tirsdag 20. april 2010

Katta ut av sekken....


Etter episode 7 av Himmelblå, kan man vel si at katta er ute av sekken, eller kanskje mer Kim........ Vi som har vært med å lage Himmelblå, og som hele tiden har visst hvordan dette skal ende, kan endelig senke skuldrene. Jeg aner ikke hvor mange ganger og av så mange forskjellige folk!? jeg har blitt spurt.... Utrolig hvor mange som har engasjert seg i Kim.
Høydepunktet i september ifjor var en uke på Shetland. Dette er nok ikke et sted jeg ville finne på å dra på ferie av meg selv, men helt klart en stor opplevelse!!

Det er kanskje ikke så lett å se at dette er en garnbutikk, men det er det!! De solgte masse ferdig strikkede ting. Men de hadde dette tynne fine shetlandsgarnet i utallige farger. Jeg kjøpte selvfølgelig med meg en dose, og en bok med mønster. Noe ble brukt i sælbu-votter i vinter!!

Vår tur til Shetland skulle være hemmelig. Og overraskelsen var stor da vi våknet opp en morgen( den dagen vi skulle filme inne i byen) og fant ut at dette skipet lå i havnen. Det viste seg at det var Nordfjord folkehøgskule som var på tokt!! Dermed var det over 100 ungdommer som myldret rundt i gatene og det var bare et tidsspørsmål om når de ville oppdage NRK teamet og ikke minst lett gjenkjennelige skuespillere......

Det er en lang historie på Shetland-Norge forholdet. I en liten by fant vi dette huset.


Det finnes nesten ikke trær på hele øya, eller mer øyene. Noen få ved husene til folk.


Men spektakulær natur og millioner?? av sauer......
Posted by Picasa

11 kommentarer:

Anne sa...

Hei og takk for sist
(Årsmøtet så vidt!)!
Jeg er vel den eneste i Norge som ikke har fulgt med på Himmelblå, selv om Inger V er tanta mi'! Jeg kom bare aldri igang...
Men på Shetland har jeg vært og ble kjempefascinert! Når du nå viser bildet av Statsraad Lehmkuhl i tillegg, måtte jeg bare kommentere. Jeg seilte med Statsraaden til Shetland for mange år siden og har siden hatt lyst til å dra tilbake! Fantastisk spesielt landskap og lys, ikke minst når en kommer sjøveien! Takk for en reminder. Så dere noen trær? En guide vi hadde, ble spurt om det ikke var mulig å plante trær på grunn av klima - han repliderte at det gikk nok, men de ønsket ikke trær, for da forsvant det som gjorde Shetland til Shetland :D
Ha en flott vår!

Tilonino sa...

Hei, måtte se siste episoden på nettet jeg. Kommer det Kommer det ikke flere episoder nå? Flotte bilder som jeg kjenner igjen fra serien. Har forresten funnet krus fra England men ikke fra Burleigh. Skulle gjerne vist de på bloggen men klarer ikke å laste inn bilder på den. Syr du?
Klem fra Tine

Lappestua sa...

Måtte se siste episode på nettet jeg også, likte slutten :) Var nok en opplevelse og reise til Shetland vil jeg tro. Fantastisk landskap, veldig ulikt Norge. Kunne gjerne vært spilt inn flere episoder av Himmelblå, flotte karakterer i serien, har kost meg masse med den :)

Marit sa...

Fantastisk flotte bilder! Det er trist at Himmelblå går mot slutten, har kost meg veldig med å følge serien. De flotte landskapene er med på å gjøre den så spesiell. Får lyst til å reise til Shetland.

God tur, selv... og lykke til!

; )

Heidi sa...

Flott slutt, for måtte inn på nett-tv. Kan tenke meg dere fikk en utfordring med 100 norske ungdommer på en plass dere regnet med var ganske så sikkert.
Skulle ønsket at det blir laget en mini-fortsettelse. Feks 5 år senere, for å se hvordan det gikk. Tipper det vil skje. Noe tilsvarende skjedde vel med Krøniken. Vi tåler å vente et par år på det...

Kari sa...

Snuuuufs!! Så akkurat siste episode på nett-TV!! Det ble litt snørr og tårer her i stua ja!! En utrolig flott serie med "ekte" mennesker. Og så gjør det godt for sjela å få se norsk natur og høre norsk språk. Kommer til å savne Ylvingen......
Gratulerer til alle dere som har jobbet med serien, flott jobb!!!
Hvordan ligger dere forresten av til askesky i forhold til Roma????

Eirin sa...

Så artig det var å lese at du var med å lage Himmelblå! Kjente jeg fikk glede i hele meg. Jeg jobbet i 16 år i NRK som produksjonsleder og selv om jeg sluttet av helt fri vilje, så kjenner jeg at savnet etter å være på sett ligger der. Og særlig når jeg leser om Himmelblå. Jeg har jobbet sammen med Trond Eliassen, han var vel i teamet, var han ikke?

Alt godt fra Eirin

Linda & Jim sa...

Hediggris som fikk deg en tur dit!!!!

Ble faktsik sur da Kim var i live! Syns det er en alvorlig karakterbrist fra sesong 1 og 2, -den Kim ville aldri gjort noe sånt mot Robin:)
Har ikke vært og sneket på nett-tv, så her er det nedtelling til søndag kveld kan du tro!!

Håper alt er bra, Roma ser ut til å ordne seg også!? Kos deg!!
Mitt beste Romatips er å bestille varm sjokolade på kafe der. De har en helt annen kakao enn vi, tykk, mørk og himmelsk god...

God tur!

Randi's Tanker sa...

Jeg har sett alle episoder hittil, men går ikke inn på nett for å se den siste. Nei, det er søndagskvelden Himmelblå skal nytes! Synd det snart er slutt. Har meldt meg inn i FB gruppen som vil ha flere sesonger av Himmelblå :-)

Nydelige bilder fra Shetland. Jeg har mange kolleger (skipsbyggere) som har vært på Shetland. De skryter både av den spesielle naturen og av folket.

Ønsker deg en god helg!

Nina sa...

Spennende lesing. Jeg fikk dessverre ikke med meg siste episode, så det må jeg ordne på et slags vis. Heldigvis for nett-tv. Jeg har jo fått med meg at det har skjedd Kim-ting her ;). Har hørt litt om innspillingen fra Ylvingen/Brønnøysund, da min regissørsvigerinne er veldig god venn og litt ex med sjøleste sjarmøren Roland. Dessuten har jeg en bloggvenninne som kommer fra Ylivingen (http://walstad.blogspot.com/). Han Roland har servert svigermor sin fårrikål i fjøset mitt - selv om jeg fikk grini meg til karbonader. Norge er et søtt, lite land. Det er krysskombinasjoner over alt. Ganske fascinerede ;).

Tilonino sa...

Hei på deg
I dag klarte jeg å legge inn bilder i bloggen. Så nå kan du se krusene. De er jo ikke så fine som dine. Sjekket litt vedrørende dine krus på nettet men de er like dyre i England som her hjemme + at frakten var dyr. Så da blir det veldig dyrt når en i tillegg må betale toll.( Kan jo ikke bare bestille ett om gangen. Tror frakten var ca GBP 15 og så kostet kruset ca GBP 15 så da ble det relativt kostbart, men flotte er de :) Har sett disse krusene i Kr.sand jeg også så det må nok bli at jeg kjøper en gang jeg er på de kanter. Om jeg da trenger flere krus........ har litt dilla på krus jeg ser du....hehe
Ha en flott helg. Klem fra Tine