mandag 30. november 2009

Bestemorstjerner....

- Jeg er veldig fan av bloggen til Attic24. Jeg synes hun har en fantastisk fargesans og gjennomført fargeglede. Hun deler villig vekk både fargekoder og oppskrifter og det er artig for oss som liker å "herme"!!? For ikke så lenge siden viste hun noen stjerner og små heklede juletrær. Det var stjernene jeg falt for, de hadde hun hentet her. Jeg satte igang med lilla garn, tenkte at jeg kunne lage noe for adventstiden. Jeg linker rett til oppskriften, men har også tillatt meg å oversette den til norsk. Jeg har spurt om lov, men har ikke fått noe svar.


Jeg har heklet i et ull/bomulls garn fra Sandnes, husker ikke hva det heter. Det var fargen her som var viktig for meg. For å få til de til å være stive, har jeg brukt sukkerlake!! 1,5 dl vann med ca 1 dl sukker. Lot det koke 2-3 min. Avkjølte sukkerlaken, helte væsken over på en tom sprayflaske. La hjertene på bakepapir , sprayet dem ganske våte, og lot dem tørke flatt på et varmy gulv. Det funket faktisk veldig dra. Det er sikkert stivelse å få kjøpt i butikken, men jeg tok det jeg hadde.

Her kommer den norske oversettelsen.
1.omg: 5 lm, dann sirkel med kjedem. i 1.lm. 3 lm=1st. 2st,3lm,3st,3lm,3st,3lm,3st,3lm,3st,3lm,1kjm i 3lm=5 grupper a 3staver.
2kjm frem til neste bue.
2.omg.3lm=1st.2st,3lm,3st i buen. 1lm, 3st,3lm,3st i neste bue, 1lm, osv.1lm,så km i den 3 lm. 2 km til neste bue.
3.omg:3lm=1st,2st, 4lm, 3st i buen. 1 fm i neste bue, 3st, 4lm 3st i neste bue, 1 fm i neste bue, osv, etter siste fm, 1kjm i 3 lm. Ryk tråden, dra igjennom. Fest trådene. Ferdig!!

6 kommentarer:

ida sa...

Herlig! jeg skal hekle noen bare for å få stive med sukkerlake! nå håper jeg bakstykkene kommer i posten snart:)

Bestemor Drillo sa...

Så søte de var! Disse må jeg prøve meg på! Tusen takk;) Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Hei.Så fin de var.Fin lilla farge.Har heklet hvite stjerner som jeg hadde i vinduet mitt for en del år tilbake.Tusen takk for oppskriften.Ønsker deg en riktig fin Onsdag og en fin førjulstid.Klem fra Bodil.Håper det går bra på ny,gammel jobben..

Heidi sa...

Så flotte de var!
Disse må jeg forsøke meg på i løpet av førjulstiden. Og så flott at du har oversatt oppskriften :)

Fin i Formen - Margrethe sa...

Så artige! Virkelig en fin blogg du linker til også. Masse fargerikt og flotte idéer. Ha en fin lørdagskveld.

Synnøve Olava sa...

Hei!
Kjempeflotte stjerner!
Jeg er også fan av Attic..., fasinert av både det hun lager og alle de spreke fargene.

Da jeg skulle stive noen hjerter jeg heklet i fjor så penslet jeg dem med decopaugelim. Først den ene siden, lot den tørke, så den andre siden. Det funket også bra!

Ha en fin lørdag!