tirsdag 19. juli 2011

Late feriedager......

Det er late dager i skjærgården. Været skifter fra sol til overskyet.  Plutselig kommer det en regnbyge.  Så skinner sola igjen noen minutter..... Det gjør ingen ting, fordi det er ferie og akkurat nå bare koser vi oss. Jeg dro på ferie med mengder av garn og mønstre. Jeg har strikket flere sjal, og synes det er et passelig stort strikketøy. Dette sjalet heter Damask. Jeg kjøpte mønsteret  på nett for noen dollar.  Men dette er ikke et sosialt strikketøy. Full konsentrasjon, og øynene på mønsteret hele tiden.

Men resultatet blir  et usedvanlig vakkert mønster i et fint sjal!!

Jeg liker hjemmebakte kjeks og småkaker!! Da vet jeg hva jeg spiser.  Disse har jeg bakt noen ganger med stort hell. Sist jeg bakte dem, droppet jeg rosinene fordi eldstebarnet ikke liker rosiner. Istedenfor hakket jeg tørkede aprikoser i små biter og blandet i deigen.
Du trenger:  250g (1pk) usaltet smør
160g hvitt sukker              
160g brunt sukker
2 egg
2ts vaniljesukker
380g hvetemel
1/2 ts salt
1ts natron eller bakepulver
1/2 ts kanel
110g havregryn
200g rosiner eller aprikoser, hakket i små biter.
Sukker og smør røres hvitt og porøst. Tilsett et egg av gangen. Sikt det tørre i. Bland inn havregryn og rosiner eller aprikoser.  
Ha deigen på melet bakebord. Rull til en pølse. Del deigen i passe biter. Trill kuler som settes på bakepapir på plater. Bruk en gaffel og klem litt ned. Stek i ca 10 minutter på ca 175 grader. Oppevares i tett boks, eller frys  dem!!
Dagens soppfangst!! Det er faktisk en bonus av det fuktige været. Soppen nærmest tyter opp!!
Forsatt glad ferie!!  AnneKari:-)

8 kommentarer:

Merete sa...

Du må ha litt av en samling med nydelige sjal etterhvert!! Dette var lekkert og sart. Her er det og late dager som teller, i seilbåt på vestlandet i varierende vær - men det er deilig okke som :o)
Ha det fortsatt fint på hytten!
Klem

Lindas hobbyhjørne sa...

For et nydelig sjal, det ser virkelig ut som litt av en jobb! Vi har sånt vær her også !
Ha en forsatt fin ferie :)

Heidi sa...

Noe er konsentrasjonshåndarbeid, og dette ga et lekkert resultat.
Kantarellen ser usannsynlig god ut, kan nesten kjenne lukten gjennom skjermen :)

Astrid sa...

Kjempelekkert sjal i nydelig farge. De småkakene/kjeks ser så gode ut. Sant som du sier; baker en selv så veit en hva en spiser. Nyt late dager! :)

Lise in Norway sa...

Ikke vet jeg hva du vil rekke på aktive dager Anne-Kari, men jammen er du produktiv på de late. Nyter strikkearbeidene dine. Du er flink og utrolig rask. Her klipper vi campinggress for hardelivet for nå vil vi ut på Rømsjøen bare vi er klare med jobben :-))) Ha en fortsatt god sommer.

Beate sa...

Nydelig sjal du har strikket!!
Håper du har gode dager!

anitra sa...

Late dager er jammen effektive for deg. ;0) Her hos meg blir late dager bare borte... Superflott sjal du har strikket. Kos dere videre ;0)

Michelle sa...

Anne, I just read about the attacks in Oslo! I hope you and your loved ones are alright! Our prayers are with you and your country!

- Michelle