søndag 22. november 2009

Materialtretthet!!

Jeg skvatt virkelig da jeg oppdaget hvordan det var fatt med strykejernet mitt!! Men istedenfor å dra ut kontakten fortest mulig, trykket jeg det sammen igjen og strøk videre.... Måtte bli ferdig....

At strykebrettet mitt også trengte litt oppgradering eller utskifting var jeg klar over, men det medfører ikke direkte helsefare, slik som strømførende redskaper gjør...... Kunne kjøpt meg et nytt, men så hadde jeg fått et litt for tykt stoff i siste sending av nett-handel. Nett-handel er supert,
men som kjent ser quiltere med fingrene. Det positive var da at dette stoffet passet utmerket til nytt trekk.... Tegnet av det gamle. Sydde på en løpekant til snor, og så!! Nytt trekk, og sannelig- nytt strykejern..... Jeg kjøpte ikke noe veldig dyrt og fancy, men nå kan jeg stryke uten fare for helsa....
-Kurs quilten min er i mål, vel og merke, toppen er montert!! Det ble noen endringer på siste kurskveld. Rie er opptatt av håndquilting, og også hvordan man løser det. Å være bevist på, og velge riktig farge på quiltetråden. Så det var lærerikt. Men mesteparten av timene gikk med til å hjelpe folk og velge stoffer. Vi kunne med hell ha hatt en kveld til, fordi ingen arbeider er ferdige og det hadde vært gøy å se de forskjellige valgene. -Nå lurer jeg på om den grå kanten ytterst er for "tung", men jeg skal se på det, og mulig bytter jeg den. Dette kurset har vært en utfordring på valg. Mye håndsøm også, men alt i alt var det gøy. Nå gjelder det å velge bakstykke og vatt. Men jeg tror dette ikke blir prioritert før jul....
Det pågår en quiltalong på Don`t look now.(Du finner linken på blogg listen min!) Der anbefaler de et produkt, som heter Floraini-Stitch&Wash Fusible. Det er stabeliserende vliselin-strykepapir? som forsvinner i vask!! Finnes i Australia!! Er det noen som kjenner til det eller noe lignende?? Jeg skal bruke det til hånd applikering!!
-Det regnet så kraftig da jeg skulle ta bilder at jeg måtte ha en paraplyholder....Og da kom jeg med på bildet også.


Dette kan vel trygt kaldes "blandings"??

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Du får ønske deg ett nytt Strykjern til jul...Så fint det ble trekket på strykebrette ditt.Mitt sitt trekk er også veldig dårlig.Men å sy slike ting er det siste som blir gjort.Men skulle apsolutt ha gjort det.Får se...Teppe ditt ble kjempe fint.Ønsker deg en riktig fin Søndagskveld.Klem fra Bodil..

Lise in Norway sa...

Kjempe flott kurstopp.Blir det teppe eller duk?
Spennende å se den quiltet. Får sjekke etter jul :-)

Turid sa...

Veldig, veldig pent. Syns alt harmonerer, og så lenge du har noe mørkt i blomstene, syns jeg det ble pent med grått på kantene. Men forstår deg på at det ikke er så lett å ta valg, og se hva som er og kan bli penest. Det er vel det som driver oss videre at vi aldri er helt 100% fornøyd :-).

Må smile litt av kommentaren du skrev hos meg. Ja, det ble en fototur i går, men i all hast. Tok en stopp på veg til butikken, det var det.

Ønsker deg en riktig god uke og lykke til med det nye skal starte opp med (eller du har kanskje alt begynt i nyjobben). Turid

Heidi sa...

Flott nytt trekk du har fått sydd deg, og strykejernet ser også bra ut. Mitt trekk er skjoldete, og trenger og skiftes ut, så kanskje det får bli et prosjekt etterhvert. Kjøpte nytt strykejern nylig, men det var for stort, så skulle hatt nytt til sykroken. Ditt så fint og praktisk ut.

Quilten din blir lekker, lykke til videre!

Har forresten svart på mengden tovegarn jeg har. Strikket vesker i mange år for salg, og bestilte 10-12 kg om gangen fra fabrikken. Måtte rydde det vekk pga kattene, og alt har "bodd" i bildekkposer fra IKEA i lang tid. Nå kommer de i kasser, lettere tilgjengelig, men det tar grusomt med plass.

Kari sa...

Morsomt og veldig annerledes.....
Klem

Marit sa...

Liker quiltetoppen din kjempegodt! Den er veldig romantisk med en litt dempet fargeblanding. Spennende mix av stoffer!
Gratulerer med nytt strykejern og strykebrett, det er kjempeviktige verktøy for en quilter...

Synnøve Olava sa...

Hei!
takk for det hyggelige besøket på bloggen min! Så mange fine tepper du syr og har sydd. kjempeinspirerende å se på dem!

Ha en fin dag!

Bestemor Drillo sa...

Noen ganger bare må vi skifte ut ting,vær forsiktig med sånne ting du kunne jo ha fått en skikkelig karamell! Flott quilt du viser;)Ha en fin uke!

Fin i Formen - Margrethe sa...

Hi, hi, ja det er viktig å ha utstyret i orden, og noen ulykke med strykejernet er best å unngå!

Nok et vakkert quiltearbeid du viser :)
Ha en fin kveld!

Sølvi's blog sa...

Så lekkert strykebrettet ditt ble. Nå kan du riktig kose deg med strykingen. Fine blokker du og barnet har laget på kurs.

Michelle sa...

NICE! That new ironing board cover is divine!