torsdag 3. september 2009

MOEBIUS 2


Siden igår har jeg gjort et "vitenskapelig"strikke forsøk!! Denne Moebius strikkingen er ikke så lett å forstå uten å se det gjort.... Heldigvis finnes det en utmerket garnbutikk i Brønnøysund( unnskyld det finnes 2) og Ellen selvfølgelig med dit er det 3 mil....Jeg gikk til innkjøp av 2 nøster garn. Litt sent oppdaget jeg at det var 50 % akryl, og det er jeg ikke spesielt glad i.
På den første la jeg opp 160m på vanlig måte. Med vred opplegget en turn rundt før jeg begynte å strikke. Hadde en ide om at det måtte bli det samme!? Det fungerer forsåvidt som en måte å lage et skjerf på, men det blir ikke riktig!

Så på neste nøste, la jeg opp etter YouTube. Jeg synes det er vanskelig å telle de maskene som legges opp og hvordan de hele fungerer. Men på denne er det midt på arbeidet!!? som er opplegget! Skjønn det den som kan..... Så man strikker på hver side av opplegget. Og så blir hele arbeidet vridd. Utrolig rare greier. Her ble antallet masker 165. Dette er bare en "prøvelapp"
Men jeg har knukket Moebius, og det var morsomt å se hva det egentlig dreide seg om. Så det gjelder å finne et mønster som ser bra ut eller kanskje er likt på forsiden og baksiden. Jeg strikket ruter, 3 rette og 3 vrange i 3 omg. Skulle gjerne visst hvem som er opphavet til denne måten å strikke på!?

Nå går innspillingen av Himmelblå mot slutten. Det blir vemodig å dra fra dette utrolig vakre området og de hyggelige menneskene som bor her. Det har vært fantastisk for en østlending å få bo her gjennom hver årstid. ( Jeg har hver hjemme innimellom..)

Solnedgangen idag, på Ylvingen, mot Vega.
Litt føling i fjæra....

Månen.......

6 kommentarer:

Michelle sa...

I've never heard of Moebius, but your's turned out really beautiful - and you say that was just a test patch?? So pretty. That yarn with the striping was really neat in the twist. And oh, how I envy your job by the beach! Have fun!!

bodil sa...

Hei.Jeg trur att du får hålde deg til vanlige oppskrifter jeg.Virkelig fin farge på garnet.Enig med deg om akryl jeg er heller ikke så glad i det.Liker best ull garn.Bare det ikke klør.Fine bilder .Ha en riktig fin dag.Bodil

Linda og Lynet sa...

Fantastiske Himmelblåbilder!!!

Heidi sa...

Fine moebiuser du har laget, i to utgaver! Det er vissnok noe spesielt som skjer med denne måten å legge opp på, man strikker fra midten og utover. Antallet masker regnes forresten kun de over pinnen, dvs da vil antallet ganges med to. Jeg la opp knapt 150 masker, og da ble det egentlig totalt 300 masker jeg strikket...
Etter det vi har fått fortalt i alongen var det Elizabeth Zimmermann som først brukte moebius i strikking i 1989. Snakket med en som har sjekket en del om moebius-oppskrifter og -arbeider, og det vrimler visst av forskjellige ting, ikke bare skjerf.

Skjønner at det er vedmodig at Himmelblå-innspillingen snart er over. Vi her hjemme gleder oss til å se resultatet. Karoline på 14 venter SÅ masse!

Yoga-lady sa...

Moebius????? Høres ut som om det har kommet en amøbe i strikke-tøyet...haha!! Jeg strikker nå jeg også, litt andre bevegelser enn hekling..., strikker mohair sjal - men dessverre ga de meg altfor stort nummer på pinnene på Husfliden.....synes ikke det blir så pent. Og helt umulig å se om mønsteret blir riktig... Så noen gjester får ta med seg rett størrelse :-). Nyt de siste dagene i Himmelblå-landet. Hører den er kommet på DVD- kanskje det var noe??

Randi's Tanker sa...

Vakker solnedgang!

Strikkingen kan jeg ikke kommentere stort mer enn at det var lekkert. Selv kan jeg ikke strikke. Har aldri likt det det noe særlig og nå er høyrearm utslitt. Brodering var min store greie tidligere.