fra Trøndelag!!

Heidi sa...

Nydelig veske, og flott i fasongen! Jeg slet veldig da jeg laget kontstrikket håndarbeidskurv jeg også. Ble litt fristet til å forsøke denne etterhvert. God helg!

Lindas hobbyhjørne sa...

Mye fint du har laget... den vesken er jo bare lekker !
Ha en forsatt fin kveld.

Vibekes lille grønne sa...

Den ble kjempefin! Vel verdt strevet håper jeg. Likte fargene på din kjempegodt, fint med det grønne. :)

Har lyst på mugrugs jeg også. Tror jeg har mer enn nok av ufo-blokker som kunne gjøres om i grunnen.

Håper operaen er bra og at du får hvilt og kost deg i helgen! :)

Sylke sa...

Veska ble kjempefin! Og rug-muggene er søte :)

Lilian sa...

Hei! Veska di ble kjempefin. Jeg likte så godt fargene også...:)

Anne Lise sa...

Veska di ble veldig fin, men det høres veldig innvikla. Kan i hvert fall være godt fornøyd med resultatet.

Solveig sa...

Vel, noen ganger er strevet verdt resultatet. Det gjør denne veska! Kjempelekker ble den. Ha ei fin søndag ;o)

Anonym sa...

Hei.VESKA KJEMPE FIN.Den likte jeg veldig godt.Nydelig.Tusen takk for framvisning.Den må prøves en gang.Kjempe fine Quiliter.Du er kjempe flink.Ønsker deg en riktig fin Søndagskveld og ny uke.Klem fra Bodil.

mreteveian sa...

Heisann,
takker for mange ord den siste tiden!
Ja, du kan ha rett: de små bitene blir plundresomme. Blomstene her likte jeg godt, da! Du ser at mor og jeg hadde mye grønt rundt våre blomster, så vi gikk vel heller mot den andre siden og brukte litt stort denne første gangen. Remsene i log-huset mitt var ca. 1,5" da jeg startet ut, noen så brede som 2", men da kuttet jeg dem litt skrå og fikk dem smalere. Mest fordi sarah-damen ser for seg at blokkene skal være 10,5" ferdig sydd. Jeg tror jeg må sprøve meg på et mindre husprosjekt ;.) Ble litt store om jeg ikke er på jakt etter store blokker til et stort teppe eller veskeside, feks.
ps. Veska ble fin, - stilig!
Ha en fin dag!

Fin i Formen - Margrethe sa...

Så flott veska ble!! Herlige farger og form.

Anonym sa...

Väskan är SÅ snygg!/KataM

VildesVerden sa...

Fin veske!

Hilde sa...

Kjempestilig veske. Kontstrikk er artig.
Ha ei trivelig helg.
Hilsen fra Helgeland