mandag 10. oktober 2011

Retro grytekluter og gavequilt........

Det er skjelden jeg gjør formingsting på bestilling!! Det medfører som regel mer stress enn morro. Men jeg har lært at det finnes ingen regler uten unntak, så disse to er unntak. Problemet er at oppdragsgiver nok har tenkt å bruke disse som julegaver!? Og han har tenkt at det er jeg som skal lage dem for ham!
Men det er ikke jeg helt sikker på.  Dette er en hyggelig kollega, kreativ som få, men herrer kan som regel ikke hekle..... Det lå et bilde på facebook, men spørsmål om noen kunne kopiere noen gamle grytekluter.  Jeg klarte ikke å dy meg, og resultatet er tett opp til orginalen. Det mangler øreringer.......Kanskje ikke helt politisk korrekte.......
Dette er en gavequilt som jeg faktisk er ferdig med en liten stund!! før den skal gis bort. Dette er enkelt arbeid, 6,5" store blokker. 3 blokker har 16 ruter.

En lørdag i midten av september var det så fint vær at jeg tok med meg symaskinen ut og koste meg med lappesøm i høstsola.....
Sist lørdag fikk jeg quiltet. Det er tungt arbeid synes jeg, men jeg kom i mål. Bakstykket er lille martine stoff fra Stoff og Stil. Jeg vasket det først, redd for krymping.  Og etter at quiltingen var gjort og lukkekanten sydd på, vasket jeg det igjen.  Teppet er veldig vår/sommerlig, tenkt som et slumreteppe på en hytte. Håper at hun vil like det.

Håper alle får en fin uke!!   AnneK:-)

6 kommentarer:

anitra sa...

Hærlig! Til alt sammen. Jammen så det deilig ut i sola! Du kan kunsten. :0)

lirosa sa...

Oj så mye flott det var her da, herlig Amandadokke du har strikket også, nå spørs det om jeg greier å holde meg ... Ha en fin kveld:-)

Tilonino sa...

Hei Hei
Deilig å sitte ute å sy ikke sant:)
Ultra kule grytelapper og teppet var skjønt. Heldige de som får dette. Klem

Med kjæleik til livet sa...

kor fline du er ;)

monikaklemma

Merete sa...

Herlige grytekluter :o) Heldig er hun som får dette teppet, det var så fine farger i det. Et lite spørsmål - krympet bakstykket mye? Ser ut som om det er samme stoff som jeg har kjøpt endel av, masse fine farger, så det hadde vært greit å vite :o)

Maratonjenta sa...

Dette er det fineste lappeteppet jeg har sett noen gang! Du er så flink, AnneK!

Klem fra Maratonjenta!